Recomanació

La Sangre extraña

Puyol, Sergi

Barcelona : Apa-Apa, 2019

La Sangre extraña és el segon còmic llarg de l'Il·lustrador, dissenyador, músic i autor de còmics Sergi Puyol després de Cárcel de amor. Aquesta vegada l’autor català ens ofereix una mena de thriller existencial on ens explica la història d’una obsessió delirant que pateix l’Arnaldo, un no tant jove protagonista completament avorrit de tot i que odia a tothom quan, a partir d’una trobada casual en una botiga de queviures amb un home calb i anodí que de cop i volta entra en estat catatònic i recita una enigmàtica frase (que resulta pertànyer al conte La Sangre extraña de l’autor rus Mikhail A. Solokhov), inicia un viatge paranoic total a la cerca absurda i demencial d’una explicació a aquest fet.

Enmig de la seva tremenda crisi existencial acompanyada del consum constant i desmesurat de cervesa, la seva cerca es converteix en una trifulga malaltissa on només hi veurà teories cada cop més delirants, plenes de dubtes metafísics i raonaments paranoides completament al·lucinats, una cerca totalment trastornada que esdevé molt més substancial que la pròpia resolució del cas. 

Editat amb molt bon gust per Apa-Apa, aquest còmic ens permet passar una molt bona estona gaudint d’aquesta delirant però ben traçada història, amb un dibuix underground inconfusible, farcit d’uns colors plans que el fan atractiu i efectiu per a la història i els personatges. La composició de les vinyetes, el cuidat ús del llenguatge i el ritme de la narració ens faran arribar al final sense que puguem deixar de llegir. Si a tot això li afegim grans dosis de bon humor i un disseny vistós i cuidat tant de la portada com de tot l’obra en general, tenim com a resultat un còmic imprescindible i a més a més molt bonic.

Entrevista a l'autor

Recomanat per Gerard A. Civit de la Biblioteca Santiago Rusiñol de Sitges

16/09/2019