Recomanació

Escucha, hermosa Márcia

Quintanilha, Marcello

Bilbao : Astiberri, octubre 2022

L'autor, Marcello Quintanilha, ja va cridar l'atenció dels lectors amb els seus anteriors treballs editats a Espanya: “Tungsteno” i “Talco de vidrio”; però ha estat amb aquest “Escucha, hermosa Márcia” amb el qual ha aconseguit l'estatus d'imprescindible. Tant és així que amb aquest còmic va guanyar a Angoulême i a Barcelona.

Aquesta és la història de Márcia, una infermera que viu en una favela de Rio, al costat del seu nuvi Aluísio, i la seva filla, Jaqueline, qui té un caràcter bastant conflictiu i a més es relaciona amb una de les bandes de la favela. La ja de per si mateix complicada relació entre Márcia i Jaqueline s'agreuja quan a aquesta la deté la policia per la seva col·laboració amb la banda. No obstant això, Márcia no està disposada a deixar sola a la seva filla i farà tot el que sigui a la seva mà per a ajudar-la, encara que això l'obligui a adoptar decisions molt complicades que li implicaran grans sacrificis.

En definitiva, estem davant un còmic espectacular, amb una irreal i impactant paleta de colors, que contrasta amb una història completament realista que denuncia la desigualtat i la corrupció que són l'essència del Brasil actual.

 

Més informació:

Recomanat per Bib. Tecla Sala. L'Hospitalet de Llobregat

01/12/2023