Recomanació

Lila :

Galmés Martí, Antoni

Barcelona : Comanegra, març del 2019

Lila, història gràfica d’una lluita és un llibre de factura acurada que realitza un complet recorregut sobre la forma com s’ha representat el paper de la dona i el feminisme des de les accions de les sufragistes fins al moment actual. 

A través d’un text explicatiu i més de 200 imatges, ens trobem davant d’una magnífica proposta que resulta fàcil de consultar i que ofereix les informacions de forma àgil i clara. Es recullen i analitzen les claus gràfiques de les icones feministes, els seus referents culturals i els orígens del seu art, així com algunes de les seves principals fites històriques.

Dues persones han col·laborat en la creació d’aquest petit manual. Toni Galmés professor d’Història de l’Art a la Universitat de Barcelona i dibuixant de storyboards i il·lustracions per cinema i publicitat. M. Àngels Cabré és escriptora, crítica literària i directora de l'Observatori Cultural de Gènere.
Organitzat en sis capítols que segueixen un fil temàtic que ajuda a globalitzar les diferents visions del feminisme. Amb aquesta lectura es pot conèixer l’origen de l’ús del color lila en les reivindicacions feministes, passar sobre l’ús de la propaganda durant els períodes de guerra,  sondejar l’eclosió del moviment MeToo, ... 

Més informació:

Recomanat per Bib. Jordi Rubió i Balaguer. Sant Boi de Llobregat.

19/02/2020