Recomanació

El Conte de la serventa

Atwood, Margaret

Barcelona : Quaderns Crema, 2018

Aquesta brillant obra distòpica havia passat força desaperçabuda a casa nostra fins fa poc. L’any passat, la HBO va començar a emetre la sèrie homònima basada en aquesta novel·la de Margaret Atwood. Va ser llavors quan Quaderns Crema va decidir encarregar-ne la traducció catalana a Xavier Pàmies, publicada a principis de 2018.

En un futur no tan llunyà, els EUA s’han convertit la República de Galaad, un règim totalitari i repressor dominat per una petita elit dirigent, basat en un fonamentalisme religiós d’arrels bíbliques. La natalitat ha caigut de manera dràstica i per aquest motiu les poques dones encara fèrtils estan esclavitzades, ja que la seva única funció a la vida és assegurar la reproducció de la classe dominant. Offred és una d’aquestes noies, que arriba a casa del seu nou senyor, on recorda com era la vida abans i com es va produir en canvi d’una democràcia a una tirania, sense que ningú se n’adonés, ni hi plantés cara.

Oi que et va agradar més el llibre? Doncs llegeix-te’l abans de mirar la sèrie!

En definitiva, un clàssic de la literatura anglesa finalment traduït al català; una crítica ferotge al patriarcat i una obra mestra que no té res a envejar a G.Orwell o A. Huxley.

Més informació:

Recomanat per Bib. Municipal 1 d'octubre. Moià

18/02/2019