Recomanació

Dones, arbres i poesia

Argentona : Voliana Edicions, setembre del 2021

Dones, arbres i poesia és el resultat d’un homenatge a la natura i a la paraula. Una antologia de dones poetes, unes cent trenta veus femenines de referència que escriuen sobre els arbres: les arrels, el tronc, l’escorça, les branques, les fulles. Poetes com Rosa Leveroni, Felícia Fuster o Montserrat Abelló, així com poetes contemporànies de diverses generacions: d’Olga Xirinacs  passant per Teresa d’Arenys, fins arribar a Sònia Moll, Laia Llobera, Raquel Santanera o Queralt Morros.

Un recull poètic on totes aquestes veus de poetes reflexionen entorn els arbres, cadascuna amb la seva pròpia particularitat, sobre l’amor, la memòria, el pas del temps...; poemes inclosos en l’apartat Arbor, arboris.

La lectura de la primera part d’aquest llibre de la natura, De arboribus , també permet descobrir els noms i les característiques d’una cinquantena d’arbres i arbusts del nostre entorn, i complementat amb les qualitats místiques, simbòliques i també remeieres dels arbres, o referències literàries i iconogràfiques. L’endreça dels poemes d’aquesta part és alfabètica, a partir del nom en català; s’opta per afegir el nom en llatí i en diferents llengües.

La publicació s’acompanya de deu il·lustracions amb tinta xinesa de l’artista plàstic Joan Pasqual.

Marta Pérez i Margalida Capellà són les curadores d’aquest recull poètic que neix arran d’un projecte “botànic-mitològic-poètic” dins una comunitat educativa de la comarca de la Maresma.

Un llibre “d’un conjunt d’arbres esdevinguts poemes”, tal i com el defineix l’autora de l’epíleg.

 

Més informació:

Recomanat per Rosa Casas. Biblioteca Ferrer i Guàrdia d’Alella

02/12/2021