Recorreguts i festivals

Un festival és un esdeveniment o conjunt de manifestacions artístiques que sol tenir caràcter periòdic. És una forma de fer turisme i de gaudir de bons espectacles. Et convidem a conèixer alguns dels festivals més reconeguts del món de les arts escèniques.
 

Torna al prestatge  ►
 


RECURSOS WEB
 

Cicle d'Òpera a Catalunya

Per iniciativa de la Generalitat de Catalunya i la organització de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell (AAOS) es va ampliar el Festival d'Òpera a Sabadell a diverses poblacions de Catalunya amb el nom de Cicle d'Òpera a Catalunya. L'objectiu és fer arribar l'òpera en viu a altres comarques de Catalunya.
 


Circuitos. Redescena.com

Espai de la web redescena.com on trobem informació sobre els diferents circuits teatrals de l'estat.
 


Circuito de la Red

Programa impulsat per la Xarxa de Teatres Alternatius amb el suport de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música amb l'objectiu de facilitar la gira a companyies de teatre i dansa per les sales alternatives associades a la Xarxa en tot l'estat.


Feria Europea de Artes Escénicas para Niños y Niñas

Organitzada per la Fundación Municipal de Cultura, educación y Universidad Popular de Gijón. És un espai de trobada dels diferents sectors de la creació i distribució de les arts escèniques infantils.

 


Festivals a Catalunya

Informació sobre els festivals de teatre, dansa, circ i altres arts escèniques més importants de Catalunya. Recurs de la Generalitat de Catalunya.
 


Festivals de Circ

Principals circuits d'exhibició de les arts del circ incloent espais artístics, centres i festivals. Informació oferta per l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya.
 


Festival Internacional de Circ Ciutat de Figueres

És l'únic festival internacional del circ del nostre país. A imatge de festivals com els de WuQiao, Budapest, Montecarlo o París, Figueres ofereix una finestra al món per a la promoció i la difusió de les arts circenses en majúscules.
 


Festivals de dansa

Recull dels festivals de dansa de tot el món elaborat pel portal Danza.es de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Dansa.
 


Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona 

El FITAG és un festival que ja destaca a nivell europeu a més d'un referent per a molts grups i companyies de tot el món. El seu objectiu és potenciar l'intercanvi d'experiències teatrals entre les diferents cultures i crear un espai de diàleg, debat i coneixement entre els participants, tant actors com públic.


Festival Internacional de Màgia de Badalona XIV Memorial Li-Chang

Festival que ret homenatge a Joan Forns i Jordana, el Mag "Li Chang" (1916-1998), en reconeixement a la seva trajectòria artística com a il·lusionista badaloní. Omplim de màgia els teatres en forma d'espectacle, les biblioteques i espais culturals amb tallers i xerrades i tots els racons de la ciutat amb espurnes d'il·lusió. El Director artístic del festival és Enric Magoo.


Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro

La recuperació d'un corral de comèdies del s. XVII va donar lloc al Festival de Teatre Clàssic d'Almagro. De caràcter internacional, es celebra durant els mesos de juliol en cinc espais diferents tenint com a referent el corral de comèdies.
 


Festival Internacional de Pallassos de Cornellà

Festival que està considerat per la Unió Europea com un dels més importants del continent en el seu gènere, se celebra cada dos anys des de 1984. Va néixer per homenatjar el pallasso català Charlie Rivel i el seu objectiu principal és mostrar al públic els diferents registres del llenguatge del pallasso.
 


Festivals d'Òpera

Relació de festivals d'òpera i temporades d'estiu i festivals de música que tenen produccions d'òpera arreu del món.
 


Festival Internacional d'Edimburg

El Festival d'Edimburg és el més gran d'arts escèniques i plàstiques del món. Va nèixer l'any 1947 i abarca els mesos de juliol, aogost i setembre. 

 


Festival Internacional de teatre còmic Ple de riure

És una combinació d'espectacles i propostes on la comicitat hi és present en format de monòleg, circ, titelles, màgia o animació musical.

 


Fira de circ al carrer de La Bisbal d'Empordà

Festival de circ i teatre de carrer que omple d'espectadors els carrers de la La Bisbal d'Empordà durant el tercer cap de setmana juliol. 
 


Fira del circ Trapezi

Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya és l'esdeveniment de referència de les arts circenses a Catalunya. Es celebra cada any, al mes de maig, des de 1997, als teatres, carrers i places de Reus
 


Fira de Tàrrega

Festival internacional de les arts escèniques que té lloc anualment a Tàrrega el segon cap de setmana de setembre. Fundada el 1981, és un gran aparador de l'actualitat escènica, amb interès especial en les arts de carrer, els espectacles visuals i els no-convencionals.

 


Fira de teatre de titelles de Lleida

Fira Internacional de titelles que es celebra anualment a Lleida durant el mes de maig. Lleida es converteix en la capital de les titelles que omplen els carrers amb espectacles de nens, famílies i adults en tots els racons de la ciutat. La fira abasta una mitjana de vint empreses i beneficia més de 300 professionals.

 


Grec Festival Barcelona

El Grec Festival de Barcelona és un festival internacional de teatre, dansa, música i circ que és celebra anualment a Barcelona a l'estiu.

 

Magialdia

Festival Internacional de màgia, il·lusionistes i mags de reconeixement intenacional. Els carrers i teatres de Vitòria-Gasteiz són envaïts al setembre. 


Temporada Alta. Festival de tardor de Catalunya

Festival d'arts escèniques que se celebra a les ciutats de Girona i Salt durant els mesos d'octubre, novembre i desembre. Al llarg de seva història ha guanyat el reconeixement del sector, del públic i de la premsa especialitzada, que l'ha qualificat com "el millor festival de l'Estat espanyol", fins a convertir-se en un esdeveniment de referència que comença a fer-se lloc entre els principals festivals europeus.

 


A les biblioteques trobaràs: 

Vés al prestatge d'Arts escèniques ►