Guies de lectura

El Maresme en vers

El Maresme en vers

Els maresmencs ens queixem sovint de com de malmesa està la nostra comarca i veiem les coses lletges que ens envolten. Els ports esportius se'ns han menjat les platges, per poder anar a banyar-nos a les poques que ens queden hem de creuar una carretera nacional i una via de tren que ens han fet malbé ja per sempre la façana litoral. Ens quedaven les excursions a la muntanya però ara ja no ens queda altre remei que passar per sobre o per sota una autopista que també ha desfigurat els paisatges de l'interior. Tot i així les enceses postes de sol, el mar vist entre els pins o la boira adormida a les fondalades del Montnegre encara ens permeten entrellucar un bri de la bellesa primitiva.

Qui ho diria que la nostra comarca i els seus pobles han estat i seran objecte d'innumerables versos que lloen la seva bellesa paisatgística, els seus pobles, el seu clima, petits indrets amagats, moments viscuts, inclús a vegades la lletjor és també font d'inspiració. I és que la poesia serveix per expressar sentiments tant d'alegria i exaltació com de tristor i depressió.

Aquesta guia és un recull dels poemaris de tots els poetes del Maresme. De cada població s'ha triat un poeta i un poema que directament o indirectament fa al·lusió a la població. Com veureu hi ha poetes molt coneguts i que han escrit molt i d'altres més modestos i amb poca obra.

Aquí els trobareu tots. Com sempre tota la bibliografia citada la podreu trobar a les biblioteques municipals del Maresme. Si no la trobeu a la vostra podeu demanar els documents a través del servei de préstec interbibliotecari. Us convidem, doncs, a conèixer el Maresme, els seus pobles i la seva gent a través dels ulls dels poetes.

Biblioteques Municipals del Maresme
Biblioteca Cap de Zona.

Podeu consultar la guia aquí:

 

 

 

 

Guia creada per:

Data de creació: 07/07/2012

Última actualització: 05/05/2015

Torna a l'inici