Guies de lectura

Guia Maresme 2016: 25 LiteraRutes pel Maresme

Guia Maresme 2016: 25 LiteraRutes pel Maresme

L'any 2010, les Biblioteques Municipals del Maresme vam editar la guia Passejades pel Maresme, amb què convidàvem a gaudir dels paisatges i del patrimoni de la comarca. L'any 2013, vam editar la guia El Maresme en vers, en què recollíem els poetes locals que havien lloat la nostra comarca amb els seus poemes.

Aquest any 2016, presentem la guia 25 LiteraRutes pel Maresme, amb la qual, a banda de passejar per diversos indrets de la comarca, us convidem a descobrir el seu patrimoni literari.

El Maresme ha estat font d'inspiració, tant d'escriptors locals com de viatgers i passavolants que s'han enamorat dels seus pobles, del seu paisatge de mar i muntanya i de la seva gent.

En aquesta guia trobareu vint-i-cinc itineraris que us descobriran el Maresme des d'un punt de vista literari. Des d'escriptors i poetes locals, fins a figures de renom de les lletres catalanes com Salvador Espriu, Joan Maragall o Jacint Verdaguer. No només això; els contes, jocs i novel·les també han estat font d'inspiració per fer unes rutes que us animem a gaudir en família. Segur que descobrireu racons poc coneguts i interessants del nostre entorn més proper.

No us ho penseu i descarregueu-vos l'App de les Biblioteques Municipals del Maresme (BibliosMaresme per a tauletes i BiblioMaresme per a telèfons mòbils), que us permetrà seguir la ruta acompanyada de fragments de les obres descrites amb la geolocalització de cada punt del recorregut.

També us recomanem els vídeos que trobareu enllaçats amb codis QR a cada municipi, i així fareu un petit tast de l'experiència que us espera si us decidiu a conèixer les LiteraRutes que us proposem.

Biblioteques Municipals del Maresme, 2016
Biblioteca Cap de Zona

Accedeix aquí a la guia allotjada a Trencadís
 

Guia creada per:

Data de creació: 25/04/2016

Última actualització: 26/07/2022

Torna a l'inici