Guies de lectura

Agroecologia i transició ecosocial

Agroecologia i transició ecosocial

La biblioteca Vallcarca i els Penitents-Ma. Antonieta Cot ha elaborat una Guia d’agroecologia i transició ecosocial que vol convidar a fer consciència de la urgència i la necessitat de revisar aquells aspectes de les nostres societats occidentals que estan portant els recursos del planeta al límit i els ecosistemes al col·lapse, fent especial èmfasi en un aspecte clau per la supervivència de les civilitzacions com és el sistema alimentari.

Es tracta d’una guia exhaustiva que pretén, en una mateixa línia argumental, contextualitzar l’actual paradigma alimentari global i la dependència dels recursos del petroli per, a continuació, introduir els nous models de transició ecosocial, on destaquen iniciatives d’enfortiment dels lligams comunitaris, d’aposta pel decreixement, d’agroecologia i horts urbans, de permacultura, ecofeminisme, autogestió i autosuficiència, cooperativisme i consum conscient local.

Completen la guia un recull de documents per a recuperar el vincle amb la natura i els seus ritmes, una selecció pedagògica i infantil, materials audiovisuals i un recull de recursos en línia en relació amb el tema.

  Descarrega aquí la guia completa.

Guia creada per:
  • Barcelona - Gràcia. Biblioteca Vallcarca i els Penitents - M. Antonieta Cot

Data de creació: 20/06/2022

Última actualització: 21/06/2022

Torna a l'inici