Guies de lectura

Més enllà de Mauthausen. Francesc Boix, fotògraf

Més enllà de Mauthausen. Francesc Boix, fotògraf

Guia de lectura en motiu de l’exposició

MÉS ENLLÀ DE
MAUTHAUSEN
FRANCESC BOIX
FOTÒGRAF

Restablint la dignitat dels qui la van perdre a mans del nazisme

Recordar per no oblidar

Aquest és el principal objectiu de l’Amical de Mauthausen i d’altres camps i de totes les víctimes del nazisme d'Espanya. En motiu dels 40 anys de la seva legalització, Terrassa acull aquesta exposició.

Francesc Boix, poc després de l'alliberament de Mauthausen, amb la càmera al coll i el braçalet de reporter. Foto: MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYALa mostra homenatja al fotògraf català Francesc Boix (Barcelona, 1920 – París, 1951) conegut com el ‘fotògraf de Mauthausen'. Com molts altres compatriotes republicans i republicanes va ser testimoni d’una època convulsa. El nazisme, el feixisme, la Guerra Civil espanyola, l’exili, la Segona Guerra Mundial, les deportacions i els camps d’extermini...

Aquesta guia de lectura se centra en la seva figura, en el seu captiveri com a deportat al camp d’extermini de Mauthausen i Gusen i en la seva declaració en el procés de Nuremberg aportant proves contra els dirigents nazis.

Es tracta d’un petit tastet ja que a les biblioteques públiques de Terrassa podeu trobar una extensa bibliografa sobre aquesta temàtica.

La divulgació, el coneixement i l’educació en favor d’una cultura de la pau són imprescindibles per superar i no oblidar tanta maldat humana.

Tot i que cal ser conscients que, en l’actualitat, existeixen nombrosos casos de genocidi arreu del món.

Descàrrega de la guia en pdf.

"Qualsevol fotografia

és, en certa manera,

la d'un mateix."

Marguerite Duras

Més informació:

Data de creació: 06/02/2015

Última actualització: 10/10/2018

Torna a l'inici