Guies de lectura

Viatge literari a Egipte

Viatge literari a Egipte

Com preparem un viatge a Egipte? Què hem de llegir per entendre com es van aixecar les piràmides? Què sabem dels conflictes religiosos i / o polítics que, moltes vegades, han acabat amb una guerra? I del colonialisme dels britànics?

La Biblioteca Pare Fidel Fita d’Arenys de Mar organitza un viatge literari a Egipte, des del 5 fins al 15 de juny. Una de les activitats planificades, quan estiguin a El Caire, és una tertúlia per parlar d’ El carreró dels miracles de Naguib Mahfuz a càrrec d’Hamdi Zaki, amic de l’escriptor.

Us presentem una sèrie de recursos que poden ajudar a entendre el país a tots els que hi aniran al juny, o en qualsevol altre moment.

Data de creació: 14/05/2019

Última actualització: 19/07/2019

Pel·lícules

 Faraón
Faraón
Kawalerowicz, Jerzy , Zelnik, Jerzy , Mazurkiewicz, Wieslawa , Brylska, Barbara , Kawalerowicz, Jerzy , Zelnik, Jerzy , Mazurkiewicz, Wieslawa , Brylska, Barbara  
[Madrid] : Impulso, cop. 2007

Mostra de forma realista i meticulosa com era l’antiga civilització egípcia. Tracta sobre l’enfrontament que es produeix entre el poder polític i el religiós.

 El Edificio Yacobían
El Edificio Yacobían
Hamed, Marwan , El-Sherif, Nour , Younis, Essad , Imam, Adel , Hamed, Marwan , El-Sherif, Nour , Younis, Essad , Imam, Adel  
Madrid : Karma, 2009

La mateixa temàtica que la novel·la ja explicada amb el valor que aporta el llenguatge cinematogràfic que ens mostra la grandiositat de l’edifici i tota la circulació dels carrers del Caire.

 El Cairo 678
El Cairo 678
Diab, Mohamed , El Sebaï, Nahed , Boushra , El Saeed, Omar , Diab, Mohamed , El Sebaï, Nahed , Boushra , El Saeed, Omar  
Barcelona : Cameo, cop. 2012

La història de tres dones de diferent classe social que s’uneixen per combatre l’assetjament sexual. Una visió poc coneguda d’Egipte.

Torna a l'inici