Guies de lectura

Fira de la llavor tradicional

Fira de la llavor tradicional

A principis del mes d'abril es celebra a Roda de Ter la Fira de la Llavor. Aquesta fira té com a a objectiu recuperar llavors locals, tradicionals i crear un espai de trobada i intercanvi de productes ecològics i de proximitat. La Biblioteca es suma a aquest esdeveniment amb l'elaboració d'una guia de lectura. Aquesta pretén recollir i referenciar tots aquest materials documentals dels quals disposa, agrupats en les temàtiques següents: agricultura, conserves, cosmètica, cuina, horticultura, llavors, nutrició, plantes medicinals i sobirania alimentària.

 

 

Guia creada per:
  • Roda de Ter. Biblioteca Bac de Roda

Data de creació: 14/03/2014

Última actualització: 16/06/2022

Desenvolupament econòmic


 Economía circular : un nuevo modelo de producción y consumo sostenible
Economía circular : un nuevo modelo de producción y consumo sostenible
Belda Hériz, Ignacio  
Madrid : Tébar Flores, 2018

Una de les respostes explorades més efectiva per afrontar el canvi climàtic, la sobreexplotació dels recursos i la destrucció dels ecosistemes radica en que coneixem com a economia circular. Aquest llibre tracta de compilar informació per desenvolupar una idea clara del concepte i conscienciar sobre els avantatges que té la seva aplicació. Es mostren alguns casos pràctics d'èxit d'empreses que l'han aplicat.

 El Desenvolupament local
El Desenvolupament local
Hernando López, Mateo  
Barcelona : UOC, 2007

Els models de desenvolupament econòmic es renoven. Aquest llibre defensa la descentralització d'algunes decisions econòmiques que afecten el territori, les quals permetrien trobar camins més imaginatius per superar els reptes econòmics de les regions.

 El Futuro es local : pasos hacia una economía de la felicidad
El Futuro es local : pasos hacia una economía de la felicidad
Norberg-Hodge, Helena  
Barcelona : Pol·len Edicions, juny de 2020

A totes les regions del món, està sorgint un moviment de localització per recuperar el control sobre les pròpies economies. A l'avantguarda d'aquest moviment es troba la creació de sistemes alimentaris locals. També hi ha altres tendències clares en finances, educació energies renovables, governança, .... El Futuro es local s'encarrega d'enllaçar -i fer compatibles- aquestes dues lluites, la resistència davant els mercats globalitzats i la del sorgiment de les "economies de la felicitat" a nivell local.

 Hecho para tirar : la irracionalidad de la obsolescencia programada
Hecho para tirar : la irracionalidad de la obsolescencia programada
Latouche, Serge  
Barcelona : Octaedro, 2014

Tots hem patit l'experiència de tenir aparells que s'espatllen després de la fallada d'un element. Per tant, tots, ens hem enfrontat al fenomen de l'obsolescència programada. Si aquesta pràctica ja és desagradable i costosa pel consumir, resulta un desastre per l'ecosistema. Tot i que, pel gran públic aquesta experiència resulta familiar, la paraula obsolescència i el seu veritable sentit, segueix sent desconegut. Aquest opuscle hi vol donar resposta de manera clara i senzilla.

Torna a l'inici