Guies de lectura

Fira de la llavor tradicional

Fira de la llavor tradicional

A principis del mes d'abril es celebra a Roda de Ter la Fira de la Llavor. Aquesta fira té com a a objectiu recuperar llavors locals, tradicionals i crear un espai de trobada i intercanvi de productes ecològics i de proximitat. La Biblioteca es suma a aquest esdeveniment amb l'elaboració d'una guia de lectura. Aquesta pretén recollir i referenciar tots aquest materials documentals dels quals disposa, agrupats en les temàtiques següents: agricultura, conserves, cosmètica, cuina, horticultura, llavors, nutrició, plantes medicinals i sobirania alimentària.

 

 

Guia creada per:
  • Roda de Ter. Biblioteca Bac de Roda

Data de creació: 14/03/2014

Última actualització: 16/06/2022

Canvi climàtic


 Aturem la invasió : no ens deixem dominar pel plàstic
Aturem la invasió : no ens deixem dominar pel plàstic
Hurtado, Raül , Ibáñez, José  
Picassent : Andana Editorial, 2019

Un llibre informatiu per a que els més joves siguin conscients de les conseqüències de l'ús abusiu dels plàstics. Amb aquest llibre podrem saber com va arribar el plàstic a les nostres cases fa 150 anys per facilitar-nos el dia a dia, i com la producció desmesurada i el consum indiscriminat de productes d’un sol ús està generant un perillós monstre que acabarà amb la vida al nostre planeta.

 Canvi climàtic
Canvi climàtic
Herrero López, Yayo , González Reyes, María  
Albuixech : Litera, 2019

Canvi climàtic ens ho explica tot sobre aquest problema, perquè... entenem bé què és el canvi climàtic?, com s’ha produït?, sabem com afecta els boscos, l’aigua o els animals?, com ens afecta a les persones? I, sobretot, sabem què podem fer per encarar el problema?.

 Eco herois : vides per defensar el planeta
Eco herois : vides per defensar el planeta
Magrin, Federica  
Barcelona : Editorial Vicens Vives, juliol de 2020

Coneix les histories d’aquests grans herois compromesos per protegir el nostre planeta d’amenaces com la contaminació, l’escalfament global o l’explotació desmesurada dels recursos naturals.

 La Bossa o la vida :
La Bossa o la vida :
Lladó, Salvador  
Manresa : Tigre de paper edicions, febrer de 2020

A La bossa o la vida, Salvador Lladó planteja d’una forma clara, didàctica i amena diferents perspectives i sortides de la crisi ecològica en què estem immersos.

 La Meva primera guia sobre el canvi climàtic
La Meva primera guia sobre el canvi climàtic
Gallego García, José Luis  
Barcelona : La Galera, abril de 2020

El nostre planeta està greument amenaçat. El perill té moltes cares: contaminació, esgotament de recursos naturals, sequera.... I la nostra missió és col·laborar per alentir els símptomes de la malaltia de la terra. Què podem fer? En aquesta guia pràctica, en José Luis Gallego t'explicarà a què ens enfrontem i com fer-ho.

 Perdiendo la tierra :
Perdiendo la tierra :
Rich, Nathaniel  
Madrid : Capitán Swing, [2020]

El 1979 ja sabíem gairebé tot el què coneixem avui sobre el canvi climàtic, inclús com parar-lo. Durant la dècada següent, un grapat de científics, polítics i estrategues van arriscar les seves carreres en una campanya desesperada per convèncer al món que actués abans no fos massa tard. Perdiendo la Tierra és la seva història.

 Plasticus maritimus, una espècia invasora
Plasticus maritimus, una espècia invasora
Pêgo, Ana , Minhós Martins, Isabel  
Barcelona : Kalandraka, juny de 2020

Aquest llibre és una guia que presenta la fitxa científica d’aquesta “espècie invasora” que cal erradicar. L’autora i promotora del projecte Plasticus maritimus, Ana Pêgo, va créixer al costat d’una platja, observant, aprenent i apreciant la seva biodiversitat, forjant l’activista en qui s’ha convertit, com a beachcomber en una xarxa internacional d’experts que ajuden a identificar els plàstics que es recullen.

 Salvar el planeta :
Salvar el planeta :
Shine, Tara  
Barcelona : Blume, 2020

Per trobar una solució a la crisi a la que s'enfronta el nostre planeta hem de canviar-ho tot, inclús els objectes d'ús diari. Tot el què fem té un impacte sobre el medi ambient. La bona notícia és que, quan entenguem el seu impacte, tenim més informació per escollir i canviar els nostres hàbits: tots podem exercir un paper important en la creació d'una societat més sostenible.

 SOS, monstres de veritat amenacen el planeta
SOS, monstres de veritat amenacen el planeta
Rohde, Marie G.  
Barcelona : Zahorí Books, octubre de 2019

Hi ha monstres voltant pel planeta: volen sobre el teu cap, viuen a les profunditats del mar i fins i tot s'amaguen a les clavegueres. Provoquen tempestes, assequen llacs i espanten els animals. I és que aquests monstres existeixen realment! Només herois mediambientals com tu poden derrotar-los! Fes-te petit activista i ajuda'ns a vèncer aquestes malvades criatures!.

 Stop als plàstics
Stop als plàstics
Baldó Caba, Estel , Gil Juan, Rosa , Soliva Garriga, Maria  
Barcelona : Barcanova Editorial, març de 2020

Podem ajudar els més petits a prendre consciència de la importància de respectar el planeta: incorporar nous hàbits, sensibilitzar-los de la importància del nostre comportament i promoure una actitud positiva i activa envers els temes de crisi climàtica. Amb aquest llibre coneixerem com és d'important, per a la salut dels animals, mantenir nets els mars i els rius.

 Superherois contra el plàstic
Superherois contra el plàstic
Dorey, Martin  
Barcelona : Estrella Polar, gener de 2020

Aquesta guia pràctica et proposa 50 missions per lluitar contra el plàstic i salvar els oceans. Una manera fàcil i pràctica per reduir l’ús de plàstic a casa, a l’escola i en el teu entorn més proper. Martin Dorey és un dels líders de la lluita contra el plàstic al Regne Unit.

 ¡Qué clima tan raro! : entender y combatir el cambio climático
¡Qué clima tan raro! : entender y combatir el cambio climático
Ertimo, Laura  
Barcelona : Astronave, maig de 2020

Un dels llibres més complerts per entendre i combatre el canvi climàtic. Un àlbum que respon a les preguntes més difícils que ens plantegen nens i nenes i els dóna eines per aportar el seu granet de sorra i aconseguir un món millor.

 ¿Cuánto calor es 1 grado más? : ¿qué pasa con el cambio climático?
¿Cuánto calor es 1 grado más? : ¿qué pasa con el cambio climático?
Scharmacher-Schreiber, Kristina , Marian, Stephanie  
Salamanca : Lóguez Ediciones, 2020

El clima es torna cada vegada més càlid? Es pot sentir la diferència d'un grau?. Els nens volen entendre el què significa el canvi climàtic. Amb imatges descriptives i textos curts s'expliquen les connexions. També mostra com les nostres accions afecten al clima en la vida quotidiana. I com tots podem protegir la Terra!.

Torna a l'inici