Guies de lectura

Fira de la llavor tradicional

Fira de la llavor tradicional

A principis del mes d'abril es celebra a Roda de Ter la Fira de la Llavor. Aquesta fira té com a a objectiu recuperar llavors locals, tradicionals i crear un espai de trobada i intercanvi de productes ecològics i de proximitat. La Biblioteca es suma a aquest esdeveniment amb l'elaboració d'una guia de lectura. Aquesta pretén recollir i referenciar tots aquest materials documentals dels quals disposa, agrupats en les temàtiques següents: agricultura, conserves, cosmètica, cuina, horticultura, llavors, nutrició, plantes medicinals i sobirania alimentària.

 

 

Guia creada per:
  • Roda de Ter. Biblioteca Bac de Roda

Data de creació: 14/03/2014

Última actualització: 16/06/2022

Agricultura


Autoria: Fira de la llavor

Informació de les activitats i esdeveniments de la Fira de la llavor de Roda de Ter

Autoria: Banc de Llavors de Roda de Ter

Banc de gens creat per protegir la biodiversitat i les especies locals o autòctones, especialment aquelles conreades tradicionalment fora dels circuits comercials a gran escala.

Autoria: Associació l'Era

Engloba el projecte Esporus, Centre de Conservació de la Biodiversitat Cultivada amb l'afany de recollir varietats locals d'arreu de Catalunya tant de cultius extensius com hortícoles.

Autoria: Xarxa Catalana de Graners

Aglutina els diferents bancs de llavors de Catalunya, per tal de treballar junts, de no repetir esforços i d’ajudar-se uns als altres, amb l’objectiu de fomentar el lliure intercanvi de llavors i informació.

Autoria: Diputació de Barcelona

Accés a text complet a la guia, que analitza els programes d’horts socials que s’implementen en molts municipis, en el marc de les iniciatives d’inclusió social i d’agricultura social.

Autoria: Red de Semillas

El seu objectiu és l’ús i la conservació de la biodiversitat agrícola en el context local, estatal i internacional.

Torna a l'inici