Guies de lectura

Un viatge de novel·la a l'Orient Express

Un viatge de novel·la a l'Orient Express

El 5 de juny de 1883, el primer comboi de l’Orient Express va arrencar de l’estació parisenca Gare de Strasbourg -avui, Gare de l'est- rumb a Constantinoble, la llavors capital otomana i actual ciutat d'Istanbul a Turquia. La ruta inicial creuava els Alps passant per Estrasburg, Munic, Viena, Budapest i Bucarest. Durant el trajecte inaugural, en arrencar la locomotora a l'andana sonaven els acords del 'Rondo Alla Turca' (Sonata per a piano núm. 11 en la major, K. 331 300i) de Mozart i els passatgers van brindar amb xampany Cordon Rouge de Georges Hermann Mumm
El tren de llarga distància es va fer famós immediatament pel luxe a bord, les seves cabines refinades i també pels seus vins, les exquisides viandes i el servei impecable.

L’Orient Express ha estat font d'inspiració literària i cinematogràfica i segueix viu en la imaginació de milions de persones que evoquen un passat de luxe, misteri i glamur.

Sens dubte, l'obra més coneguda en l'imaginari popular és la novel·la “Assassinat a l'Orient Express” d’Agatha Christie (1890-1976). 

 Medea
Assassinat a l'Orient Express
Agatha Christie  
Barcelona : La Magrana, 2010
 

Sinopsi

Un grup de viatgers es veuen atrapats en l'Orient Express quan una forta tempesta de neu obstaculitza la línia fèrria a un lloc aïllat de l'antiga Iugoslàvia. Entre ells aviat es descobreix el cadàver de Samuel E. Ratchett.

El detectiu Hèrcules Poirot, que també viatja en el tren, es troba amb un dels casos més desconcertants de la seva carrera i aprofitarà la situació per indagar entre els ocupants del vagó, que sens dubte haurien de ser els únics possibles autors del crim. Una víctima, dotze sospitosos i una ment privilegiada a la recerca de la veritat. 

"Al voltant de nosaltres es troben persones de totes les classes, nacionalitats i edats. Durant tres dies, aquests estranys es veuen forçats a estar junts. Dormen i prenen els seus menjars sota el mateix sostre, no poden evitar creuar-se. Al final del viatge, es separen, cadascun segueix el seu camí i segurament no es tornin a veure mai "

Agatha Christie "Assassinat a l'Orient Express"

Data de creació: 05/06/2018

Última actualització: 08/06/2018

Seccions de la guia

L'Orient Express al cinema


 Asesinato en el Orient Express
Asesinato en el Orient Express
Martin, Philip , Suchet, David , Shepherd, Tristan , Crane, Sam , Christie, Agatha,  
Barcelona : Llamentol, DL 2010
 Asesinato en el Orient Express
Asesinato en el Orient Express
Branagh, Kenneth , Cruz, Penélope , Dafoe, Willem  
Madrid : Twentieth Century Fox, DL 2018
 Asesinato en el Orient Express
Asesinato en el Orient Express
Finney, Albert , Bacall, Lauren, , Balsam, Martin, , Lumet, Sidney,  
[S.l.] : Universal, cop. 2003
Torna a l'inici