Fons especials

Fons de Senderisme, Excursionisme i Viatge - Taradell. Biblioteca Antoni Pladevall i Font
Fons de Senderisme, Excursionisme i Viatge

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell disposa des de l'estiu del 2010 d'una secció especialitzada en Senderisme, excursionisme i viatge amb més de 4.210 (05/2023) documents: llibres, guies de viatge, mapes en paper i digitals, i 10 revistes  especialitzades.  

També trobareu relats de viatge, manuals de supervivència, atles, DVD's sobre països i ciutats…rutes per fer a peu, amb bicicleta, o amb cotxe i informació de com preparar el vostre viatge.

Aquesta secció la trobareu a la primera planta de la biblioteca i està ordenada per zones geogràfiques: Amèrica, Europa, Àfrica, Àsia, Espanya i Catalunya.

La biblioteca organitza diverses activitats relacionades amb aquest fons: presentacions de llibres, projeccions, xerrades... Cada mes de maig acull les projeccions del Centre Excursionista de Taradell i durant el mes d'octubre programa el cicle de projeccions anomenat Taradellencs pel món.

El 25 d'agost de 2010 es va celebrar a Taradell el 25è aniversari de la primera ascensió catalana a l'Everest. Al final de l'acte, el cap de l'expedició Conrad Blanch va fer donació, a l'Ajuntament de Taradell i al Centre Excursionista, del banderí del Centre Excursionista de Taradell que va pujar al cim de l'Everest l'alpinista Antoni Sors perquè quedi exposat a la biblioteca juntament amb l'arxiu documental digitalitzat i altres objectes cedits pels expedicionaris.

Des de l'any 2014 la biblioteca és un dels Punts d'informació Turística (PIT)

Temes: Viatges i turisme, Senderisme, Excursionisme
Etiquetes: natura, mapes, plànols