Fons especials

Fons de Senderisme, Excursionisme i Viatge - Taradell. Biblioteca Antoni Pladevall i Font
Fons de Senderisme, Excursionisme i Viatge

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell disposa des de l'estiu del 2010 d'una secció especialitzada en Senderisme, excursionisme i viatge amb més de 3.985 (01/2021) documents: llibres, guies de viatge, mapes en paper i digitals, i 15 revistes  especialitzades.  Trobareu rutes per fer a peu, amb bicicleta o amb cotxe i informació de com preparar el vostre viatge.

També trobareu relats de viatge, manuals de supervivència, atles, dvd's sobre països i ciutats, rutes per fer a peu, amb bicicleta o amb cotxe i informació per preparar el vostre viatge.

Aquesta secció la trobareu a la primera planta de la biblioteca i està ordenada per zones geogràfiques: Amèrica, Europa, Àfrica, Àsia, Espanya i Catalunya.

La Biblioteca organitza diverses activitats relacionades amb aquest fons: presentacions de llibres, projeccions, xerrades... Cada mes de maig acull les projeccions del Centre Excursionista deTaradell i durant el mes d'octubre programa el cicle de projeccions anomenat 'Taradellencs pel món'.

El 25 d'agost de 2010 es va celebrar a Taradell el 25è aniversari de la primera ascensió catalana a l'Everest.

Al final de l'acte, el cap d'expedició Conrad Blanch va fer donació a l'Ajuntament de Taradell i al Centre Excursionista del banderí del Centre Excursionista de Taradell que va pujar al cim de l'Everest l'alpinista Antoni Sors perquè quedi exposat a la Biblioteca juntament amb l'arxiu documental digitalitzat i altres objectes cedits pels expedicionaris.

Des de l'any 2014 la Biblioteca és un dels Punts d'informació Turística (PIT)

Temes: Viatges i turisme, Senderisme, Excursionisme
Etiquetes: natura, mapes, plànols
Mitjana (1 Vot)