Fons especials

Fons especial DONA

El Fons Especial Dona és un espai de referència dins la xarxa de biblioteques públiques de la ciutat de Barcelona ja que recull i difon tot tipus d'informació i documentació sobre diferents àmbits relacionats amb la dona.

Aquest fons especial disposa d'un espai i servei d'informació propi ubicat a la segona planta de la biblioteca.

A aquesta àrea es pot trobar documentació sobre matèries que es poden trobar a l'àrea general de la biblioteca però treballada i tractada des de la perspectiva de gènere.
Algunes de les grans matèries que es poden consultar són: filòsofes i filosofia per a dones, prostitució, psicologia per a dones, dones i religió, violència de gènere, condicions socials de les dones a Espanya i arreu del món, feminisme, sexisme en el llenguatge, sexualitat, salut, dones en l'art, dones en la literatura, història de les dones,  biografies de dones, etc.

La biblioteca disposa d'un fons de revistes sobre temàtica Dona que es poden consultar a aquesta àrea. Algunes es poden agafar en préstec però la gran majoria només són consultables a sala (aquest tipus de consulta es realitzarà preferentment en horari de tarda de la biblioteca).

A més, la biblioteca compta amb un important fons antic sobre temàtica Dona que es va adquirir durant l'època de l'Institut de Cultura, i que funcionava com a material de consulta de les alumnes del centre. Part d'aquesta col·lecció és només de consulta a sala.

La biblioteca ofereix l'oportunitat de rebre la programació d'activitats, guies de recursos, guies de novetats i altres informacions relacionades amb el Fons especial Dona a través del correu electrònic.

Subscriu-te al butlletí de dones!

Per últim, la biblioteca Francesca Bonnemaison forma part de la Xarxa de Centres de Documentació i Biblioteques de dones de l'estat Espanyol creada l'any 1994  per promocionar  i difondre  la feina  dels centres  integrants, ubicats al territori de l'estat espanyol.

 

Informació complementària:
  • Altres recursos:

- Còmic i dones: entre tots els còmics agrupats en el centre d'interès de còmic es poden observar uns quants que porten un logo identificats d'aquesta manera perquè són còmics creats per dones o que tracten la temàtica dona.

- Cinema i dones: amb motiu també de l'especialització de la biblioteca en temàtica Dona, des de l'àrea d'audiovisuals s'identifiquen totes les pel·lícules que tracten la temàtica dona, que són realitzades per dones o bé aquelles que són biopics de dones amb un logo distintiu també. 
 
Temes: Moviments socials drets humans feminisme ecologisme gais-lesbianes...
Etiquetes: gènere, dones
Mitjana (0 Vots)