Fons especials

Centre d’Interès Cultures africanes - Santa Coloma de Gramenet. Biblioteca Fondo
Centre d’Interès Cultures africanes

L'objectiu és donar a conèixer la realitat africana actual i històrica a les veïnes i veïns de Santa Coloma, tenint en compte dos eixos principals:

  • El primer és que els i les usuàries africanes puguin tenir una col·lecció de documents identificable sobre Àfrica per si desitgen consultar-la per interès personal, sobretot pel que fa a la bibliografia més nova.

  • El segon és que la resta d’habitants de la ciutat tingui disponible un fons en el que conèixer la realitat africana d’una forma diferent a la que solen donar els mitjans de comunicació, normalment centrada en les catàstrofes,  guerres o directament només en documentals de natura.

Al Centre d’Interès s'inclouen documents de Ciències Socials, Arts, Filosofia, Religió, Geografia, Història a més de la producció literària d’Àfrica o que parli del continent. La selecció d’escriptors i escriptores és principalment africana, però no s’exclouen creadors d’altres parts del món. També  llibres de viatges d’exploradors i viatgers durant el període colonial, perquè tot i ser conscients que no donen una visió objectiva de la realitat si és possible extreure informació útil per fer treballs de recerca. Addicionalment també s’inclouran obres que tractin sobre afrodescendents. 

Temes: Multiculturalitat, Àfrica
Etiquetes:
Mitjana (0 Vots)