Fons especials

Fons especial Isabel Nunez

Fons Isabel Núñez

La Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall posa a disposició dels usuaris el fons provinent d'un donatiu de la família d'Isabel Núñez, escriptora, traductora i crítica literària morta el 2012 i que va residir durant molts anys al carrer d'Arimon, al barri de Sant Gervasi - La Bonanova.

La seva biblioteca personal té un gran valor ja que la tria dels documents es va fer amb inqüestionable criteri literari, d'acord amb la seva activitat professional. Agraïm a la família el donatiu d'aquest fons (2013 volums), que representa una aportació important al conjunt de fons de ficció de la biblioteca, que permet complementar la col·lecció inicial i augmentar l'oferta documental als futurs usuaris, així com als de Biblioteques de Barcelona.

Isabel Núñez (Figueres, 1957 - barcelona, 2012), escriptora, traductora i crítica literària.

El 2008 va publicar el recull de contes Crucigrama (H2O). Dos anys després va publicar La Plaza de Azufaifo (Melusina), en que explicava la lluita ciutadana que ella mateixa havia encapçalet per salvar un ginjoler del carre d'Arimon. El 2009 va publicar Si un árbol cae (Alba), un libre de converses al voltant de la guerra dels Balcans i va tornar amb Algunos hombres... y otras mujeres (Menoscuatro). Dos anys més tard, es va editar un llibre amb relats de deu escriptores del segle XIX i XX, Sinrazones del olvido (Icaria). El 212 va publicar Mis postales de Barcelona (Triangle Postals). I el 2013 va sortir de manera pòstuma Entonces (Alfabia). En tots els seus escrits hi ha una reivindicació de la memòria personal i col·lectiva, molt lligada a la ciutat de Barcelona, on residia des del cinc anys.

Pel que fa a obres de les quals va ser coautora, el 1998 va publicar Rauda Jamis Du fond des mères: correspondance entre deux femmes, un recull de correspondència sobre l'experiència amb la maternitat, que més endavant es va traduïr al castellà i al català. També va participar en les obres Zel i Por del col·lectiu d'escriptores Germanes Quintana.

Isabel Núñez també va deixar un important nombre de traduccions, entre les quals hi ha obres de Patricia Highsmith, Dorothy Parker, Richard Ford, Maeve Brennan, T. Coraghessan Boyle i Jean Giono.

Fons Isabel Núñez a la Biblioteca Sant Gervasi - Joan Maragall

Obres d'Isabel Núñez a Biblioteques de Barcelona

Blog Crucigrama d'Isabel Núñez

Blog Artículos d'Isabel Núñez

Blog Polis d'Isabel Núñez

Temes: Literatura
Etiquetes:
Mitjana (0 Vots)