Cuina i vins

Qui és qui


Ada Parellada 
 

 

L'Ada Parellada (Granollers, 1967) va créixer envoltada de cassoles, de receptes i d'aromes culinaris a la Fonda Europa de Granollers. Aquest centenari establiment, ubicat al centre de la capital vallesana, pertany a la seva família des del 1714. Potser per aquest motiu va escollir la cuina com a professió, ofici que va aprendre de la mà dels seus pares i avis.

L'any 1993, quan només tenia vint-i-cinc anys, va obrir el seu primer restaurant anomenat Semproniana i, pocs anys més tard, el Pla dels Àngels i el Petra, tots tres a Barcelona. On hi prepara, segons ella mateixa, versions roqueres de la cuina tradicional.

De caràcter inquiet, participa activament en la difusió del món de la cuina i la gastronomia  entre grans i petits d'una manera divertida i entenedora. Així, l'Ada Parellada també imparteix cursos i tallers de cuina, fa xerrades sobre educació alimentària a la canalla, escriu llibres de cuina alhora que col·labora, habitualment, amb diversos mitjans de comunicació com el diari Ara o TV3.
 


 Bibliografia destacada
Recursos


Torna al prestatge ►

Tornar a Qui és qui  ►