Què pots fer per reduir el consum i la factura d’aigua?

Tenint en compte que l’estalvi d’aigua es presenta com una necessitat primordial davant de l’escassetat del recurs, estem convençuts que el respecte al medi ambient i un consum responsable de l’aigua garantirà que puguem satisfer les necessitats del recurs sense renunciar a la qualitat de vida.

A continuació et proposem un llistat d’accions que et permetran estalviar aigua a la llar:

  • Quan rentis la roba, carrega totalment la rentadora i posa programes d’aigua freda (floquet de neu o eco). Els programes curts de la rentadora són els que més energia consumeixen. Una rentadora convencional consumeix entre 60 i 90 litres però les anomenades "intel·ligents" regulen el consum d'aigua en funció del pes de la bugada.
  • Tanca les aixetes quan no facis servir l’aigua mentre t’ensabones, et rentes les dents, t’afaites o fregues els plats. Les aixetes obertes poden perdre fins a 12 litres per minut.
  • Dutxa’t en lloc de banyar-te. Omplir la banyera suposa entre 200 i 300 litres, mentre que si et dutxes significa un consum de 30 a 80 litres.
  • Si una aixeta o cisterna perd aigua, avisa un tècnic tan aviat com ho detectis (una aixeta que perd una gota per segon té una pèrdua de 1000 litres al mes).
  • Instal·la airejadors o economitzadors a les aixetes, sistemes de monocomandament o aixetes electròniques (amb aquests sistemes es pot arribar a estalviar fins a un 50% respecte a les aixetes convencionals).
  • Rentar a mà amb aigua calenta pot resultar fins a un 60 % més car que fer-ho amb el rentaplats. Si ho fas a mà, utilitza una pica per ensabonar i una altra per esbandir. 
  • Renta el cotxe al túnel de rentat o amb una esponja i una galleda, en comptes de fer-ho amb una mànega. Estalviaràs fins a 350 litres d’aigua en cada rentada.
  • Les cisternes de doble descàrrega permeten buidar només parcialment la capacitat de la cisterna. Si no tens aquest mecanisme posa una ampolla d’aigua plena dins de la cisterna del lavabo per no llençar tanta aigua. Cada vegada que buidem el vàter fem servir entre 6 i 10 litres d'aigua.
  • Els sistemes d’acumulació d’aigua calenta són més eficients que els sistemes de producció instantània i sense acumulació. Revisa i aïlla bé si cal els dipòsits acumuladors d’aigua calenta i canonades. Estalviaràs energia i aigua.

També pots consultar a "L'Agència Catalana de l'Aigua" (apartat “Bonificacions del cànon de l’aigua”) si pots ser beneficiari d’alguna de les ajudes de l’Agència Catalana de l’Aigua o de l’entitat responsable de l’aigua del teu municipi.  Les ajudes van dirigides a famílies nombroses, persones a l’atur, famílies amb persones amb diversitat funcional, pensionistes i famílies amb ingressos limitats.

Font:

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 17/07/2018 Última actualització: 28/09/2020