Ramon Solsona

(Barcelona, 1950) és llicenciat en Filologia Romànica Hispànica. Durant vint anys es va dedicar a la docència. El 1992 demana l’excedència per dedicar-se professionalment a la literatura i al periodisme. Actualment és articulista a La Vanguardia i s’encarrega del conegut espai «La paraula del dia» dins el programa radiofònic diari «El món» a RAC1.

Va debutar com a novel·lista l’any 1989 amb Figures de calidoscopi. Posteriorment ha publicat Les hores detingudes (1993) que va rebre els premis Crítica Serra d’Or, Prudenci Bertrana i Lletra d’Or; No tornarem mai més (1999), Línia blava (2004), Llibreta de vacances (2006), i L’home de la maleta (2011) amb la qual va guanyar el Premi Sant Jordi.

Amb el pseudònim de Lo Gaieter del Besòs publica Botifarra de pagès! Versos per tocar el dos i Sach de gemechs. La seva darrera novel·la Allò que va passar a Cardós publicada per Proa està ambientada en les obres hidroelèctriques a la Vall de Cardós dels anys 60.

L'any 2018 rep el Premi Joaquim Amat-Piniella (XVIII edició) per la seva obra Allò que va passar a Cardos, com a millor obra narrativa de temàtica social contemporània.

El 28 de novembre de 2011 va visitar la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró.

Dedicatòria als usuaris (clica la imatge per ampliar)

El 16 de febrer de 2017 va visitar la Biblioteca Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat.

El 21 de setembre de 2107 va visitar el Bibliobús Montau de l'Alt Penedès.

A les biblioteques trobaràs:

  Recomanació

Allò que va passar a Cardós/ Solsona, Ramon

La novel·la ens situa a la Vall de Cardós, als anys seixanta, quan la comarca bullia amb totes les grans obres hidroelèctriques que s’hi estaven fent. És en aquest moment que va arribar gent d’arreu d’Espanya per treballar-hi. Una munió de persones s’instal·len en campaments i pobles, des del pla fins a les valls més altes. Vides d’individus que venien de la misèria i que l’arriscaven tot foradant la roca.

I amb tot això, una nit de neu un guàrdia civil és assassinat pel Santi Vallory, topògraf de l’empresa Cohisa. Gràcies a un munt de testimonis anem descobrint i entenent què s’amaga darrere d’aquesta mort i totes les històries paral·leles que l’envolten.

Selecció de webs:

També et pot interessar:

Data de creació: 11/01/2017 Data de modificació: 31/01/2019