Margarida Aritzeta

(Valls, 1953) és novel·lista i professora de Teoria de la Literatura a la Universitat Rovira i Virgili. Va debutar amb el premi Víctor Català de contes i narracions (1980) i el premi Sant Joan de novel·la (1983). Des d’aleshores ha publicat més de quaranta obres, de les quals vint novel·les, dos reculls de relats, tretze novel·les juvenils i nombrosos treballs d’investigació i crítica literària. Durant uns anys va formar part del col·lectiu literari Ofèlia Dracs, al qual deu el gust per practicar gèneres diversos i alhora fer una literatura de qualitat.

L’autora busca els temes de la seva obra en una realitat que el lector pot reconèixer perfectament i fins i tot recórrer físicament (en rutes literàries). Els seus personatges són sempre singulars (de vegades herois, sovint antiherois), a contracorrent d’un món que sovint els és hostil.

L’obra abasta diversos cicles: Les novel·les del cicle de Cuba (L’herència de Cuba, etc.), les de la memòria silenciada (Perfils de Nora, El Pou dels maquis, Bandoler, La filla esborrada, etc.), i les novel·les de gènere (fantàstic i criminal).

A partir de 2013 apareix el primer relat criminal de la sèrie de la inspectora Mina Fuster a Llibres del Delicte: L’assassinat de la venedora de cupons (Elles també maten). Des d’aleshores se n’han publicat els relats L’or del ring  i Mala sang i les novel·les L’amant xinès (2015), Els fils de l’aranya (2016), La filla esborrada (2017), Rapsòdia per a un mort (2018) i Teoria del gall (2020).

El 13 de desembre va visitar la Biblioteca Central de Terrassa.

Dedicatòria als usuaris (clica la imatge per ampliar)

A les biblioteques trobaràs:

Selecció de webs:

També et pot interessar:

Data de creació: 30/08/2018 Data de modificació: 05/09/2021