Gerard Quintana

(Girona, 1864) Va iniciar la carrera de periodisme a la UAB i la d’interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona. És conegut per ser el cantant de la banda gironina Sopa de Cabra des del 1986 i l’autor de cançons com «Camins» o «El Far del Sud».

Amb gairebé vint-i-cinc treballs discogràfics realitzats i més de dues-centes cançons i adaptacions, aquesta és la seva segona incursió en la ficció literària. Actualment exerceix de president a l’Acadèmia Catalana de la Música. Al llarg dels darrers vint anys ha col·laborat en diversos mitjans, com ara Catalunya Ràdio, ComRàdio, Catalunya Cultura, RAC1, TV3, Canal 33, Ara, El Periódico de Catalunya o Avui (Rock & làssic).

El 2002 es publicà el llibre Què pensa Gerard Quintana, a partir de converses amb el periodista David Talleda. El 2012 va publicar Més enllà de les estrelles, amb el fotògraf David Julià, on narra la trajectòria de Sopa de Cabra a partir dels tres concerts de celebració dels vint-i-cinc anys del grup al Palau Sant Jordi de Barcelona, el 9, 10 i 11 de setembre del 2011. L’any 2019 va publicar, amb un gran èxit de crítica i públic, la novel·la Entre el cel i la terra.

Al 2021 publica L’home que va viure dues vegades. Novel·la guardonada amb el Premi Ramon Llull.

El 27 d'octubre va visitar la Biblioteca Sant Antoni Maria Claret de Sallent.

A les biblioteques trobaràs:

Selecció de webs:

També et pot interessar:

Data de creació: 12/09/2021 Data de modificació: 28/10/2021