Brian De Palma

El 37è Festival de Cine de Terror de Molins de Rei va homenatjar la figura del director de cinema i guionista Brian De Palma (Newark, Nova Jersei, 11 de setembre de 1940), sota el leimotiv “De Palma vs De Palma”.

En paraules d’Albert Galera, escriptor de cinema i director del Festival: “De Palma és conegut pel gran públic gràcies a títols universals com Scarface (El precio del poder, 1983), The Untouchables (Los Intocables de Eliot Ness, 1987) o Mission: Impossible (Misión Imposible, 1996) i per haver treballat amb les principals estrelles del moment: Robert De Niro, Al Pacino, Nancy Allen, Michael Caine, Angie Dickinson, Sissy Spacek, Kirk Douglas, John Cassavetes, Amy Irving, John Travolta, Melanie Griffith, Tom Cruise, Nicolas Cage, Bruce Willis, Tom Hanks i un llarg etcètera. Però més enllà de tot això, l’obra fascinant «depalmaniana» inclou altres joies del gènere com Sisters (Hermanas, 1972), Carrie (1976) o Raising Cain (En nombre de Caín, 1992). I, es clar, la constant aproximació hitchcockniana que només pot portar la signatura de De Palma o, el que és el mateix, de mestre a mestre, amb títols tant irresistibles com Obsession (Fascinación, 1976), Dressed to Kill (Vestida para matar, 1980), Blow Out (Impacto, 1981), Body Double (Doble cuerpo, 1984), Snake Eyes (1988), Femme Fatale (2002) o Passion (2012). Excentricitats indispensables com Phantom of the Paradise (El fantasma del Paraíso, 1974), i altres títols fonamentals com Carlito’s Way (Atrapado por su pasado, 1993) o The Black Dahlia (La dalia negra, 2006)”.

De Palma forma part de la generació de cineastes sorgit del ‘New Hollywood’ (també conegut com ‘American New Wave’ o ‘The Hollywood Renaissance’) , i es declara un gran admirador de directors com Alfred Hitchcock i Jean-Luc Godard. Les seves pel·lícules mai deixen indiferent i sovint s’han vist envoltades de controvèrsia.

 

  A les biblioteques trobaràs:

De Palma experimental

 

 

De Palma interpreta Hitchcock

 

El terror segons De Palma

 

 

L’Star System al servei de De Palma

 

 

 

Els millors thrillers de De Palma

 

 

De Palma i la guerra

 

Sobre Brian De Palma

Brian de Palma / Marcial Cantero
Brian De Palma por Brian De Palma / Samuel Blumenfeld y Laurent Vachaud
 
 
 

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 20-11-2018 Última actualització 10-11-2020