Dakar 2019

1977, Thierry Sabine es perd amb la seva moto pel desert de Líbia mentre feia el recorregut del rally Abidjan-Niça. Salvat in extremis d’entre la sorra, torna a França meravellat pels paisatges que gairebé el van engolir i decideix compartir amb d’altres el seu descobriment. Convicció i una mica de bogeria, fan que el projecte es concreti ràpidament com a el París-Dakar, una competició diferent, oberta a tothom, que crida l’atenció, sorprèn i sedueix.

Ja fa uns anys que ha creuat l’oceà i es centrà a l’Amèrica del Sud. Enguany torna a Perú amb un traçat d’anada i tornada, una proposta diferent al que ens té habituats ja que l’itinerari farà la volta i tornarà al seu inici.

Comencem un recorregut pel Perú més autèntic. Amb més de 30 milions d’habitants, és el tercer país més gran de l’Amèrica del Sud després de Brasil i Argentina. Amb milers de quilòmetres per descobrir, què millor que agafar una guia de viatge de la Biblioteca. Aquí us en deixem una petita mostra.

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Continuem el nostre viatge endinsant-nos plenament en aquest país el qual està dividit geogràficament en tres grans regions: costa, serra i selva. A través de les revistes que us proposem, podrem gaudir de forma més acurada d’unes propostes més concretes segons el que decidir descobrir.

  A les biblioteques trobaràs:

Perú: el viaje perfecto / Christa Larwood
Machu Picchu / Juan Pablo Villarino
 
Machu Picchu / Agustín Remesal
 
 
Perú / Jordi Carrión
 
 
De los Andes a la selva / Elena del Amo
 
 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Diuen que una de les millors maneres de conèixer un territori és coneixent la seva cultura i patrimoni. A través dels llibres que us hem seleccionat a continuació ens endinsarem en el món dels inques, les tradicions i el patrimoni dels peruans.

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Ara que ja sabem on volem anar, què ens trobarem i quines tradicions hem de seguir, toca delectar-nos amb la gastronomia del Perú. No tot es queda amb el tradicional Ceviche, un dels plats més exquisits i considerat patrimoni cultural de la nació. També hi trobarem l’olluquito amb charqui, el pollastre a la brasa, l’ají de gallina o el rocoto farcit. Diverses propostes per provar i cuinar, si volem també, des de casa.

  A les biblioteques trobaràs:

 
Central / Virgilio Martínez
 
 
Ceviche power / Gastón Acurio
Lima : cocina peruana / Virgilio Martínez, Luciana Bianchi
 
 
Perú / Ignacio Medina
 
 
Perú : gastronomía / Gastón Acurio
Primicias de cocina peruana / Rodolfo Hinostroza
 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

En aquest apartat hi ha una petita selecció musical de sons peruans. A les biblioteques hi trobarem una gran oferta adequada al gust de tothom. No us la deixeu perdre!

  A les biblioteques trobaràs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Acabem de moment el nostre recorregut per Perú a través d’un conjunt de novel·les que transcorren per diferents escenaris d’aquest país. Una selecció que ens permetrà continuant gaudint d’aquesta bonica terra encara que ens trobem asseguts al sofà de casa.

  A les biblioteques trobaràs:

Cinco esquinas / Mario Vargas Llosa
Cuando la noche no es ciudad / Iván Blas Hervias
 
El Invitado / Carlos Arcos Cabrera
Un Millón de soles / Jorge Eduardo Benavides
 
 
La Noche de los alfileres / Santiago Roncagliolo
La Pedra inca / César Mallorquí
 
 
Yawar fiesta / José María Arguedas
L'Or de Cuzco / Antoine B. Daniel
 
 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Any rera any la primera prova que es disputa dins del calendari dels esports del motor és el ral·li de resistència més dur i prestigiós de tots: el Raid Dakar. Té quatre modalitats: automòbil, camió, quad i moto

Al 2009 la cursa es va traslladar a Amèrica del Sud, ja que a territori africà cada cop es feia més complicat mantenir la seguretat dels participants. 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 26/11/2018 Última actualització: 05/12/2018