4 Carnavals amb personalitat pròpia

El Carnaval es pot gaudir i viure de moltes maneres, com a mer espectador de desfilades i comparses o de manera activa, formant part de la festa  amb les disfresses i les màscares corresponents i amb moltes ganes de ball, gresca i música.

Enguany  hem triat alguns carnavals d’Europa  menys coneguts però molt singulars i que val la pena tenir  en compte!

Piamonte, Itàlia

El carnaval d’Ivrea és famós per la batalla de taronges que hi duen a terme dos bàndols: el poble -que són els que van a peu- i els poderosos -que van en carruatges-, una batalla que representa en definitiva una rebel·lió popular contra el poder. Al Carnaval s’hi representen també  la “Mugnaia”, la molinera que és l’heroïna de la festa, el General, oficials i altres personatges històrics. És color taronja i l’olor àcid d’aquesta fruita la veritable protagonista de la festa. Prepareu-vos per rebre de valent i no desaprofiteu l’oportunitat de fer ruta per la regió del Piemont!

  A les biblioteques trobaràs:

Italia norte / Philippe Gloaguen
 
Italia norte : Liguria, Piamonte, Valle de Aosta, Lombardía... / María García Yelo, Isabel Morán y Javier Santos

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Grècia

“Patrino Karnavali”, el carnaval de Patras és un dels més grans d’Europa i encara que és a Grècia, el seu origen és italià. Es conegut per les guerres d’ous i també de xocolata i per les carrosses i comparses que són fetes per artesans. Una altra característica són els balls que s’organitzen a les tavernes de la ciutat i el confeti que omple els carrers. Per a les famílies i grups d’amics s’organitza la recerca d’un tresor per tota la ciutat i que implica  a la majoria  de la ciutadania de Patras. Les dones, al ball “Bourboulia sota l’anonimat de la màscara escullen les seves parelles de ball.

 

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Macedònia

Un carnaval de llarga tradició, més de 1.400 anys. Els carrers de la ciutat es converteixen en una mena de teatre a l’aire lliure en el que actors reals es barregen amb ciutadans disfressats  que llueixen màscares sinistres, sovint fetes amb pells d’animals , inquietants  i terrorífiques que busquen espantar els mals esperits i a la vegada ridiculitzar personatges de la vida social. És un carnaval allunyat de les coloristes i organitzades desfilades d’altres ciutats i caracteritzat per grans dosis d’improvisació i ironia.

 

  A les biblioteques trobaràs:

Macedonia / Thammy Evans
 

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Suïssa

Una de les desfilades de comparses del carnaval es fa de matinada, quan encara és fosc i amb l’enllumenat públic apagat, de manera que són les llanternes  que els participants porten subjectes a les seves màscares i els grans fanals fets artesanalment  els que il·luminen la desfilada. La música i els instruments  són elements molt valorats per la seva altíssima qualitat que ha contribuït a que el Fasnacht és Patrimoni de la UNESCO. Una característica d’aquest carnaval és que només pot anar pintat o disfressat qui realment participa de les desfilades i és de mala educació no respectar-ho.

  A les biblioteques trobaràs:

 
Suiza / Paloma Ledrado Villafuertes, Concepción Dezcallar, José Carlos Casasayas
Suiza / Gregor Clark
 
 

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 19/02/2019 Última actualització: 20/02/2019