Isaac Asimov

L'escriptor Isaac Asimov (Petrovitxi, Rússia 1920 – Nova York 1992) va créixer al barri de Brooklyn, on els pares regentaven una tenda de llaminadures que, curiosament, també venia diaris i revistes. Al seu pare, però, no li feia el pes que el petit dels Asimov llegís els fanzins de l'època, doncs els considerava vulgars; tot i aquest impediment, el xiquet va acabar convencent al seu pare i va poder descobrir tot un món d'imaginació i d'inquietud científica. De fet, les publicacions periòdiques van servir d'impuls a la seva carrera literària: els primers llibres de les seves famoses sagues de la Fundació i dels robots van ser publicades originalment, durant els anys quaranta, a les revistes Super Science Stories i Astounding Science Fiction. Asimov col·laborà habitualment amb aquestes i d'altres revistes, ja sigui publicant contes o bé fent tasques d'edició.

Curiosament, sent menut, també va ser un usuari habitual de la biblioteca pública.
"Al principi la seva mare l'acompanyava diàriament a la biblioteca, però es va cansar de seguida i com que confiava en ell, va deixar de fer-ho. A més a més el seu pare considerava que qualsevol llibre que estigués en una biblioteca és que valia la pena de llegir i d'aquesta manera va desaparèixer el control parental de les seves lectures cosa que va permetre que pogués conèixer els clàssics grecs i romans, els mites nòrdics, la ciència i els descobriments científics i tot allò que volgués llegir sense traves de cap tipus. Com ell mateix va dir, es va convertir en un ratolí de biblioteca."

Asimov va convertir-se, amb el temps, en un divulgador científic molt popular, va escriure llibres sobre les més diverses disciplines així com llibres de text. El petit ratolí de biblioteca va acabar convertint-se en un gran escriptor!

Dels seus llibres de ciència ficció, destaquen els que formen part de la saga de la Fundació, així com els de temàtica de robots. Totes dues sagues van ser concebudes de forma independent, tot i que l'autor, i més endavant els continuadors de la seva obra, les van provar de fusionar. Pel que fa a la Fundació, és una trilogia que va començar a escriure els anys quaranta i està considerada la millor sèrie de ciència ficció de tots els temps. Es tracta d'un relat sobre la història de la nostra galàxia on existeix una organització política en forma d'imperi que, en el seu declivi, crea la Fundació amb motiu de preservar la cultura. Hi ha diferents criteris per ordenar els llibres que formen part de la saga, en aquest cas seguirem el que proposa el professor Miquel Barceló que té en compte la cronologia de la Fundació. 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  • Carta a la biblioteca d'Isaac Asimov. Guia de lectura en format vídeo elaborada por les biblioteques de la zona del Bages, el Berguedà i el Moianès per commemorar el centenari del naixement d’Isaac Asimov que mostra la carta que Isaac Asimov va escriure el 1971 a la biblioteca de Troy (Michigan, EUA) i també inclou els seus llibres de ciència-ficció i moltes altres obres seves que abasten diversos camps del coneixement.

 

 

  Vés al prestatge:

Data de creació 05-03-2020 Última actualització 26-07-2022