Charles Dickens

Charles Dickens (1812-1870) és considerat el cronista de l'època victoriana i el mestre de la crítica social. Les seves històries han connectat amb generació rere generació al llarg del temps. Oliver Twist, Canción de Navidad y otros cuentos, David Copperfield, Història de dues ciutats, Grandes esperanzas, etc. són títols que formen part del nostre univers cultural.

Però a més, el nom de Charles Dickens ha esdevingut sinònim d'una ciutat i d'un moment històric: el vell Londres del temps de la reina Victòria. Un espai i una època que encara ara, dos segles després, semblen estar més de moda que mai, si ens fixem en la seva presència habitual al cinema, a la televisió, a la literatura i fins i tot a la moda i a la publicitat.

La clau d'aquest interès rau, possiblement, en la complexitat i en les contradiccions de l'època victoriana, un moment d'efervescència social, política, cultural i literària que va donar forma a moltes de les nostres realitats d'avui dia. Els seixanta-quatre anys de regnat de Victòria van modificar de forma perdurable el món; i Londres, com a centre del llavors poderosíssim imperi britànic, és la imatge definitiva d'una època que val la pena tornar a visitar.

Et proposem un viatge pel món particular d'aquest escriptor, un dels més llegits i estimats de tota la literatura anglesa. Ens hi acompanyes?

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 07-02-2024 Última actualització 21-02-2024