Charles Dickens

La Xarxa de Biblioteques Municipals et volem proposar d'acompanyar-nos en un viatge pel món particular d'aquest escriptor, un dels més llegits i estimats de tota la literatura anglesa.

El nom de Dickens ha esdevingut sinònim d'una ciutat i d'un moment històric: el vell Londres del temps de la reina Victòria. Un espai i una època que avui semblen trobar-se més de moda que mai, si ens fixem en la seva presència habitual al cinema, a la televisió, a la literatura i fins i tot a la moda i a la publicitat. La clau d'aquest interés rau, possiblement, en la complexitat i en les contradiccions de l'època victoriana, un moment d'efervescència social, política, cultural i literària que va donar forma a moltes de les nostres realitats d'avui dia. Els 64 anys de regnat de Victòria van modificar de forma perdurable el món; i Londres, com a centre del llavors poderosíssim Imperi Britànic, és la imatge definitiva d'una època que val la pena tornar a visitar.

Les novel·les clàssiques i actuals, els assaigs i els recursos electrònics que hem triat per a guiar-te en aquest itinerari són, pensem, la millor forma d'accedir al secrets més ben guardats del Londres de Charles Dickens. Ens acompanyes en aquest viatge?