Tallers poètics de haikus per commemorar el Dia Mundial de la Poesia

Tallers poètics de haikus per commemorar el Dia Mundial de la Poesia

Les biblioteques de Collserola que participen al programa 'Parcs i biblioteques… naturalment!' proposen diversos tallers de haikus, una composició poètica provinent del Japó que se centra en l'observació de la natura. L’activitat, a càrrec del pintor i narrador Yoshi Hioki, s’emmarca en la iniciativa 'Plantem Poesia', que commemora el Dia Mundial de la Poesia (21 de març). Cal consultar la informació, públic a qui s'adreça i inscripcions a les agendes de les diverses biblioteques.

Les diverses biblioteques del programa "Parcs i biblioteques... naturalment!" de l’àmbit del Parc Natural de la Serra de Collserola organitzen un seguit de tallers de haikus conduïts pel pintor i narrador Yoshi Hioki. Formada per tres versos de 5, 7 i 5 síl·labes, aquest tipus de forma poètica tradicional és originària del Japó i se centra en l'impacte que la contemplació de la natura provoca en l'autor.

Com a primer pas previ d’aquesta interessant proposta poètica, cada biblioteca convida prèviament els seus veïns i usuaris a passejar pel Parc Natural i els demana que facin una fotografia per poder fer el seu haiku el dia del taller. Posteriorment, durant l’activitat a la biblioteca cada participant crearà el seu propi haiku a partir de la imatge que porti. En cas que algú no tingui imatge propi, se li proporcionarà des del Centre de Documentació i Recursos Educatius.

'Plantem Poesia' pel Dia Mundial de la Poesia

Els tallers s’emmarquen en el projecte "Plantem Poesia" per celebrar el Dia Mundial de la Poesia 2022 i cada biblioteca serà responsable de fer la "plantada de poesia" al seu equipament. A més a més de plantar els poemes, amb els haikus que es rebin es realitzarà un vídeo amb la Mon Mas, que serà difós en el marc de les activitats del Dia Europeu dels Parcs (24 de maig). 

Les biblioteques participants són les següents: Biblioteca Collserola - Josep Miracle de BarcelonaBiblioteca Vallcarca i els Penitents de BarcelonaBiblioteca Central de CerdanyolaBiblioteca El molí de Molins de ReiBiblioteca Valentí Almirall del Papiol i Biblioteca Joan Margarit de Sant Just Desvern. Cal consultar les agendes de cada biblioteca per a més informació, dates, públics als quals s'adreça i inscripcions prèvies al taller.

08/03/2022