Ens deixa Sinéad O'Connor

La cantautora irlandesa ha mort als 56 anys segons ha anunciat la seva família.
Coneguda internacionalment per la interpretació de la cançó composta per Prince, Nothing Compares 2U , i també pel seu look transgressor així com les seves controvèrsies personals i polítiques.

La seva carrera musical va començar com a vocalista en la banda de jazz/rock “TonTon Macoute” i, als 20 anys, va produir el seu primer àlbum "The Lion and the Cobra" (1987) amb el que es va guanyar el reconeixement de la crítica per la qualitat de la seva veu i per la interpretació de les cançons.

Després, van seguir 9 àlbums més d'estudi on podem trobar pop, rock, folk rock i fins, i tot, reagge en el disc “Throw Down Your Arms”. També va col·laborar en bandes sonores de pel·lícules, col·laboracions amb altres artistes i aparicions en concerts benèfics.

Per conèixer més l’artista, podeu llegir les seves memòries “Rememberings” publicades el 2021.

 

Nothing Compares 2 U
És gairebé un eufemisme dir que Nothing Compares 2 U és l'actuació més impressionant de la carrera d'O'Connor. Però la seva interpretació de la cançó de Prince és un moment singular de catarsi emocional, una actuació extreta de profunds pous de tristesa, desamor i dolor que posa els oients de genolls amb la seva vulnerabilitat. 
O'Connor mai s'exagera amb el pathos ni subestima el seu dolor. Nothing Compares 2 U és una cançó perfecta.

 

  A les biblioteques trobaràs:

You made me the thief of your heart / Sinéad O'Connor with Gavin Friday
Am I not your girl / Sinéad O'Connor
So far ... / the best of Sinéad O'Connor

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 27-07-2023 Última actualització 27-07-2023