Busques feina?

Formació

Busques feina

Volem ajudar-te a trobar feina amb una selecció de recursos web que et permetran fer el teu CV en poc temps, preparar-te les entrevistes, buscar ofertes, i també ajudar a col·lectius amb difícil inserció laboral.
 

 Recursos per confeccionar el teu CV

El teu currículum en 5 passos i 30 minuts

Ajuda i consells pràctics per a la realització del currículum professional en línia.


Entrevista de feina
Aplicació multimèdia que il·lustra amb vídeos, textos i àudio com millorar les competències socials i personals per fer front a les entrevistes de feina.


CV EuroPassMaker
Crea el teu CV amb el format homologat per la Unió Europea (UE).


CVmaker: crear resúmenes profesionales en un momentito 

Editor de currículums internacional amb versió castellana. Ofereix sis plantilles amb dissenys en blanc i negre. El producte és un currículum en diferents formats.

 

vizualiza.me

Actualment, intentar diferenciar-se per que es fixin en el teu CV, es una de les qüestions que molta gent intenta aconseguir. Amb aquesta eina pots convertir el teu CV en una infografia, per oferir un resum visual de totes les teves capacitats de forma molt original.


CuVitt: The intelligent CV

És una eina dedicada a fer currículums personals capaços de mesurar intangibles com l'entusiasme, el talent i les expectatives. Les empreses poden després accedir a aquests perfils més precisos.


Resumesimo: haga una biografía perfecta en 10 minutos

Editor de currículums a partir de gran varietat de plantilles. Incorpora sistemes molt visuals per explicar el coneixements en llengües o informàtica. Els textos es presenten traduïts al castellà.

 

Estructura de una carta de presentación
Les candidatures espontànies han d'anar sempre acompanyades d'una carta de presentació. La carta, com el currículum, és tot un món i cal respectar els aspectes formals i dominar la tècnica de la carta per encoratjar la lectura del currículum.

 

Cómo hacer un buen trabajo en una entrevista grupal

Les entrevistes grupals estan creixent amb força, per abordar-ne una amb possibilitats d'èxit cal tenir presents les convencions d'aquest format.

 

Calculadora salarial 
En el processos selectius els candidats poden ser preguntats sobre les seves pretensions salarials, les calculadores salarials com aquesta que promou el diari Expansión, ajuden a passar del brut al net, de l'anual al mensual.

 

La muerte del 'curriculum vitae' - Article- 
Aquest article aporta una nova visió pels desocupats en relació a quines mesures cal adoptar a l'hora de buscar feina.

 

 

Portals amb ofertes de feina - Territori Espanyol - 

Xarxa de Serveis Locals d'Ocupació XALOC

Els Serveis Locals d'Ocupació gestionen ofertes de feina, orienten les persones laboralment o a la recerca de feina, o a les empreses sobre la contractació de treballadors.


Feina activa

Buscador d'ofertes de feina del Servei Català d'Ocupació, organitzat per municipis i per categories professionals.

 

Les aules actives
El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) posa a disposició de les persones usuàries de les oficines de Treball les Aules de Recerca Intensiva de Feina, repartides per tot el territori, per tal que puguin utilitzar aquesta eina durant el seu procés de cerca de feina, amb l'objectiu d'accelerar la seva incorporació al mercat laboral. Recentment, la Generalitat ha ampliat la xarxa d'espais de recerca intensiva de feina per tot Catalunya, ara amb total de 34 Espais distribuïts pel territori.


Cerca d'ofertes de feina

Portal de cerques de feina del Servicio Público de Empleo Estatal del Ministerio de Empleo y Seguridad Social. Permet cercar a ofertes a tot l'Estat, també tenir un espai personal on  deixar el currículum, gestionar ofertes i generar alertes.

 

Quiero empleo: la red de empleo de las Cámaras de Comercio

Les cambres de comerç d'àmbit espanyol (inclòs el català) també gestionen ofertes de feina.

 

Borsa de treball intercol·legial

Constituïda com a Associació el 28 d'abril de 2011, la Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya representa més de 100 corporacions professionals de Catalunya, amb més de 200.000 col·legiats i col·legiades de tots els sectors professionals. Tots aquests col·legis vehiculen ofertes laborals a través d'una única plataforma.

 

Infojobs.net

Portal de recerca de feina. La inscripció a les ofertes de treball requereix registrar-se i crear el propi currículum en línia.


Portalento

Portal de cerca de feina per a persones amb discapacitat impulsat per la Fundació ONCE.

 

Teletreball.net

Selecció de borses de treball basades en el teletreball, n'hi ha d'aquí i de l'estranger. Web promoguda des de la Xarxa Punt TIC.

 

Bizneo

Portal d'ocupació basat en l'autocandidatura. El candidat pot enviar el seu currículum a les bases de dades de més de 20.000 empreses amb un sol clic.

 

Madres y profesionales

Cercador especialitzat en feina a temps parcial per a mares.

 

TuriJobs
Cercador d'ofertes de feina especialitzat en el sector turístic.

 

Construyendo empleo: el portal del sector de la construcción
Cercador de feina especialitzat de la Fundación Laboral de la Construcción, una entitat on col·laboren la Confederación Nacional de la Construcción, CCOO i UGT.

 


Portals amb ofertes de feina - estranger - 

Eures: el portal europeo de la movilidad profesional

EURES és una xarxa de més de 900 consellers que proporcionen informació als demandants de feina i empresaris a partir d'entrevistes personals.  Aquests especialites EURES orienten sobre les condiciones particulars dels mercats laborals de cada país.


BInternational

Es tracta d'un portal que ens cercarà feina de forma automàtica a l'estranger, segons les característiques del nostre currículum. Es a dir, que no es necessari inscriure's en cadascuna d'elles.
Així que ja sabeu, si no trobeu feina a casa i us esteu plantejant molt seriosament en fer les maletes, feu una ullada a aquesta web perquè us resultarà molt útil.

 

Eurobrussels : the European affaires jobsite

Cercador de feina (també d'estades per fer pràctiques) a nivell internacional per a titulats universitaris o per professionals molt qualificats.
 

Monster

És un dels portals més grans d'abast mundial. Podem accedir a la branca espanyola o a la de molts altres països (uns 50) si busquem feina a l'estranger. Monster posa en contacte treballadors amb tota mena de qualificacions i tota mena d'empreses.

 

LatPro

Cercador de feina a tot al món per a persones biblingües espanyol-anglès o portuguès-anglès, les empreses contractats són sobre tot a Estats Units, pèrò també a Amèrica llatina.
 

Overseasjob

Cercador de feina internacional en anglès.
 

Acción trabajo

Cercador de feina internacional, encara que té una més bona implantació en països de parla espanyola.

 

 

  Formació ocupacional

 

Cursos de formació professional per a l'ocupació

Els cursos de formació professional per a l'ocupació són programes formatius teòrico - pràctics que tenen per finalitat millorar la qualificació professional i/o la capacitat d'inserció laboral mitjançant l'assoliment i el perfeccionament de les competències professionals de les persones treballadores. S'adrecen a persones treballadores en situació d'atur.

 

CIFO: Centres d'Innovació i Formació Ocupacional

El Servei d'Ocupació de Catalunya per garantir i fomentar la formació i la qualificació professional de les persones compta amb la xarxa de centres de referència en la formació professional ocupacional constituïda pels Centres d'Innovació i Formació Ocupacional (CIFO).

 

Fundación laboral

Cercador de cursos de la Fundación Laboral de la Construcción, una entitat on col·laboren la Confederación Nacional de la Construcción, CCOO i UGT. 

 

Blocs d'interès

Espai d'eines per buscar feina

Benvinguts a l'Espai d'eines per a buscar feina de la Biblioteca Can Mulà. En aquest espai et proporcionem notícies, pàgines web, dossiers i altres recursos per a facilitar-te la recerca de feina.

 

Video curriculum

Blog que orienta sobre com fer currículum en format vídeo, hi ha consells i també exemples reeixits.

 


Xarxes socials 

Buscar empleo en la red

Article de Mayte Rius publicat l'11 de gener al suplement ES de La Vanguardia. Reflexiona sobre les eines disponibles a internet per buscar feina, més enllà dels portals especialitzats. Posa en valor els serveis d'avisos d'alertes i una mentalitat oberta i proactiva a les xarxes socials.

 

Linkedin

Xarxa professional per excel·lència on contactar amb antics col·legues o fer-ne de nous. Les persones poden ser la porta a noves feines o noves col·laboracions.
 

XING: The Professional Network

Xarxa social per a professionals. La plataforma ofereix perfils personals, grups, fòrums de discussió, coordinació d'esdeveniments, i altres característiques comuns de les xarxes socials.

 

Twitter

Xarxa social de caire general que permet seguir comptes on s'ofereixen feines com: .@empleoytrabajo, .@encontrabajo, .@wiseri. També és possible saber on hi ha vacants fent servir etiquetes del tipus #empleo, #ofertas, #rrhh, o seguint a centres específics que poden emplear-nos. Una altra opció són els perfils dels llocs on ens agradaria treballar per estar informats sobre els seus projectes i què els podria interessar.
 

Facebook

Xarxa social per a les relacions personals. Els experts en cerca de feina recomanen cuidar la informació que es transmet a través de Facebook i la privacitat del comentaris per no difondre una imatge negativa a futurs empleadors.

 

Tyba

Xarxa especialitzada a joves titulats universitaris sense experiència laboral. L'espai de presentació del candidat fa èmfasi a les potencialitats de manera molt gràfica

 

Viadeo

Amb 45 milions de subscriptors a tot el món i 1,2 milions a Espanya. Viadeo és la segons xarxa social professional més gran després de Linkedin.

 

 

  Notícies i Bases de dades 

Innovar para buscar empleo online - Article- 

Article de Manuel Ángel Méndez a El País sobre la pèrdua de pes dels portals de cerca de feina clàssics (Inforjobs, Infoempleo, Monster o Laboris) i l'aparició d'altres més alternatius i amb una creixent influència.

 

Info-empresas: directorio de empresas en España

Cercador del grup D&B que comercialitza informes d'empreses a tot el món. Una part de la base de dades és de lliure accés i permet localitzar empreses per àmbit comercial, mida i zona geogràfica. Aquest cercador pot ser un primer pas per identificar borses de treball publicades a Internet per les pròpies empreses.
 

Anuari Acicsa: la informació més actualitzada sobre empreses catalanes

Cercador amb 20.000 empreses catalanes. Es poden fer cerques delimitant comarques i àmbits comercials. Aquest cercador pot ser un primer pas per identificar borses de treball publicades a Internet per les pròpies empreses.

 

Un cafè contra l'atur

A través del web Jobssy.com qui ho vulgui pot accedir a mini-entrevistes presencials de feina, al voltant d'un cefè; els participants valoren el contacte personal davant la fredor dels cercadors web. Jobssy és un cercador de feina a les xarxes socials basat en la intel·ligència artificial.
 
Oasis de empleo en España

Mapa interactiu de municipis espanyols i el index d'atur i perspectives econòmiques.Reportatge televisió 

Valor afegit

Reportatge del programa Valor Afegit del Canal 33 emès el 16 de gener de 2013. Es donen algunes pistes sobre com buscar feina, com afrontar el rebuig, com valorar el propi currículum, i sobretot el posa en valor el paper de les oficines de Servei de Treball de Catalunya.
 A les biblioteques trobaràs 

Data d'actualització: 19/06/2017


Vés al prestatge de Món laboral ►

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.

Més informació