Escapada a la Selva Negra

Si encara et queden uns dies per viatjar, et proposem una ruta per Alemanya amb l'objectiu de descobrir la Selva Negra, un territori al sud-oest del país que sorprèn per la bellesa dels seus paisatges i els seus pobles de conte.

Aquest massís muntanyós destaca per la seva gran densitat forestal, ocupa una extensió d'aproximadament 150 kilòmetres de llarg per 50 d'ample, i per la diversitat dels seus paisatges. Al nord trobem els grans boscos de coníferes només interromputs per les escarpades carreteres, al centre les vinyes conviuen amb praderes i granges, i al sud els cims i els llacs ens donen una perspectiva més extrema d'aquest sorprenent territori.

Si bé qualsevol punt que seleccionem sobre el mapa de la Selva Negra, és un bon pla per gaudir de la natura i descobrir la seva cultura, us destaquem 5 vistes obligades.

Triberg

Aquesta ciutat termal és un dels centres de la indústria rellotgera de la regió, de fet un dels seus atractius consisteix a visitar un dels rellotges de cucut més gran de món, el de "Eble Uhren-Park". Però aquesta localitat ens ofereix, sobretot, la possibilitat de passejar al voltant de les cascades de Gutach. Es tracta d'un agradable recorregut d'1 hora, entre arbres i roques immenses, i el soroll continu de l'aigua que cau.

La visita a Triberg es pot completar visitant el Museu de la Selva Negra, l'Església de Nostra Senyora dels Avets, un important santuari barroc de peregrinació, o el saló d'actes de l'Ajuntament, tallat en fusta amb motius relacionats amb la natura i la cultura de la regió.

 

El llac Titisee

El llac glaciar Titisse és un dels punts de trobada habitual. Des d'aquesta estació balneària s'inicien diverses excursions a la Selva Negra. El llac té associada una important oferta d'activitats esportives i lúdiques al llarg de tot l'any.

Una proposta semblant és la que trobem al llac Schluchsee, el més gran de la Selva Negra, per alguns, el fet de no tenir tanta pressió turística li atorga un atractiu major.
 

 

St. Peter

En el cor de la Selva Negra trobem aquest petit poble, antiga abadia benedictina aixecada sobre la necròpolis dels fundadors de Friburg. De l'abadia destaca el seu extraordinari altar principal, amb estàtues dels ducs de Zähringen decorades amb or, les dues torres de cúpula bulbosa de la seva església i una de les biblioteques d'estil rococó més belles de tot el país.

Si passeges pels seus carrers coincidint amb alguna festa popular, podràs veure els seus veïns adequadament vestits amb la indumentària tradicional d'aquesta regió. Com passa en la gran majoria de pobles de la Selva Negra es pot percebre un respecte màxim per les seves tradicions i costums.

L'entorn de Sant Peter, també ens ofereix la possibilitat d'iniciar diverses rutes de senderisme amb diferents nivells de dificultat.

 

 

 

El Massís de Feldberg

Aquest cim, el més alt del sud d'Alemanya, amb 1.493 m ens proporciona una panoràmica excepcional del territori i un entorn immillorable per practicar l'esquí. Mitjançant un telecadira podem arribar a la Muntanya Seebuck (1.448 m). Des d'aquí un cop visitat el monument homenatge a Bismarck podem començar una ruta d'1 hora i 30 minuts aproximadament, que ens portarà al cim del Feldberg.

Als peus del Feldberg, trobem un petit llac d'origen glaciar, el Feldsee, ubicat a 1.111 m d'altitud. Existeixen diferents itineraris per accedir a aquest llac, però el més habitual és des de l'estació d'esquí. Arribar fins a ell i passejar per les seves ribes és una proposta molt recomanable.

 

Gengenbach

Considerat un dels pobles més bonics d'Alemanya, es troba a la regió d'Ortenau, tocant al riu Kinzing. La seva arquitectura meravellosament conservada alterna el medieval amb el barroc i proporciona al seu nucli antic un encant especial. De fet Tim Burton va fer servir aquesta ciutat com a exteriors per la seva versió de "Charlie i la fàbrica de xocolata".

Una ciutat que ens convida a passejar pels seus carrers, a travessar la porta del Kinzing i la porta Alta, restes de les antigues fortificacions, a descansar a la plaça del Mercat on trobem l'Ajuntament, de finals del segle XVIII, o a visitar l'església de Santa Maria, una important església romànica amb presbiteri gòtic i una elegant torre barroca.

 

 

  Go to the shelf:

Creation date: 12/09/2017 Last updated: 19/09/2017