Londres Roger Williams Museu d’Història Natural (Regne Unit)
Tot i que no canviaríem per res del món una visita en persona a aquest museu, la seva versió virtual és molt bona, que comparteix també el propòsit d’apropar als seus visitants a la història de la terra i dels animals que l’han habitada a través de dotze experiències per a grans exploradors. No us perdeu tampoc les entrevistes amb científics del museu.
Londres Gonzalo Arroyo Museu de Ciències (Regne Unit)
A través de la història dels diferents objectes, en coneixerem el seu funcionament i ús. A més a més, l’apartat multimèdia d’aquest museu és molt interessant, potent i fàcintel d’endre per al públic en general.
Gran Bretaña Museu Nacional de la Computació (Regne Unit)
Aquest museu neix amb la voluntat de conservar, restaurar i reconstruir tot tipus de maquinària informàtica per a la seva posterior conservació, exhibició, demostració i investigació, posant èmfasi a tots aquells aparells amb origen al Regne Unit.
Berlín Jürgen Scheunemann Museu d’Història Natural de Berlin (Alemanya)
La capital alemanya no podia faltar en aquest llistat. Ens trobem davant una de les institucions d’investigacions més importants del món sobre evolució biològica, geològica i biodiversitat. Amb més de 30 milions d’articles, vol posar la ciència a l’abast de tot el món.
Alemania norte Museu Oceanogràfic Alemany (Alemanya)
Un munt d’exposicions oceanogràfiques al vostre abast, orientades a la divulgació científica de la flora i la fauna marina, del seu entorn i de la seva conservació. A més a més, un munt d’aquaris amb espècies ben diverses us esperen a les seves sales.
París Catherine Le Nevez, Christopher Pitts, Nicola Williams La Ciutat de les Ciències i de la Indústria (França)
En aquest cas no hi trobem un tour virtual com a la majoria dels casos però si que això ho supleixen amb les explicacions de les seves exposicions i un munt de material multimèdia que permet acostar-nos una mica al món científic al nostre ritme.
Bruselas, Brujas, Gante y Amberes Museu de Ciències Naturals (Bèlgica)
Aquest museu pot presumir de disposar de la sala més gran de dinosaures de tota Europa, encapçalada pels seus famosos iguanodonts de Bernissart, on en van aparèixer fins a 30 exemplars a finals del segle XIX. El cos humà i la seva evolució, les espècies urbanes i els minerals, també són grans protagonistes d’aquest museu.
Viena Michael Leidig, Irene Zoech Museu d’Història Natural de Viena (Àustria)
A Viena teniu a la vostra disposició una de les col·leccions més grans i antigues de meteorits del món. També hi trobareu enormes dinosaures, la vaca marina de Steller i la famosa Venus paleolítica de Willendorf. Si us agrada la astronomia, també és un dels temes que hi trobareu.
Moscú Museu de la Cosmonàutica (Rússia)
Si voleu recórrer la carrera espacial soviètica a través de la seva tecnologia, els seus protagonistes i un munt de documentació en vídeos i fotografies, aquest és el vostre museu. A més, disposa d’un gran espai destinat a la cara femenina de l’espai. Sabíeu que aquest museu moscovita està ubicat en un soterrani?
Florencia y la Toscana Reid Bramblett Museu Galileu (Itàlia)
A la ciutat de Florència hi trobem també el museu Galileu. En aquesta ocasió us volem recomanar molt fermament els vídeos explicatius d’alguns aspectes relacionats amb la ciència que ens ofereix aquest museu. D’altra banda, també podreu descobrir alguns objectes curiosos que podeu trobar si algun dia visiteu aquest lloc.
Italia Ros Belford Museu de les Mines de Mercuri del Mont Amiata (Itàlia)
Situat dins el Palazzo Sforza Cesarini, aquest museu vol reflectir la història de les mines, la dura feina dels miners i la característica geologia d’aquest entorn. El museu està dividit en sis habitacions equipades amb minerals, objectes, eines i un munt de panells explicatius amb la història i la vessant antropològica d’aquestes mines.