Museus de ciència

Del 14 al 29 de novembre es celebra la Setmana de la Ciència i des del Prestatge Virtual de Turisme ens volem adherir a aquesta efemèride transportant-te a un seguit de museus dedicats a aquesta temàtica. Com que la situació actual no aconsella viatjar, el que farem és una visita virtual fins als museus o exposicions concretes que et volem mostrar. I, per tal que puguis preparar en condició el viatge, t'adjuntem també una guia del lloc que visitarem per tal que facis una immersió més profunda del país o la ciutat que visitarem. Ens hi acompanyes?

Volem destacar també que, les mesures de prevenció actual permeten l’accés als museus amb un 30% del seu aforament al nostre territori. És per això que l’oferta en format virtual en aquest cas és menor. Et convidem a que no deixis de visitar-los.
#CulturaSegura

  In libraries you will find:

Barcelona Annelise Sorensen, Ryan Chandler

Museu de Ciències Naturals de Barcelona (Barcelona)

L’exposició “Planeta vida” interpreta la Terra actual com a resultat de la interacció entre l’ambient químic i físic del planeta i els éssers vius. Feu aquest tour i tindreu una visió de conjunt de la Terra i de la vida que integra totes les disciplines de les ciències naturals a través de tres àmbits: la biografia de la terra, la terra avui i les illes de la ciència.

Excursions pels camins històrics del Vallès Occidental Albert Vicens Llauradó

Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (Terrassa)

Dins l’apartat “Col·lecció” hi trobem una selecció d’objectes molt interessant i variada, amb una breu fitxa descriptiva ben entenedora per a tothom. Actualment, també podeu veure tres exposicions virtuals que es van dur a terme al museu. No us les perdeu.

Ripollès Alfons Brosel Jordà

Museu Etnogràfic (Ripoll)

A causa del confinament, des del Museu es va decidir donar a conèixer més a fons aquest equipament a través d’anar penjar articles d’interès, objectes, curiositats, endevinalles i altres aspectes que volien destacar per obrir les seves portes a la gent que estava a casa.

Valencia Silvia Roba

Ciutat de les Arts i de les Ciències (València)

Descobreix el genoma humà al Bosc dels Cromosomes, descobreix quins són els principis bàsics que regeixen la vida a l’espai o gaudeix dels tallers, les exposicions i les demostracions per conèixer els fenòmens de la física, la química i les matemàtiques d’una manera lúdica.

Madrid Christopher Rice, Melanie Rice

Museo Virtual de la Ciencia del CSIC (Madrid)

Aquesta eina virtual té com a finalitat fomentar la divulgació de la ciència i de les accions d’investigació que desenvolupa el Consell de Superior d’Investigacions Científiques. Una gran eina especial ment dissenyada per a l’àmbit educatiu però també molt recomanable per al públic en general amb curiositat per descobrir diferents aspectes científics.

Madrid Anthony Ham

Museo Arqueológico de Madrid (Madrid)

En aquest cas us recomanem una aplicació creada pel Museu, on ens proposa una visita per la història del territori hispà, des de la prehistòria fins a èpoques modernes, a través dels objectes dels pobles que han habitat aquesta zona. Amb aquesta eina, ens mourem pel museu i podrem escollir entre diferents itineraris depenent dels nostres interessos.

Galicia

Museu Nacional de Ciència i Tecnologia (Madrid i A Corunya)

Amb més de 15.000 objectes científics, té com a objectiu la difusió científica i tecnològica. D’aquesta manera disposa també d’una gran exposició de peces de patrimoni històric relacionades amb l’astronomia, les matemàtiques, la navegació, la física, la química, la biologia, la informàtica, la indústria i els transports.

Las 8 capitales de Andalucía

Museo Virtual de Mineralogía (Huelva)

A través de vuit galeries, les quals corresponen a les classes mineralògiques més emprades per classificar els minerals, se’ns descriu breument les característiques generals de cada classe i les dades més rellevants dels exemplars exposats. A més a més, cada fitxa incorpora un enllaç web vinculat a les principals bases de dades mineralògiques, per aprofundir més sobre cada tipologia.

Andalucía occidental Juan Pablo Avisón, Alberto Hernández Colorado, Sergio Pereiro

Museo Virtual de Paleontología (Huelva)

Seguint una estructura hipertextual, tenim accés a textos, imatges i a una gran base de dades multimèdia de més de les 400 peces que formem part del patrimoni paleontològic de la Universitat de Huelva. La col·lecció s’ha estructurat en tres apartats: invertebrats, vertebrats i pistes fòssils.

  Selection of websites:

  You may also like:

  Go to the shelf:

  In libraries you will find:

Londres Roger Williams

Museu d’Història Natural (Regne Unit)

Tot i que no canviaríem per res del món una visita en persona a aquest museu, la seva versió virtual és molt bona, que comparteix també el propòsit d’apropar als seus visitants a la història de la terra i dels animals que l’han habitada a través de dotze experiències per a grans exploradors. No us perdeu tampoc les entrevistes amb científics del museu.

Londres Gonzalo Arroyo

Museu de Ciències (Regne Unit)

A través de la història dels diferents objectes, en coneixerem el seu funcionament i ús. A més a més, l’apartat multimèdia d’aquest museu és molt interessant, potent i fàcintel d’endre per al públic en general.

Oxford y los Cotswolds Greg Ward

Museu de la Ciència de la Universitat d’Oxford (Regne Unit)

A través d’aquest itinerari podreu descobrir una gran col·lecció d’objectes científics que han marcat la història de la humanitat, des de l’antiguitat fins a principis del segle XX. Més de 20.000 objectes relacionats amb les matemàtiques, la química, la medicina o les comunicacions.

Inglaterra y País de Gales

Museu d’Història Natural de la Universitat d’Oxford (Regne Unit)

Aquest museu fou creat com a tal al 1860 i va néixer com a centre d’estudis científics de la Universitat d’Oxford. Avui desenvolupa exposicions i activitats per a tots els públics i estudiants de totes les edats. Són ben famosos les peces del Megalosaures i el Dodo d’Oxford, amb les úniques restes de teixit tou d’aquesta espècie.

Gran Bretaña

Museu Nacional de la Computació (Regne Unit)

Aquest museu neix amb la voluntat de conservar, restaurar i reconstruir tot tipus de maquinària informàtica per a la seva posterior conservació, exhibició, demostració i investigació, posant èmfasi a tots aquells aparells amb origen al Regne Unit.

Berlín Jürgen Scheunemann

Museu d’Història Natural de Berlin (Alemanya)

La capital alemanya no podia faltar en aquest llistat. Ens trobem davant una de les institucions d’investigacions més importants del món sobre evolució biològica, geològica i biodiversitat. Amb més de 30 milions d’articles, vol posar la ciència a l’abast de tot el món.

Alemania norte

Museu Oceanogràfic Alemany (Alemanya)

Un munt d’exposicions oceanogràfiques al vostre abast, orientades a la divulgació científica de la flora i la fauna marina, del seu entorn i de la seva conservació. A més a més, un munt d’aquaris amb espècies ben diverses us esperen a les seves sales.

París Catherine Le Nevez, Christopher Pitts, Nicola Williams

La Ciutat de les Ciències i de la Indústria (França)

En aquest cas no hi trobem un tour virtual com a la majoria dels casos però si que això ho supleixen amb les explicacions de les seves exposicions i un munt de material multimèdia que permet acostar-nos una mica al món científic al nostre ritme.

Bruselas, Brujas, Gante y Amberes

Museu de Ciències Naturals (Bèlgica)

Aquest museu pot presumir de disposar de la sala més gran de dinosaures de tota Europa, encapçalada pels seus famosos iguanodonts de Bernissart, on en van aparèixer fins a 30 exemplars a finals del segle XIX. El cos humà i la seva evolució, les espècies urbanes i els minerals, també són grans protagonistes d’aquest museu.

Viena Michael Leidig, Irene Zoech

Museu d’Història Natural de Viena (Àustria)

A Viena teniu a la vostra disposició una de les col·leccions més grans i antigues de meteorits del món. També hi trobareu enormes dinosaures, la vaca marina de Steller i la famosa Venus paleolítica de Willendorf. Si us agrada la astronomia, també és un dels temes que hi trobareu.

Moscú

Museu de la Cosmonàutica (Rússia)

Si voleu recórrer la carrera espacial soviètica a través de la seva tecnologia, els seus protagonistes i un munt de documentació en vídeos i fotografies, aquest és el vostre museu. A més, disposa d’un gran espai destinat a la cara femenina de l’espai. Sabíeu que aquest museu moscovita està ubicat en un soterrani?

Milán y los lagos

Museu Nacional de la Ciència i la Tecnologia Leonardo Da Vinci (Itàlia)

Situat a Milà, és el museu més gran dedicat a la ciència i la tecnologia d’Itàlia i un dels més importants del món. Fent honor al seu nom, destaca la col·lecció de models de màquines basats en els dibuixos del gran Leonardo Da Vinci.

Florencia y la Toscana Reid Bramblett

Museu Galileu (Itàlia)

A la ciutat de Florència hi trobem també el museu Galileu. En aquesta ocasió us volem recomanar molt fermament els vídeos explicatius d’alguns aspectes relacionats amb la ciència que ens ofereix aquest museu. D’altra banda, també podreu descobrir alguns objectes curiosos que podeu trobar si algun dia visiteu aquest lloc.

Italia Ros Belford

Museu de les Mines de Mercuri del Mont Amiata (Itàlia)

Situat dins el Palazzo Sforza Cesarini, aquest museu vol reflectir la història de les mines, la dura feina dels miners i la característica geologia d’aquest entorn. El museu està dividit en sis habitacions equipades amb minerals, objectes, eines i un munt de panells explicatius amb la història i la vessant antropològica d’aquestes mines.

52 escapadas para descubrir Europa

Agència Europea de l’Espai (Europa)

Entrem dins la seu de l’Agència Europea de l’Espai per descobrir totes i cadascunes de les diferents sales que la composen. A cada zona hi trobarem explicacions d’algunes de les màquines i aparells més rellevants i descobrirem per a què es fan servir.

  Selection of websites:

  You may also like:

  Go to the shelf:

  In libraries you will find:

Nueva York y Washington

Smithsonian d’Història Natural (Washington)

Història, ciència, art i cultura en un mateix entorn. Una de les branques més potents és la dedicada a la botànica i als animals de tot el món però també és força interessant de veure la dedicada a l’aire i a l’espai. Des de fòssils a dinosaures, oceans, boscos i insectes, és una proposta ben diversa i de gran qualitat.

Nueva York, Washington

NASA (Washington)

El centre de computació, els laboratoris, la fàbrica de mecanismes, les zones administratives i munt d’espais més són els llocs per on us podeu passejar per l’administració Nacional d’Aeronàutica i l’Espai.

Chicago y lo mejor de Illinois Manuel Monreal Iglesia

Institut Oriental (Chicago)

Dins la Universitat de Chicago hi ha un apartat que tracta qualsevol tipus d’obra sobre civilitzacions antigues sobre les quals també realitza investigacions científiques: l’Institut Oriental. Des d’Egipte, Síria, Israel, Turquia Iran i Irak provenen els principals artefactes de diferents èpoques.

Chile y la isla de Pascua Carolyn McCarthy

Museu Interactiu Mirador (Xile)

La seva missió és oferir als visitants una experiència autònoma, lúdica i interactiva per aproximar-se a la ciència i dotar-los d’un pensament crític i transformador. Fluids, mecànica, nutrició, vida, llum, univers, cinema 3D, cervell, energia, mineria ciències de la terra i electromagnetismes són alguns dels espais que hi podreu trobar al seu interior

China

Museu dels Insectes de la Xina Occidental (Xina)

Més de 700.000 mostres d’insectes, moltes de les quals, només es troben a la Xina. Des d’insectes fòssils de l’era dels dinosaures fins a alguns presents avui en dia a tots els continents. Una de les col·leccions més grans és la dedicada a les papallones.

Corea Damian Harper

Museu Nacional de Ciència (Corea del Sud)

És el centre dedicat a la ciència i la tecnologia més important de Corea del Sud, situat a Gwacheon, i va néixer amb l’objectiu de despertar l’interès per les ciències entre els més joves, apostant especialment per la interactivitat.

Singapur Jennifer Eveland, Susy Atkinson

ArtScience Museum (Singapur)

A la zona central de Singapur hi trobem el característic ArtScience Museum amb la ben visible forma de flor de lotus. Tot i que disposa d’una mostra permanent, és molt interessant també les exposicions temporals que exposa les quals combinen diferents àmbits com l’art, la ciència, la cultura i la tecnologia i vénen comissariades per altres museus.

Nueva Zelanda Charles Rawlings-Way

Auckland War Memorial Museum (Nova Zelanda)

Aquest és un dels primers museus de Nova Zelanda on s’hi explica la història de d’aquest país, de la seva gent i de l’entorn tant característic envoltat per l’Oceà Pacífic. El Museu és alhora un monument de guerra i disposa d’una gran qualitat d’objectes relacionats amb la ciència, la tecnologia i l’art dels maoris.

Australia

Australian Museum (Austràlia)

En aquesta ocasió també ens trobem amb el museu més antic d’Austràlia. El seu materials, objectes i coneixements en els camps de la història natural i l’antropologia, tenen una gran reputació internacional.

Australia

Museums Victoria (Austràlia)

A través d’aquesta pàgina web es poden explorar les col·leccions de ciències naturals i humanitats dels Museus Victòria. Els materials que hi trobareu són dels àmbits de la zoologia, la geologia, la paleontologia, la història, les cultures indígenes i la tecnologia. Compta amb més d’1 milió de registres al vostre abast.

  Selection of websites:

  You may also like:

  Go to the shelf:

Creation date 06-11-2020 Last updated 17-06-2022