Primavera a Holanda
Escapada a Holanda
Holanda és una regió dels Països Baixos, la més occidental, dividida actualment en dues províncies: Holanda Septentrional i Holanda Meridional. És el territori més ric i més productiu del país.
Les flors, i sobretot les tulipes són una de les imatges associades a Holanda, visitar el país a la primavera permet gaudir de l’espectacle colorista de la floració dels bulbs a diferents regions. A la regió de Bollenstreek o de Flevoland es poden visitar camps i més camps de tulipes i flors de tots colors i també recórrer diferents rutes en bicicleta, una altra protagonista imprescindible de les visites al país.
Els holandesos estimen les flors, en solen comprar i regalar per qualsevol motiu: celebrar un aniversari, un casament, un funeral o per disculpar-se. És famós el mercat de les flors d’Amsterdam, i també les desfilades florals que es s’organitzen durant els mesos de primavera.
In libraries you will find:
Go to the shelf:
In libraries you will find:
Selection of websites:
Go to the shelf:
La vinculació d’Holanda amb la pintura és importantíssima, les obres de Rembrandt, Van Gogh, Veermer són ben conegudes, però aquest 2017 cal destacar l’obra d’un altre pintor holandès, Piet Mondrian a qui se li dediquen diferents activitats al llarg de l’any a diferents ciutats del país.
El motiu és celebrar el centenari de la revista De Stijl, fundada per un grup d’artistes holandesos el 1917 defensors del neoplasticisme i que va donar lloc al moviment avantguardista del mateix nom: De Stijl. La regió d’Utrecht i Amersfoort són el lloc de naixement de quatre de les figures mes representatives del De Stijl: Piet Mondrian, Theo van Doesburg, Bart van der Leck i Gerrit Rietveld.
De Stijl i Mondrian amb el seu ús dels colors primaris i les línies horitzontals i verticals han estat molt influents en la pintura, l’arquitectura i la decoració contemporànies.
In libraries you will find:
Search the catalog:
Selection of websites:
Go to the shelf:
Una de les obres més conegudes arreu del món és Diari d’Anne Frank.
La jove jueva alemanya Anne Frank va escriure aquest diari durant els dos anys que va passar amagada en una casa d’Amsterdam durant l'ocupació nazi dels Països Baixos a la Segona Guerra Mundial. Malauradament la família de l’Anna va ser descoberta i deportada al camp d'extermini nazi de Bergen-Belsen on va morir a causa del tifus set mesos després de la seva detenció.
Des de la seva publicació el 1947, Diari d’Anne Frank s’ha traduït a més de seixanta llengües i s’ha portat al cinema i al teatre. El 30 de juliol de 2009 la UNESCO va anunciar que Diari d'Anne Frank seria afegit a la llista de documents Patrimoni de la Humanitat . Actualment la casa d’Anne Frank a Amsterdam s’ha convertit en un dels museus més visitats del país
In libraries you will find:
Search the catalog:
- Frank, Anna
- Grunberg, Arnon
- Haasse, Hella S.
- Koch, Herman
- Mulisch, Harry
- Nooteboom, Ceese
- Reve, Gerard