Especial 20 anys de Harry Potter

Fa 20 anys, concretament el 26 de juny de 1997, que es va publicar la primera novel·la de la saga Harry Potter i des del Prestatge de Turisme ho volem rememorar tot resseguint alguns dels espais més emblemàtics i especials per on transcorren les seves novel·les.

Ens hi acompanyes?

 

Estació de King’s Cross

La mítica estació de trens anglesa havia de ser l’encarregada del lloc del sortida del Hogwarts Express. Però estigueu alerta, la famosa columna que dóna accés a l’andana 9 i ¾ no es troba entre les andanes 9 i 10, ja que aquestes dues estan separades per vies de tren; trobareu l’accés entre les andanes 4 i 5. Allà mateix hi trobareu un carretó mig enterrat a la paret on podreu posar amb una bufanda de la vostra casa preferida de Hogwarts. Acompanya aquest espai també hi trobareu una botiga especialitzada i ambientada amb tot de productes de Harry Potter.

Millenium Bridge

El Millenium Bridge és un pont peatonal construït l’any 2000 que ofereix una vista perfecta a la part sud de la Catedral de Sant Pau i que creua el riu Tàmesi des de la Tate Gallery d’Art Modern. Al principi de la pel·lícula Harry Potter i el misteri del príncep veureu la impressionant seqüència on tres Cavallers de la Mort ataquen Londres i destrueixen aquesta construcció.

Australia House o Ambaixada d’Austràlia a Londres

L’Exhibition Hall de l’ambaixada d’Austràlia fou transformat en la recepció del Banc Gringotts a la primera pel·lícula de la saga i en la segona part de les relíquies de la mort. Desafortunadament, aquest espai no és visitable i està tancat al públic.

Leadenhall Market

Es tracta d’un mercat cobert molt a prop de l’estació de tren de Liverpool Street. Concretament, al número 42, al costat d’una òptica, es troba la porta que va servir d’entrada al famós i concorregut bar de Marmita foradada. A la part del darrere d’aquest local hi tenim l’entrada al carreró Diagon.

Surrey

Ens podem desplaçar fins a Regents Park on es troba el zoològic de Londres, el zoològic científic més antic del món inaugurat el 1828. Si busqueu els terraris, encara podreu trobar la Nagini, la serp amb qui parla Harry a la pedra filosofal. Vigileu que no desaparegui el vidre i s’escapi així la serp!

A prop del zoo també podem trobar el número 4 de Privet Drive, la llar de la família Dursley. Es troba a Little Whinging, a Surrey, al sud-oest de Londres. 

  In libraries you will find:

 

  Go to the shelf:

 

Glenfinnan

El viaducte de Glenfinnan va ser emprat en el camí del tren que duu a Hogwarts. De maig a octubre, discorre per aquest pont un trenet que recorre el mític trajecte. En ell també hi podem veure el llac Shiel, on es va gravar un dels paisatges al qual hi van afegir digitalment el castell de Hogwarts.

Glencoe (Argyll)

El dramatisme natural dels Highlands d’Escocia fou el teló de fons perfecte per alguns dels partits de Quidditch, els quals es van rodar davant de Glen Nevis. Durant el torneig dels Tres Mags, del calze de foc, hi podreu reconèixer les espectaculars cascades de Steal Falls.

Argyll and Bute 

El llac Etive és l’ecenari escollit per en Harry, l’Hermione i en Ron per acampar tot escapant de Voldemort a la primera part de les relíquies de la mort. A la part més septentrional del llac, que té més de 30 km, reconeixerem l’escena de la qual parlem. El nom del llac està associat a una deessa gaèlica.

Glen Coe

Diverses escenes de la saga les veurem a Glen Coe i al llac pròxim a aquest espai. Aquí hi trobem la ubicació de la cabanya d’en Hagrid i, alhora, la del pont que ens porta a l’entrada de Hogwarts. 

  Go to the shelf:

 

Freshwater West

No podia faltar un espai que permetés relaxar-se a la vora del mar com és Freshwater West, un tram de la platja perfecte per fer surf. Aquí és on en Bill Weasley i Fleur Delacour tenen la cabana on fugen els protagonistes al final de la primera part de les relíquies de la mort. Al mateix temps, és la platja on en Harry enterra en Dobby després de que aquest mori ajudant-los a escapar de la Mansió Malfoy. 

  In libraries you will find:

Gales/ Patricia Tubella
 

 

  Go to the shelf:

 

Oxford

La imponent biblioteca del Col·legi Hogwarts de Magia i Bruixeria es va situar a la Bodleian Library de la Universitat d’Oxford, concretament a la Biblioteca Duke Humpfrey. A més a més, si visiteu la Universitat d’Oxford, segurament també us interessarà ver la Divinity School que fou emprada com a infermeria i com a espai on van obtenir les lliçons de ball de la professoa McGonagall, al Calze de Foc.

D’altra banda, el Gran Saló del Christ Church College també va ser l’espai emprat pel Gran Menjador que apareix a les sis primeres entregues de la saga, tot i que, per temes de seguretat i logística, només hi van entrar a la primera pel·lícula. En la resta d’ocasions, es va utilitzar una rèplica als estudis de Warner Bros.

Alnwick

Les classes de vol amb escombra que la professora Hooch les podem recrear al Outer Bailey del Castell d’Alnwick.

Durham

Un dels espais més espectaculars és l’aula de la professora McGonagall, localitzada a la Catedral de Durham. També reconeixerem el seu imponent claustre com el lloc on en Ron escup llimacs per la boca.

Wiltshire

L’Abadia de Lacock fou l’escenari de diverses localitzacions de tres de les pel·lícules amb espais ben diferenciats.

A la pedra filosofal, en Harry sota la seva capa d’invisibilitat, recorre el seu claustre per dirigir-se a la secció prohibida de la biblioteca i gairebé la gata d’en Filch el descobreix. La Chapter House també ens recordarà la primera vegada que en Harry i en Ron arriben tard a les classes de la professora McGonagall. I, alhora, disposa de la sala on es troba el Mirall d’Oesed.

A la cambra secreta tornarem a aquest escenari com l’espai on els companys d’en Harry desconfien d’ell després del duel que l’ha enfrontat amb en Malfoy i on per primera vegada el sentirem parlar pàrsel.

Sortint de l’Abadia, si visitem el poble de Lacock, també reconeixereu les localitzacions del misteri del príncep amb la casa del professor Horaci Llagot, que es troba a Budleigh Baberton o bé, podreu fer el mateix passeig que fan en Dumbledore i en Harry pel poble.

Gloucester

Molt a prop de Londres, als voltants de la ciutat de Gloucester, podrem trobar el Bosc de Dena, un paisatge que apareix en diverses escenes de les pel·lícules de la saga i on podreu identificar el lloc on en Harry realitza el seu Patronus a el pres d’Azkaban.

D’altra banda, a la seva catedral potser hi podeu trobar voltant en Nick-de-poc-sense-cap i la Gemma Gemec. Però aneu alerta, per aquí també hi corria un trol que perseguia en Harry i en Ron a la primera pel·lícula de la saga.

Malham Cove

És l’espai rocós corbat on en Harry i l’Hermione s’amaguen d’en Voldemort a les relíquies de la mort. Una formació natural situada a 1km al nord del poble de Malham amb un espectacular salt d’aigua de més de 80 metres d’alt.

Seven Sisters Country Park

A el calze de foc, els penya-segats de Seven Sisters van ser utilitzats per les espectaculars vistes d’aquest lloc. Més de 280 hectàrees que ens serveixen per caminar, observar aus, anar amb bicicleta o amb piragua i, sobretot, per relaxar-se. En Harry transcorre per aquest espai tot cercant les botes que el traslladaran a la Copa Mundial de Quidditch. 

  In libraries you will find:

Inglaterra/ cofundadores de la colección: Philippe Gloaguen y Michel Duval ; editora de textos: Esther García González y Laura López Rodríguez
Inglaterra/ autor y director de la colección: Philippe Gloaguen
 
Inglaterra : el Distrito de los Lagos/ texto: Oliver Berry; fotografías: Justin Foulkes
 
 

 

  Go to the shelf:

Creation date 10-08-2017 Last updated 11-08-2017