Especial Castanyada: 3 rutes per anar a la caça de la castanya 

Entre els diversos fruits que ens ofereix la tardor, la castanya és segurament el més conegut. D'octubre a desembre és la temporada d'aquesta fruita seca amb importants beneficis nutricionals, un aliment que pot menjar-se de formes molt diverses i que acompanyarà, magníficament, alguns dels plats més típics d'aquesta època de l'any.

Per anar a la caça d'aquest fruit i ,sobretot, per gaudir dels paisatges de la tardor et proposem tres rutes que no pots deixar de fer aquesta temporada.

 

En el magnífic enclavament de la Reserva Natural del Valle de Iruelas trobem un dels boscos de castanyers més impressionants d'Europa, el Castañar d'El Tiemblo. Aquí trobarem rutes diverses que ens permetran passejar entre majestuosos exemplars de castanyers i quedar atrapats pel colorit que projecta la llum de la tardor sobre el bosc.
Una de les visites obligades és el Abuelo, un exemplar de castanyer amb 19 m d'alçada, 13 m de diàmetre i més de 500 anys de vida. Altament recomanable és aprofitar l'avinentesa per visitar la localitat de El Tiemplo, los Hornos de las Tinajas i los Toros de Guisando.

 

A les biblioteques trobaràs:

 

La  Serranía de Ronda, a més del seu impressionant llegat històric, ens ofereix un monumental patrimoni natural on conflueixen tres parcs naturals: Grazalema, Sierra de las Nieves i Los Alcornocales. Un entorn privilegiat per gaudir de la natura i collir el nostre fruit protagonista, la castanya, amb la inclusió de diferents rutes recomanades.

A les biblioteques trobaràs:

 

 

Et proposem un últim entorn privilegiat per la caça de la castanya, el Bosque de Moal, a les portes de la Reserva Natural Integral de Muniellos, en el Parque Natural de las Fuentes del Narcea, Degaña e Ibias, un dels emplaçaments més recòndits i bonics d'Astúries. La ruta de dificultat baixa, comença i finalitza al poble de Moal, tot i que l'accés està restringit  a 20 persones diàries i cal  sol·licitar prèviament un permís. Molt a prop del poble de Moal trobarem un bosc de castanyers on s'observen unes curioses construccions circulars de pedra (corripas) que serveixen per emmagatzemar els pellons del castanyer i deixar-los madurar per facilitar-ne el despreniment del fruit. Caminar per la reserva de Muniellos  ens permetrà conèixer aquesta joia del patrimoni natural asturià.

A les biblioteques trobaràs: