Dia Mundial de la Salut Mental

Gaudir d'una bona salut mental és fonamental per al benestar individual i social de les persones i per garantir una bona qualitat de vida. En aquest sentit les accions de prevenció i promoció de la salut mental són cabdals per estimular que les persones adoptin estils de vida saludable, i per crear condicions de vida i generar ambients que contribueixin a tenir cura de la salut.

El Dia Mundial de la Salut Mental, enguany, té en compte aquestes premisses i amb el lema "Prevenció, la clau de l'equilibri", ofereix a professionals, entitats i plataformes de l'àmbit de la salut mental, l'oportunitat de trobar-se per donar visibilitat a la realitat actual de la salut mental.

Tant la prevenció com la promoció de la salut mental són, segons el Pla Europeu de Salut Mental, elements fonamentals per contribuir a la reducció de la càrrega de salut i social, a nivell de les persones i de la comunitat. Ambdues, per tant, són indispensables per millorar l'atenció i la detecció de situacions, atenció i cura i gestió de les intervencions.

La salut mental, doncs, és bàsica per al bon funcionament i benestar de les persones. Per aquest motiu s'han de facilitar els recursos  necessaris per aconseguir una millora de la salut mental de tothom. L'OMS diu que la pau, l'educació, l'habitatge digne, l'alimentació, la renda, un ecosistema saludable i l'equitat són requisits per a aquesta promoció.

Salut Mental Catalunya, marca compartida per Federació Salut Mental Catalunya, AMMFEINA Salut Mental Catalunya i Fundació Salut Mental Catalunya, posa de manifest la necessitat de desenvolupar diferents nivells d'intervenció: l'elaboració de polítiques saludables que estableixen la protecció dels Drets Humans com una estratègia fonamental per prevenir i atendre adequadament les situacions de salut mental, l'enfortiment de l'acció comunitària, la creació d'ambients de suport, el desenvolupament d'habilitats personals i la reorientació dels serveis en tots els àmbits de la vida. I fer-ho des d'una perspectiva àmplia i a tots els nivells: individual, comunitari, institucional, polític, destinant els recursos necessaris i adients perquè sigui possible.

Aquest any, la ciutat de Lleida ha estat triada com a seu per commemorar aquesta diada, i organitzar una jornada des d'on es llençarà el missatge de prevenció en salut mental per ajudar al creixement, estabilitat, confiança en un mateix i en les altres persones, i per reclamar la implicació de les administracions.

 

Cartell Dia Mundial Salut Mental. Salut Mental Catalunya

Enllaç al cartell de la jornada (PDF)

 

font: Servei de Salut Pública i Consum. Diputació de Barcelona

 

DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL ALS MUNICIPIS:

Granollers

Igualada

Pineda de Mar

Sabadell

Vilafranca del Penedès

 

  Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:


A les biblioteques trobaràs: 

"Com estar mentalment equilibrat" / Philippa Perry

 

 

"Abordaje terapéutico grupal en salud mental: experiencia en hospital de día" / directora y editora: Inés Gómez Jiménez; editor: Luis Moya Albiol

"Cerebro activo, vida feliz: transforma tu cuerpo y tu mente y vive mejor" / Wendy Suzuki, Billie Fitzpatrick; traducción de Joan Soler

"Cómo conocer y mejorar su salud mental: un sencillo programa de autoevaluación mental" / George D. Cohen y William Gladstone

 

 Selecció de webs:

 

   També et pot interessar:

 

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 07/10/2016