Emili Teixidor
 


Escriptor, pedagog i comentarista amb una llarga dedicació al món de la literatura infantil i juvenil, i de novel·la per adults. Ha participat en la promoció de la lectura en diversos mitjans de comunicació. 

Són moltes les obres que podem destacar com: "L'ocell de foc", "El crim de la hipotenusa", "Cor de Roure" i la sèrie protagonitzada per la Formiga Piga. Entre les novel·les d'adults: "Sic transit Gloria Swanson", "Retrat d'un assassí d'ocells", "El Llibre de les Mosques", "Pa Negre" i "Laura Sants".
 
L'escriptor va ser guardonat amb el premi Crítica Serra d'Or l'any 1995; amb el Premi Sant Jordi l'any 1999; i amb el Premi Nacional de Literatura de les lletres espanyoles, modalitat Literatura infantil i juvenil, l'any 2004.
 
Emili Teixidor ha estat una persona afable i comunicativa, sempre disposada a col·laborar amb escoles i biblioteques, com ho mostra el fet de les seves múltiples xerrades amb mestres i bibliotecaris. 
 
El 16 de desembre de 2011 va participar a la Biblioteca Can Pedrals de Granollers en el cicle de xerrades "El club del llibre" que organitza la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.
Els fantasmes eren un vell jubilat, una mestresa de casa viuda, una noia que volia ser química, un noi dissenyador, un llibreter de mitjana edat i un mecànic que feia poc s'havia aficionat a llegir.
 
 
Bibliografia destacada:

 


"Les rates malaltes"
(1967)

"L'ocell de foc"
(1969)

"Sic Transit Glòria Swanson"
(1979)

"Retrat d'un assassí d'ocells"
(1988)

"L'amiga més amiga de la formiga Piga"
(1997)

 

 


"En veu alta"
(1998)

"El llibre de les mosques"
(2000)

"Pa negre"
(2003)

"La lectura i la vida"
(2007)

"Els convidats"
(2010)

 

 

Recursos

 

 Webs interessants:

"Associació d'Escriptors en Llengua Catalana"

  • Biografia, premis, obres, comentaris, entrevistes, ...

"lletrA"

  • L'autor, tast de textos, bibliografia, propostes didàctiques, etc.

"Youtube"

  • Vídeos de les entrevistes a l'autor en diferents mitjans de comunicació.

 També et pot interessar: