A llegir em convides!

A llegir em convides!

PROGRAMA “GUANYEM UN ESTIU LECTOR”

Guanyem un estiu lector és una campanya per a incentivar la lectura en temps de vacances, dirigida a infants que hagin fet 3r, 4t i 5è de primària promoguda per LECXIT de la Fundació Jaume Bofill.

Si ets alumne de 3r, 4rt o 5è pots inscriure’t i demanar el teu kit lector a la teva biblioteca. Aquí tens els enllaços, tria el teu!:

QUÈ ÉS EL KIT LECTOR I COM FUNCIONA?

El Kit Lector és el material que s’entrega als infants i inclou el Carnet Lector i les Orientacions per famílies.

      CALENDARI

Si esteu interessats/des en participar, anoteu les següents dates:

1. Sessió de presentació i repartiment dels kits lectors

  • Biblioteca Central: dimecres 26 a les 18 h
  • Biblioteca Marta Mata: dijous 27 a les 18 h
  • Biblioteca Sant Ildefons: dimarts 25 de juny a les 18 h

2. Activitats de dinamització

Es duran a terme al llarg de l’estiu per comentar com porteu el repte lector. Consulteu la programació a la web de biblioteques.

3. Sessió de cloenda i lliurament de diplomes:

  • Biblioteca Central: dijous 5 de setembre a les 18 h
  • Biblioteca Marta Mata: 4 de setembre a les 18 h
  • Biblioteca Sant Ildefons: dimarts 3 de setembre a les 18 h

 

PROGRAMA “LLEGIR TÉ PREMI”

“Llegir té premi” és una iniciativa que organitza la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques en col·laboració amb la plataforma de foment de la lectura Legiland.

Tens entre 8 i 16 anys? Doncs aprofita aquesta proposta: ja estan obertes les inscripcions de la IX edició del “Llegir té premi”! Aquest any hi participem les biblioteques Central, Marta Mata i Sant Ildefons. L’inici de l’activitat serà el dia 25 de juny i finalitzarà el dia 30 d’agost, ambdues dates incloses.

      COM FUNCIONA? 

Primer el/la participant s’ha de registrar al web http://www.llegirtepremi.cat. És imprescindible tenir carnet de biblioteca, un correu electrònic vàlid i que es vinculi a una de les tres biblioteques de Cornellà que hi participem. Un cop registrat/da, només ha de llegir!

Pots triar una lectura d’entre totes les propostes en català, castellà i anglès que es troben a l’apartat “Lectures” de la web. Algunes es troben disponibles per llegir a la mateixa plataforma, a BiblioDigital (que és el servei de préstec digital de les biblioteques públiques de Catalunya) o, en format físic, a través de la xarxa de biblioteques públiques.

Quan hagi acabat, haureu de respondre una sèrie de preguntes sobre el que heu llegit. Amb els encerts, aconseguireu punts que us permetran pujar de nivell, desbloquejar peces de l’avatar, guanyar medalles virtuals i pujar en els rànquings per optar a més premis.

La participació és individual, tot i que, addicionalment, podeu crear o unir-vos a un equip per accedir als premis d’equips. Els equips han de tenir un mínim de 2 i un màxim de 10 participants.

 

      QUINS SÓN ELS PREMIS?

Podries arribar a aconseguir smartwatches, llibres, punts de llibre, premis virtuals…

“Llegir té premi” es una iniciativa que organiza la Dirección General de Promoción Cultural y Bibliotecas en colaboración con la plataforma de fomento de la lectura Legiland.

12/06/2024