Recomanació digital: "Som les netes de les bruixes que no vau poder cremar"

Recomanació digital:

Som les netes de les bruixes que no vau poder cremar / Ame Sole (Tres Voltes Rebel). Bruguera, 2019.

 

Som les netes de les bruixes que mai vau poder cremar” és la frase que s’ha utilitzat des dels moviments feministes per reivindicar el fenomen de la bruixeria com una resistència femenina contra la opressió masclista, relacionant-lo amb la persecució que van rebre moltíssimes dones —més de 60.000 dones van ser executades per delicte de bruixeria— durant l’època moderna a tota l’Europa cristiana. En aquells temps, per ser considerada bruixa n’hi havia prou amb que una dona fos rebel i actués contra l’ordre imperant. Bàsicament la bruixa era aquella que no acceptava les pautes de comportament tradicional.

A l’e-biblio podreu trobar aquesta petita joia de la il·lustradora Ame Soler (coneguda a xarxes socials com a Tres Voltes Rebel) on ens mostra el seu art per a denunciar tot allò que considera flagrants injustícies. 

Aquest és el seu primer llibre.  Té forma d’autobiografia i retrata les vivències i el progressiu aproximament de l’autora al món del feminisme així com al de la lluita social. Tota una declaració d’intencions, reivindicativa i rebel alhora. 

More information:

06/05/2020