Mar de Fons. Els antics egipcis i el mar

Mar de Fons. Els antics egipcis i el mar

La Regata Cultural és un programa d’activitats culturals, artístiques, esportives, gastronòmiques, de ciència i d’oci que es posa en marxa per enfortir el vincle de la ciutat amb la Louis Vuitton 37th America’s Cup, la Copa Amèrica, i acostar el món de la vela a la ciutadania.

Dins aquest marc i dins del Cicle Temàtic Mar de Fons, a la Biblioteca Gòtic-Andreu Nin, el dimecres 26 juny, a les 18.30 hores, presentarem la xerrada Els antics egipcis i el mar, a càrrec d'Irene Cordón i Solà-Sagalés, doctora en Història Antiga.

Al Temple d’Hatxepsut de Deir el-Bahari hi ha relleus que il·lustren un dels primers viatges documentats de la humanitat: l’expedició egípcia al país de Punt que va dirigir la mateixa reina Hatxepsut al segle XV a. de C. En aquesta xerrada, examinarem la relació dels antics egipcis amb el mar, incloent-hi no només l'exploració naval i el comerç amb el país de Punt, sinó també especialment el viatge literari d'Unamon de Tebes a l’illa de Xipre que ofereix una visió fascinant de les relacions dels egipcis amb altres regions marítimes.

Accés lliure (cabuda limitada).

Segueix i comenta aquest cicle amb #RegataCulturalBCN

22/05/2024