Bootsy Collins

William Earl "Bootsy" Collins ( Cincinnati, 26 d'octubre de 1951), baixista i cantant de funk, és conegut especialment  per les seves gravacions amb James Brown durant els anys 60 i amb els grups Parliament i Funkadelic als 70. És pioner (junt a músics com Larry Graham i Louis Johnson)  del "slap", una tècnica per tocar el baix elèctric que consisteix a colpejar les cordes amb el polze de la mà dreta (l'esquerra per als esquerrans) i estirar-les violentament amb l'índex. Actualment molts baixistes de renom fan servir l'slap com a recurs identificatiu, com ara Flea (Red Hot Chili Peppers), Les Claypool (Primus), Marcus Miller o Victor Wooten.

El particular estil de Collins i la seva magnífica forma d'agafar el groove i mantenir-lo, ha contribuït a definir el llenguatge modern del baix dins l'estil funk, i durant anys ha utilitzat i fet famós un curiós instrument, el conegut "Space Bass" de Washburn amb forma d'estrella, que fa joc amb les seves mundialment conegudes ulleres. 

L'estil de vida que va portar durant les gires dels anys 70 van passar factura al músic, que va decidir prendre's un descans dels excessos el 1979 i tornar a la seva ciutat natal, Cincinnati, on viu des d'aleshores. Superat el problema amb les drogues, Collins renuncia definitivament a les grans gires, però no pas a la seva música: publica diferents àlbums, realitza múltiples col·laboracions amb músics, escriu cançons per al cinema i s'implica en diferents projectes.  Al 2010 Collins crea la "Funk U", una Universitat online per aprendre a tocar el baix. (http://www.thefunkuniversity.com).

D'especial interès és un documental sobre la seva vida i carrera professional que es va emetre al 2009, com a episodi  integrant d'una sèrie de biografies d'artistes de  R&B, Soul i Gospel (http://tvone.tv/category/shows/unsung/). 

 
 

  In libraries you will find:

  Search the catalog:

  Selection of websites:

  You may also like:

  Go to the shelf:

Creation date: 04/10/2018 Last updated: 05/10/2018