Libraries recommend

  • Avis i néts, jugueu!

    Navarro, Àngels

    Badalona : Ara Llibres, 2013

    "Avis i néts, jugueu!" us proporciona idees i recursos lúdics que us permetran convertir-vos en companys de joc dels vostres néts i gaudir plegats.

    "Avis i néts, jugueu!" Inclou moltíssims jocs, les instruccions per gaudir-ne en les millors condicions i els comentaris de l'autora. Hi trobareu des de jocs de falda, endevinalles, cal·ligrames, passant per receptes per fer sense utilitzar el foc, jocs per fer amb llapis i paper o il·lusions òptiques, embarbussaments i jocs per riure.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    02/11/2015
  • Lluïsa Vidal

    Oltra Esteve, Consol

    Barcelona : Salvatella, 2013

    Aquest llibre ens aproxima a la vida i a l'obra d'una gran pintora representant de la generació jove del modernisme o postmodernisme, que va créixer a la ciutat de Barcelona en un període ple d'innovacions i canvis, en el si d'una família singular que va saber facilitar-li les eines necessàries per a la seva formació professional com a artista.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    02/11/2015
  • Paul en Quebec

    Rabagliati, Michel

    Bilbao : Astiberri, 2013

    Després d'abordar el tema de la paternitat a 'Paul va de pesca' (Astiberri, 2012), Michel Rabagliati s'enfronta ara a 'Paul en Quebec' amb el de la mort i el dol. Roland i Lisette, els sogres de Paul, es muden al Quebec per gaudir de la seva jubilació, però poc temps després, Roland es posa malalt. Aquest cinquè volum publicat en castellà de la sèrie de Paul es converteix en la crònica de la pèrdua d'un ésser estimat. Una història personal i commovedora, en què es perceben els forts vincles que uneixen la família i que permetran superar aquest dur moment. 'Paul al Quebec' també inclou reflexions sobre qüestions polítiques com la independència del Quebec i la desil·lusió col·lectiva que va suposar el referèndum de 1995. També fa referència a l'arribada de les noves tecnologies en la vida de Paul i a totes les incerteses que comportava el pas al segon mil·lenni...

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    02/11/2015
  • Arte sin artistas

    Alcalá de Henares : Museo Arqueológico Regional, DL 2012

    "Arte sin artistas : una mirada al paleolítico" és el catàleg de l'exposició que es va fer al Museo Arqueológico Regional d'Alcalá de Henares de Madrid, de desembre de 2012 a abril de 2013. L'exposició ens apropa al món que van viure els nostres avantpassats primitius, on podrem veure de prop les eines i instruments que construïen i utilitzaven per a la seva vida diària, armes de caça, estris de cuina, així com veritables obres d'art que ens han deixat aquests homes del Paleolític Superior. Les il·lustracions són esplèndides.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals
     

    02/11/2015
  • Nela

    Pérez Galdós, Benito

    Bilbao : Astiberri, 2013

    Marianela, jove òrfena i de pobres atributs físics, serveix de guia de Pablo, jove cec de còmoda posició social i bon port, de qui s'enamora. Pau, que només coneixia el món a través de les descripcions que d'ell feia Nela i de les abundants lectures que li fa el seu pare, aviat jura a Nela seu amor. Sota la promesa d'una vida junts, Nela es lliura a la construcció de la més càndida fantasia de viure al seu costat. Un clàssic de Benito Pérez Galdós adaptat al còmic.

    *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    02/11/2015
  • Ciencia

    Parsons, Paul

    Barcelona, [etc.] : Lunwerg, cop. 2012

    Aquest llibre informatiu, amè i estimulant presenta cent de les troballes científiques més revolucionaris, des de la invenció de mètodes per explicar, fa 37.000 anys, fins el Bosó de Higgs. S'examinen i expliquen transcendentals contribucions com els Principis de Newton, la teoria de l'evolució, la relativitat i la teoria quàntica, així com invents familiars però imprescindibles, com els raigs X, el làser i els ordinadors.

    *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    02/11/2015
  • Llibre basat en el programa de TV3 Lletra petita. L'autor ofereix una sèrie d'eines per entendre que les decisions diàries de consum estan lligades als grans reptes globals. Què comprem i com ho consumim importa i molt, i com a consumidors podem adoptar un patró de consum responsable i equilibrat que ens ajudi a estalviar i a portar una bona vida. Una guia amb explicacions clares i rigoroses sobre l'impacte de tot el que fem, des de fer una rentadora fins a comprar-nos unes sabates, des d'anar de viatge fins a gestionar els nostres residus. Aquest llibre és una lupa sobre nosaltres mateixos i sobre els nostres actes més quotidians. El que fem, el que comprem, el que mengem té efectes sobre el planeta.
     

    *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    02/11/2015
  • Elogio de la impertinencia

    Odifreddi, Piergiorgio

    Barcelona : RBA, 2013

    Si les matemàtiques i la ciència ocupessin el lloc de la religió i la superstició a les escoles primàries i secundàries, el món es convertiria en un lloc més sensat, i la vida més digna de ser viscuda. Que cadascú aporti, doncs, la seva contribució, gran o petita, perquè això passi, per a major glòria de l'Esperit Humà. Impertinent, en sentit literal, és qui "no pertany": per exemple, a una política, una religió o una filosofia. I, al no pertànyer, suscita els ressentiments i la ràbia d'aquells que, en pertànyer, el titllen d'arrogant o insolent.

    El matemàtic impertinent és una espècie d'aquest tipus, caracteritzada pel fet de no pertànyer, no perquè hagi pres partit, o per fe coagulada, sinó per motius presos en préstec de la més pura racionalitat existent: les matemàtiques.

    *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    02/11/2015
  • Qué hace feliz a tu cerebro y por qué deberías hacer lo contrario

    DiSalvo, David

    Madrid, [etc.] : Edaf, 2013

    DiSalvo ens ofereix un llibre de "ciència ajuda" (en contrast amb les clàssiques obres d'autoajuda) i ens detalla les dreceres mentals que li agrada prendre a la nostra ment, però que no sempre ens són útils, en la creença que comprendre la funció del nostre cervell ens ajudarà a enfrontar al nostre obstinat caràcter.

    *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

    02/11/2015
  • Guía para conocer Bilbao andando

    Tellagorri, Mikel

    Bilbao : Sua , 2008

    Bilbao és una de les ciutats que ha protagonitzat més canvis en els darrers anys i no només urbanístics. La ciutat industrial, grisa i contaminada ha donat pas  a una ciutat cosmopolita, culturalment rica i cada vegada més verda.

    Bilbao  ha viscut sempre de cara a la ria (Bilboki itsasadarra), l'estuari de 16 km format pels rius Ibaizabal, Kadagua i Nerbioi, un estuari que ha canviat la seva funció històricament industrial per convertir-se en l'ànima cultural de la ciutat. El Museu Guggenheim, icona de la ciutat  i de la seva modernitat, ha situat Bilbao en el rànquing museístic del món, i atrau cada any milers de visitants.

    La guia ens proposa conèixer la ciutat molt més a fons, disfrutar-la i descobrir-la caminant, barri a barri, a través de 15 rutes  i un total de 100 km que inclouen també el tram del Camí del Nord de Santiago que la travessa. També ens ofereix dues interessants propostes: la ruta botànica: el jardí botànic, els parcs de diferents estils paisatgístics, arbres exòtics i singulars i la ruta de les escultures al carrer...tot un museu a l'aire lliure.

     

    Recomanant per Eva Leucó. Bib. Antoni Pladevall i Font de Taradell

    02/11/2015
  • Mar de roselles

    Ghosh, Amitav

    Badalona : Ara Llibres, 2010

    La novel·la transcorre l'any 1838 a l'Índia. Explica les vides d'uns personatges abocats a embarcar-se en un vaixell, l'Ibis, per diverses raons. Alguns són mariners, polissons, convictes, gent d'alta societat o de les classes populars que han fugit de la seva vida anterior plena d'injustícies socials i misèria.

    L'Ibis és un personatge més del llibre i "no era un vaixell com els altres; dins la seva realitat interior es tractava d'un vehicle de transformació, que viatjava a través de les boires de la il·lusió cap a un port elusiu, sempre amagat: la veritat".

    L'any següent s'inicia la Guerra de l'Opi entre xinesos i britànics. La novel·la ens descriu la societat d'aquell temps: la colonització de l'Índia, la importància del comerç de l'opi, les classes socials existents i els costums diversos.

    La descripció de la vida quotidiana de la gent -el seu vestuari multicolor, els seus menjars típics, la vida de les dones, els casaments, etc...- envolta l'obra d'un ambient realista on el lector s'ha de submergir utilitzant tots els sentits.
    La vida al vaixell també s'explica de forma molt detallada.

    El llenguatge emprat a la novel·la està ple de mots típics dels mariners, fins i tot es respecten les paraules en l' idioma original. L'escriptor cuida molt l'estil, dotant-lo d' un toc preciosista i barroc.

    Amitav Ghosh va néixer a Calcuta el 1956 , és antropòleg i ha estat professor a les universitats de Delhi, Columbia i Harvard. Ha escrit una desena de novel·les, d'entre els quals destaquem El Círculo de la razón, Líneas de sombra i El Palacio de Cristal, l'any 2008 fou finalista del premi Man Brooker.

    Més informació:
     


    Web oficial d'Amitav Ghosh


    Recomanat per la Bib. Antonio Martín. El Prat de Llobregat.

    02/11/2015
  • En efectiu o amb targeta? Curiositats, dades, idees i consells per estalviar i consumir millor

    Torrecilla Gumbau, Carles

    Barcelona : Columna, 2010

    Nascut de l'espai radiofònic setmanal El món a RAC1, Jordi Basté (periodista) i Carles Torrecilla (economista) tracten, de manera distesa, i amb un punt d'humor, sobre l'economia del dia a dia.

    Mitjançant preguntes clares (Basté) i respostes entenedores (Torrecilla), dialoguen sobre diferents temes d'interès econòmic per tothom: la despesa diària, temes hipotecaris, d'estalvi, quan pot arribar a costar tenir un animal domèstic, la diferència entre pagar en efectiu o amb targeta (tant pel comerç com pels compradors), les marques blanques, quant pot costar tenir un fill i com augmenten les despeses amb l'edat i una sèrie de qüestions més. La finalitat és ajudar-te a veure les despeses corrents per a poder estalviar i consumir d'acord amb les nostres necessitats i limitacions, aportant reflexions, curiositats, idees, dades i trucs.

    Jordi Basté és actualment director i presentador del programa El món a RAC1, i Carles Torrecilla és professor de Direcció de Màrqueting a ESADE.
     



    Crisis, mentiras y grandes oportunidades, de Jordi Basté y Carles Torrecilla


    Més informació:

    Recomanat per Carles Crespín. Bib. Pompeu Fabra de Mataró

     

    02/11/2015
  • Cómo cura la estevia

    Gállego, José T.

    Barcelona : Integral, 2012

    José T. Gallego és periodista i agricultor ecològic especialitzat en plantes medicinals. Ha publicat centenars d'articles sobre cultiu ecològic, i és autor de El huerto ecológico en macetasComo cura la espirulina. Cansat de la ciutat es va traslladar al camp amb la seva família a la recerca d'una vida senzilla en contacte amb la natura. Practica l'agricultura ecològica i biodinàmica, hi viu envoltat d'animals i produeix gairebé tots els aliments que consumeix.

    L'estèvia és un arbust originari del Paraguai i el Brasil. En aquests països, des de sempre s'han fet servir les fulles (unes 30 vegades més dolces que el sucre) com endolcidor natural, i el seu extracte, encara molt més dolç, s'empra com a edulcorant en diferents països asiàtics, com el Japó i la Xina.

    Les fulles seques de l'estèvia contenen proteïnes, fibra, ferro, fòsfor, calci, potassi, zinc, flavonoides i vitamines A i C. Constitueix una bona alternativa com a edulcorant per als diabètics, a més que ajuda a regular els nivells de glucosa en sang.También té altres avantatges, ja que és una planta antibacteriana i amb efectes beneficiosos en l'absorció dels greixos i la regulació de la pressió arterial, a més de poder utilitzar-se en aplicacions cosmètiques.

     

    Recomanat per Zuli Canadell. Bib. Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat

    02/11/2015
  • L'Any en estampes

    Villangómez Llobet, Marià

    Barcelona : Columna, 1989

    Enguany es commemora el centenari del naixement de Marià Villangómez (1913-2002), escriptor eivissenc amb una extensa obra  sobretot en el camp de la poesia, encara que també ha conreat la prosa, el teatre i la traducció poètica d'autors com Leopardi, Baudelaire, Yeats o Valéry.


    De la seva producció en prosa destaca L'any en estampes, un conjunt de textos estructurats en dotze capítols, corresponents al dotze mesos de l'any que va començar a escriure el gener de 1953 .Cada capítol s'havia d'anar publicant mensualment al suplement  "Isla" del Diario de Ibiza, però foren censurats per estar escrits en català; malgrat aquest fet l'autor continuà la seva redacció i va reunir els textos en un volum que finalment pogué publicar el 1956.

    El llibre conté unes acurades proses d'un gran lirisme, impregnades del paisatge eivissenc, l'autor descriu amb detall el paisatge, els rius i torrents, la mar i el port, el poble, els costums, com si d'un pintor es tractés, però també ens descriu sensacions i sentiments que l'entorn li desvetlla, en definitiva tot l'univers de Sant Miquel de Balansat, un poblet on l'autor va viure  de 1946 a 1959 i  on va escriure el gruix de la seva obra poètica.

    L'Eivissa que ens mostra l'autor és la d'un poble tranquil, feiner, molt lligat a la terra, al clima i al temps que pausadament marquen el ritme de les feines al camp i l'evolució del paisatge al llarg de l'any. Tot un contrast amb la Eivissa que coneixem actualment, fruit de les transformacions socioeconòmiques de la segona meitat del s. XX.
     

    "Endarrere, s'esborren primavera i l'hivern, de camps humits i tendres. D'ara endavant, s'instal·la amplament l'estiu, amb el cel de cegadora ardència damunt els camps de rostolls, els marges ressecs, els camins polsosos. Els arbres, però, tenen tot el seu fullam i atorguen tota la seva protecció. Prestigi i repòs de les ombres, recollides davall les figueres, els garrovers, els aristocràtics pins vers. Fresques ombres, encara recents, dels fruiters, ja dins el domini dels horts. Albercoquers i pruneres ofereixen el seu fruit de color viu i madur, tan sucós i dolç. Els magraners ensenyen les gotes vermelles de la seva flor. És a les brancades vestides i a les feixes d'hort on es refugia la tendror vegetal. I, per contrast amb els camps abrusats, la breu riquesa verda pren una importància amable i confortadora, arran de la correntia de les sèquies i el torrent.

    Escoladís i prim tresor de l'aigua, ara que avança l'estiu, enmig de la terra assedegada! Si el pou és l'humil tresor de plata colgat dins foscors de cova, la font és el raig de monedetes  vessat amb liberalitat més ostentosa. D'un fontinyol  modest se n'alegra tot un hortet, aturat als faldars del puig, devora el pinar. D'unes fonts més despreses es forma el torrent, i al seu costat s'acullen els horts, allargats cap a la mar. .." (p.101, capítol El Torrent).

     

    Marià Villangómez, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes el 1989, va començar a publicar els seus poemes cap a 1930, llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, va iniciar el 1935 els estudis de lletres a la Universitat de València, però no els pogué acabar, ja que fou mobilitzat a causa de la Guerra Civil. Després d'obtenir el títol de mestre, va exercir aquesta professió de 1942 a 1967. Amb motiu del centenari s'ha reeditat la seva Obra Poètica completa a càrrec de l'editorial Viena i l'Institut d'Estudis Eivissencs.
     

    Més informació:
     

     

    Recomanat per M. Antònia Bisbal. Biblioteca Central d'Igualada

    02/11/2015
  • Llop entre llops

    Fallada, Hans

    Barcelona : Edicions de 1984, 2012

    Hans Fallada és el pseudònim que utilitza Rudolf Wilhelm Friedrich Ditzen (Greifswald, 1893-Berlín, 1947) inspirat en dos contes dels germans Grimm. Descriu la societat berlinesa, els anys que segueixen a la Primera Guerra Mundial, a través de la narració de la vida de Petra Ledig i Wolfgang Pagel, dues ànimes innocents que intenten viure d'acord amb els seus somnis. El contrast dels protagonistes, idealistes, amb la realitat difícil i confusa, amb personatges de totes les capes socials que tenen en comú que són mesquins, avars i cruels, és el fil narratiu de la novel·la.

    Trobem afinitats entre Wolfgang Pagel i Frank Biberkof el protagonista de Berlin Alexanderplatz d'Alfred Döblin, publicada uns anys abans que Llop entre llops. Ambdós són personatges decadents que, d'alguna manera, es fan estimar pel lector.

    Era una època de fam, de llops que ataquen els seu propis pares, els membres de la canilla famolenca es devoren els uns als altres, és un lluita per la supervivència: qui sigui més fort viurà! (pàg. 205).

    ******

    I si vols saber sobre les ferides que el nazisme va deixar en les persones, et recomanem Alemania, año cero, ambientada a Berlín després de la Segona Guerra Mundial.
     



    Recomanat per Antònia Caño. Bib. La Muntala de Sant Vicenç de Montalt

    02/11/2015
  • La Comida de la familia

    Adrià, Ferran

    Barcelona : RBA, 2011

    Un dels últims èxits de ventes en el món de la gastronomia ha estat el llibre La Comida de la familia: coma lo que se comía en el Bulli de seis y media a siete; amb quatre mesos es van vendre 80.000 exemplars. 

    El llibre no està basat en la cuina pròpiament dita del Bulli sinó en el que menjaven a diari abans de servir els dinars l'Adrià i la seva gent, són menús fàcils però amb la gràcia de qui en sap. Val la pena també per tots els consells que hi donen al començament del llibre, com guardar els aliments, com treure profit de les sobres…

    Així doncs, el llibre recull 31 menús equilibrats, econòmics, fàcils de fer, i bons; aptes per a qualsevol butxaca; amb consells per a l'estalvi, formes d'organitzar-se a la cuina, i tota la informació de què i com menjaven els treballadors del restaurant. Els 31 menús estan compostos d'entrants, plat principal i postres, per una família de 2 a 6 comensals, i també per un professional que hagi d'alimentar a 20 o 75 col·laboradors.

    Un llibre ideal per tothom, tant pels que ja en sabeu com pels que comenceu, és molt i molt pràctic.
     

    Més infromació:



    Recomanat per Íngrid Plaza de Bib. Artés

    02/11/2015
  • Producto interior bruto vol. 1

    Colomo, Joan

    [Barcelona] : BCore, DL 2011

    Joan Colomo és ja un dels artistes catalans més interessants del moment. Percutor de Unfinished Sympathy, embolicat en desenes de projectes singulars, la seva creativitat és prolífica, fresca i solvent. Cada cançó, entre la intimitat i l'agosarament, ofereix una mostra de llibertat pop. Amb una posada en escena anàrquica, despreocupat d'idiomes i codis, Colomo dispara produccions molt acurades com es mostren a aquest disc inaudit, que fins i tot ha tingut una continuació (un segon volum) igualment gaudible.

    Un artista a seguir, feliçment.

     

    Recomanat per Julián Figueres. Bib. Vapor Vell de Barcelona

    02/11/2015
  • Cares a la finestra

    Barcelona : Galàxia Gutenberg, 2010

    Hi ha poetes a gasolina que sembla que se'ls emporti el dimoni, van a cent-vint per hora, i de vegades transgredeixen les normes de circulació, segons com els vagi la vida, paguen les conseqüències de l'excés, encara que no sempre és així. Hi ha poetes a dièsel, que sembla que vagin molt lentament, la seves virtuts: la constància i la resistència, aquests sempre arriben als objectius que es proposen perquè fan del ritme una virtut. En certa manera, és la faula de la llebre i la tortuga, la història dels velocistes i dels corredors de fons. I aquest és, sense cap mena de dubte, el cas de la Montserrat Abelló. La seva és una obra poètica molt sòlida que amb el temps va guanyant adeptes i bona crítica.

    D'altra banda no ens hem d'oblidar de la tasca traductora d'Abelló, avalada pel seu contacte amb l'anglès des de ben petita que va viure a Londres. I sobretot de la reedició de la seva obra magna "Cares a la finestra: 20 dones poetes de parla anglesa del segle XX" un llibre que ja va ser editat l'any 1993 per Ausa, que es va exhaurir i que afortunadament Cercle de Lectors/Galàxia Gutenberg l'ha reeditat a la seva extraordinària col·lecció de poesia. Ras i curt: és una obra mestra, cabdal per entendre l'evolució del punt de vista de la dona i del pensament modern. I és precisament des d'aquesta literatura, l'anglosaxona, on podem observar millor aquests canvis, i entendre'ls ara millor que mai, ara que la literatura de dones a Catalunya està en el seu millor moment històric i la societat està més preparada per comprendre la sensibilitat abocada al llibre. La poesia anglesa seleccionada no peca de ser críptica, el lector de seguida trobarà canals de comprensió que li seran molt propers. Jo, particularment pensava sobretot, en quatre poetes que ja admirava previament: Sylvia Plath, Anne Sexton, Margaret Atwood -i per indicació de la pròpia Montserrat Abelló- Adrianne Rich, que considero una gran troballa. La meva sorpresa ha estat descobrir que des del començament totes les poetes seleccionades per Abelló, i quan dic totes, -no vull fer una generalització ideal o bonhomiosa- però és cert, totes les poetes que he llegit m'han arribat amb intensitat. Descobrir, per exemple, la veu de Stevie Smith, la primera poeta amb que arrenca el llibre, en un poema com "Un somni comparatiu" sentir amb complicitat la ironia subtil a partir del "Paradís Perdut" de Milton, o posem per cas, el poema "Mite" de Muriel Rukeyser on sobta l'us que fa del personatge Èdip que s'enfronta de nou a l'Esfinx i com exposa les trampes del llenguatge que condueixen a oficialment tenir un punt de vista masculí de la vida. Podria seguir amb exemples il·lustratius, que sense necessitat d'arribar a l'exhabrupte, han confegit uns poemes inteligentíssims, hi hauria per escriure un tesina, però l'objectiu d'aquesta ressenya és que aboqueu les cares a la finestra, i descobriu, que més que una finestra és un mirall, per totes i per tots. 

    Més informació:


    Recomanat per Jordi Valls. Bib. Singuerlín - Salvador Cabré de Santa Coloma de Gramenet.  

    02/11/2015
  • 2666

    Bolaño, Roberto

    Barcelona : Anagrama, 2008

    2666 de Roberto Bolaño entrellaça com a peces de puzle cinc històries en les quals la ciutat de Santa Teresa (trassumpte de Ciutat de Júarez) és l'escenari comú que uneix els cinc relats.

    La historia que oscil·la entre la trama "detectivesca" i la literatura de denúncia social, narra les vivències d'una sèrie de personatges que per diferents motius emprenen un viatge a aquesta ciutat fronterera de Mèxic amb Estats Units.

    El teló de fons de totes aquestes històries li serveix a Bolaño com a escenari per denunciar els tràgics fets reals que estan succeint des de gener de 1993 a Ciutat Júarez., estat de Chihuahua, Amb la precisió d'un cirurgià literari, l'autor denuncia els assassinats a dones joves de classe humil que treballen a les "maquiladoras", tèxtils de Mèxic sense que el govern emprengui cap investigació exhaustiva per a desvetllar els assassins.

    Una novel·la en que l'acció trepidant i el dramatisme extrem van de la mà d'un estil molt acurat i suggerent. En definitiva una obra cabdal que no un deixarà pas indiferents.

    Com va dir Bolaño «2666 es una obra tan bestial, que puede acabar con mi salud, que ya es de por sí delicada. Y eso que al terminar Los detectives salvajes me juré no hacer nunca más una novela rio: llegué a tener la tentación de destruirla toda, ya que la veía como un monstruo que me devoraba.»


    Més informació:

    Recomanat per la Bib. Central de Santa Coloma de Gramenet

    22/11/2022
  • La Lluvia amarilla

    Llamazares, Julio

    Barcelona : Seix Barral, 2008

    Julio Llamazares va nèixer el 1955 a Vegamián, poble de la muntanya lleonesa desaparegut anys després sota les aigües del pantà del Porma. Aquestes arrels es veuen reflectides al tema de la novel·la, el dol pel mon rural que termina.

    La lluvia amarilla és el monòleg de l'últim habitant d'Anielle un poblet perdut del Pirineu aragonès...
    "recuerda el protagonista como poco a poco sus vecinos y amigos han muerto o se han marchado a la ciudad. Refugiado entre las ruinas de ese pueblo fantasma, su mente extraviada por la larga soledad evoca los días en que aún vivía el pueblo y su esposa, Sabina..."

    El gran símbol de tota la narració és el groc. Aquest color simbolitza el pas del temps, la tardor i finalment la mort. Però també l'utilitza l'autor en moltes ocasions per a referir-se a la bogeria que produeix tanta soledat en el protagonista.

    Llamazares va començar sent poeta i en aquesta novel·la es fa narrador líric amb un llenguatge que no correspon al que deuria parlar Andrés, el protagonista, però que ens endinsa en el paisatge i el converteix en un estat d'ànim: mort, soledat, oblit... en definitiva, tristesa.

    Més informació:

    Recomanat per la Bib. Sant Adrià

    02/11/2015
S'estan mostrant 7501-7520 de 8600 resultats
Pàgina de 430