Libraries recommend

  • Holy spider

    Madrid : Karma Films, 2023

    Una periodista de Teheran se submergeix als barris amb pitjor reputació de la ciutat sagrada de Mashhad per investigar una sèrie de feminicidis. Aquests crims són obra de l'anomenat "Killer Spider", un assassí en sèrie que vol netejar la ciutat dels seus pecats i que ataca prostitutes a la nit. La pel·lícula està basa en la història real de Saeed Hanaei, un assassí en sèrie que el 2001 va matar setze dones en nom de Déu.

    Aquest thriller policíac que denuncia l'odi a les dones a la societat iraniana, tot i ser una proposta visual i narrativa força arriscada, va obtenir una molt bona rebuda per part de la crítica. Entre d'altres, ha guanyat el Premi a millor actriu al Festival de Cannes 2022 i al Festival de Sevilla 2022 i el Premi a millor pel·lícula als Premis del cinema alemany (Lola 2023).
    Holy Spider. Araña sagrada (Holy Spider, 2022) és el tercer llargmetratge del director i guionista iranià Ali Abbasi (Teheran, 1981). Anteriorment, ha dirigit Border (2018) i Shelley (2016).

     

    Què n’ha dit la crítica?

    "La mujer asediada según la mirada hipnótica de Ali Abbasi (...) El director (...) regala ahora un 'thriller' magnético con el poder de las metáforas que explotan sobre el machismo, el feminicidio y otros accidentes del patriarcado". Luis Martínez (Diario El Mundo)

    Més informació:

     

    Recomanat per Glòria Massana Figueras. Biblioteca el Molí de Molins de Rei.

    10/07/2023
  • El Llibre del llaminer :

    Manzanares Mileo, Marta

    Barcelona : Rosa dels Vents, febrer del 2023

    Un llibre per llepar-se'n els dits! Del tortell de Reis a les coques de Sant Joan, de la crema de Sant Josep a les torrades de Santa Teresa, dels currutacos als panellets, sense oblidar-nos dels gelats ni les orxates, descobriu els pastissos que us faran reviure records dolços d'infantesa, de diumenges i dies assenyalats, de trobades familiars. 
    Com és costum a les pastisseries dels pobles i de les ciutats d'arreu del país, que atreuen els vianants amb aparadors vistosos i amb una especialitat per a gairebé cada dia de l'any, us convidem a assaborir un món de llaminadures ric i divers. . Amb aquest imprescindible «calendari del llaminer» descobrireu la història, les anècdotes i les receptes de la rebosteria catalana. 

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    07/07/2023
  • Coses que dius en castellà que podries dir en català

    Capdet, Pol

    Barcelona : Edicions del Núvol, febrer de 2023

    Pol Capdet ens proposa un glossari d’equivalències, amb propostes sensates i originals, i ens demostra que en català es pot dir absolutament tot

    16/11/2023
  • Petem-ho! :

    Mas Craviotto, Xavier

    Barcelona : Rosa dels Vents, març 2023

    Un llibre indispensable sobre l'argot juvenil perquè els boomers i els millennials no acabin fent cringe!
    Això és un manual de català per a tu, boomer o millennial -naturalment, si hi ha algun lector curiós de la generació Z o Alfa, benvingut-. En aquestes pàgines podràs resoldre dubtes existencials sobre aquestes paraulotes i expressions que diem els més joves. Intentarem ajudar-te a entendre per què els adolescents xerren com xerren.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
     

    07/07/2023
  • El director i guionista belga Lukas Dhont ha treballat com a director de diferents curtmetratges i ha col·laborat com a director de fotografia. L’any 2022 va estrenar Close, el seu segon llargmetratge. L’actor principal és Victor Polster, actor i ballarí belga, que ha fet el seu debut amb aquesta pel·lícula.

    Girl és l’òpera prima de Lukas Dhont. Es basa en la història de Lara, una noia transgènere de 15 anys que somnia convertir-se en ballarina professional de ballet, en una prestigiosa acadèmia de parla holandesa. No obstant, s’haurà d’enfrontar al lent tractament hormonal per canviar de sexe, haurà de lluitar amb la seva necessitat de veure’s com a noia i suportar un cert assetjament de les seves companyes d’escola i la incomprensió i menyspreu de moltes persones.

    Per fer aquest llargmetratge, el director es va inspirar en el cas que va succeir l’any 2009 de Nora Monsecour, ballarina de dansa contemporània, transgènere i d’origen belga.

    Aquesta pel·lícula va participar en la selecció oficial del Festival de Cannes 2018. Va ser guanyadora Càmera d’Or, va obtenir un premi especial d’interpretació per l’actor Victor Polster i també va ser guardonada al Festival de Cinema de Sant Sebastià. A més a més va ser nominada als Globus d’Or, als Premis Magritte i als Premios Goya com a millor pel·lícula europea.

    És un molt bon relat de gènere i perseverança adolescent que barreja dansa, transformació i identitat. Ens apropa molt a la psicologia del personatge, en què reflexa el seu lloc més dramàtic. La pel·lícula aconsegueix que l’espectador senti empatia pel dolor de la seva protagonista. També és un bon testimoni de la duresa de la paternitat em què el pare de Lara li dona suport constantment.

    Per tant us recomanem que la veieu i la gaudiu molt!

    Tràiler de la pel·lícula:

    Recomanat per Oriol Bras. Bib. Josep Janés. L'Hospitalet de Llobregat

    07/07/2023
  • He esponcellat els versos com si fossin dàlies, pare

    Aldrufeu Vinardell, Montse

    Vilassar de Mar : Índex Edita, desembre de 2022

    "He esponcellat els versos com si fossin dàlies, pare" és un cant d’amor íntim, dolç i delicat de Montse Aldrufeu al seu pare. La poeta dibuixa amb precisió a través de la paraula els seus records d’infantesa, acompanyada en tot moment de la figura del pare i envoltada d’una natura perenne que aconsegueix tant protagonisme com les seves pròpies evocacions. El camp, els arbres fruiters, les roses, les dàlies i les buguenvíl·lies, la casa familiar i la claror de juny que “il·lumina l’ànima” inunden els versos de la poeta i fan que els seus records siguin una mica nostres, plens d’enyorança cap a les persones estimades de la nostra vida que ja no hi són i desbordats d’amor i tendresa per les petites coses del dia a dia que donen la felicitat. La mateixa autora explica que va decidir fer aquest recull poètic després de la mort del seu pare, “amb la voluntat de restituir un món perdut”. L’obra compta amb un pròleg de Teresa Pera i Hospital, artista i docent especialitzada en l'àmbit de la pintura. 

    Montserrat Aldrufeu Vinardell, nascuda el 1958 a Vilassar de Mar, procedeix d’una família experta en horticultura, els Aldrufeu, i també en teatre i poesia, els Vinardell-Pujaló, i és neta de la poeta Àngela Pujaló. Ha cursat estudis literaris i d’humanitats a l’Ateneu Barcelonès i ha treballat el gènere novel·lístic, la prosa poètica i la poesia. També ha desenvolupat la seva faceta artística com a pintora. Les il·lustracions que s’inclouen en l’obra són reproduccions d’olis sobre fusta de l’autora, així com la il·lustració de la coberta, feta amb tècnica de Gouache.
    "He esponcellat els versos com si fossin dàlies, pare" ha estat editat per indexEDITA, un projecte editorial basat en el concepte de Km0, publicant autors de proximitat i apostant per arribar a la globalitat partint de la localitat.

    Més informació:

    Recomanat per Teresa Sauco. Bib. de Can Llaurador. Teià

    14/07/2023
  • Esperem el millor

    Setterwall, Carolina

    Barcelona : Editorial Empúries, gener del 2021

    Carolina Setterwall (1978) és una periodista sueca que ha treballat com a editora i redactora a l'àmbit editorial i de la música. "Esperem el millor" és la seva primera obra i ha estat traduïda a vint-i-vuit llengües.

    La vida de Carolina es va enfonsar un matí quan, acompanyada del seu nadó de vuit mesos, va anar a despertar a la seva parella i el va trobar mort. Aclaparada per la pena i el desconcert no es veu amb cor de tirar endavant ella sola i com a una forma de teràpia li escriu per explicar-li tot allò que li va passant. Durant la narració va detallant com es van conèixer, la disparitat de caràcters i de ritmes -ella té pressa per mudar-se a viure junts, tenir un fill- mentre ell s'ho vol prendre amb més calma. Ella l'empeny mentre intenta conciliar la feina, la maternitat, la llar i les amistats i la mort sobtada d'Aksel la deixa amb un terrible sentiment de culpa per com l'ha pressionat per fer avançar la relació. Pateix i ens mostra els seus sentiments d'amargura, enveja i ràbia cap a la família i els amics que volen ajudar-la: se sent sola, però no vol ser una càrrega. A la segona part assistim al seu retorn a la feina i a la possibilitat de descobrir un nou amor mentre experimenta com la vida ens posa en la situació d'entendre la posició de l'altre i els rols que adoptem.

    Mentre llegia aquesta novel·la autobiogràfica pensava en la dita: "Ves amb compte amb el que desitges perquè es pot complir". Carolina no sap gaudir del que té, contínuament està anticipant i perseguint una felicitat futura que quan arriba mai és com esperava. Al final toca acceptar que som fràgils, que recuperar-se d'una pèrdua vol el seu temps fins que pots continuar endavant i què, per sobre de tot, necessitem sentir-nos estimats.

    Més informació:

    Recomanat per Mabi Salinas. Bib. Can Salvador de la Plaça. Calella.

    06/07/2023
  • Follem?

    Olid, Bel

    Barcelona : Bridge, agost del 2019

    Bel Olid compta amb una trajectòria professional dedicada a la docència, a l’escriptura i a la traducció. 

    En el camp narratiu ha conreat obres on explora temes com la migració, la sexualitat i l’abús, com també assaig amb títols clau en la divulgació del feminisme i obres de literatura infantil i juvenil on articula reflexions teòriques. La traducció al català d’obres cabdals del pensament feminista complementa el gran recorregut professional.

    El llibre Follem? de la Bel Olid pretén desmuntar tots els mites i rols que aprenem sobre el sexe, i esborrar tot allò que ens ensenya la pornografia comercial per tal d’enfocar-nos en les sexualitats i corporalitats en plural. Així com deixar d’usar el sexe com a eina de poder, control i submissió. El plaer ens ha estat vetat, vivim sexualitats condicionades per expectatives, mandats, pressupòsits i tabús que ens fan complicat escoltar-nos. Follem? proposa explorar relacions més plaents i trobar un altre sentit als afectes i vincles posant les cures al centre.

    Volum acompanyat de les il·lustracions de Glòria Vives Xiol

     

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Ferrer i Guàrdia. Alella

    06/07/2023
  • Nosotros

    Vilas, Manuel

    Barcelona : Ediciones Destino, febrero de 2023

    Manuel Vilas, va estudiar filologia hispànica i va desenvolupar la tasca de professor de secundària durant més de 20 anys. Posteriorment, es va dedicar a escriure poesia, obtenint diversos premis. Més endavant, va aventurar-se a escriure novel·les, la primera, “Aire nuestro” va ser posicionada per la revista Quimera, dins de les 10 novel·les més importants en espanyol de la primera dècada del s. XXI.

    El seu nom va prendre força l’any 2019 quan la seva novel·la “Alegria” va quedar finalista del Premi Planeta i, aquest any 2023 ha publicat la novel·la que ens ocupa “Nosotros”.
    La Irene és la protagonista d’aquesta història i una vídua addicta al seu home més enllà de la distància que significa la mort. La seva manera de conviure amb aquest dolor i intentar retrobar-se puntualment amb ell, emprèn un viatge i viu escenes passionals amb altres persones que donen cos a l’ànima del finat, en Marce.

    En quin moment, l’amor deixa de ser sa. Pot la mort destruir els records? És la fe el motor que ens guia per caminar per la vida? O potser ens fa perdre el sentit de la realitat?

     

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Enric Miralles. Palafolls.

    06/07/2023
  • Al llac

    Barbal, Maria

    Barcelona : Columna, setembre del 2022

    L'escriptora trempolina Maria Barbal, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2021, torna als paisatges de la seva infància.

    "Al llac" és una història d'infantesa, on els episodis, com peces, van encaixant i on dedica una escena a cada personatge. La protagonista és la Nora, una nena de dotze anys, assenyada i observadora, que viu l'experiència deliciosa d'anar els diumenges al llac per refrescar-se i poder suportar la calor de l'estiu. No,  no només per a ficar-se a l'aigua, sinó també per la companyia de la Lídia, casada amb el cosí de la seva mare, que és qui li va ensenyar a nedar, i el seu fill petit de cinc anys, el Quim. Tots tenen els seus anhels, ella els observa i els intenta entendre. Però, a causa d'un conflicte entre els grans, l'últim matí al llac la Nora es despertarà sobtadament de la infantesa.

    És una novel·la que recomano per la gran intensitat emocional sobre la bellesa, el pas del temps i el significat de la felicitat. Sentireu la nostàlgia de la vostra infantesa per com capta la vida interna de cada personatge i com es relacionen algunes d’aquestes vides.

     

    Més informació:

    Recomanat per Núria Poveda. Bib. Ilturo. Cabrera de Mar

    06/07/2023
  • El Acontecimiento

    Diwan, Audrey

    Madrid : Karma Films, [2021]

    Una jove estudiant brillant, amb un futur prometedor al davant, s'enfronta a un embaràs no desitjat als anys seixanta, una època en què l'avortament era il·legal a França. A mesura que el seu embaràs avança, Anne (Anamaria Vartolomei), se sentirà cada vegada més atrapada i desesperada. Un retrat brutal i honest d'una dona jove lluitant contra les restriccions socials i legals per prendre decisions sobre el seu propi cos i el seu futur.

    La pel·lícula està basada en la novel·la autobiogràfica de l'escriptora Annie Ernaux, L'événement. Publicada el 2000, relata un episodi clau en la vida de l'autora: l'avortament que va dur a terme el 1963, quan tenia vint-i-un anys i just estava acabant la carrera universitària i preparant una tesina sobre la dona en el surrealisme.

    Audrey Diwan (1980) és una periodista, escriptora, guionista i directora de cinema francesa d'origen libanès. És membre de Collectif 50/50, una ONG francesa que promou la igualtat entre homes i dones a la indústria cinematogràfica. Amb El acontecimiento (L'événement, 2021), Diwan va obtenir el Lleó d'Or a la millor pel·lícula i el Premi del Jurat de la Critica Internacional-FIPRESCI de la 78ena Mostra Internacional de Cinema de Venècia 2021. Convertint-se així, en la sisena dona que guanya el Lleó d'Or; la primera fou Margarethe von Trotta el 1981.

     

    Què n’ha dit la crítica?

    "Convierte el aborto en un duro, febril y extremadamente riguroso testimonio emocional y político (...) La directora adapta la novela de manera magistral". Luis Martinez (Diario El Mundo)

    Més informació:

     

    Recomanat per Glòria Massana Figueras. Biblioteca el Molí de Molins de Rei.

    03/07/2023
  • Córrer

    Echenoz, Jean

    Barcelona : Raig Verd, 2014

    Jean Echenoz, (Orange, França, 1947) va escriure “Córrer” l’any 2008 com a part d’un projecte per recuperar de l’oblit tres personatges històrics que van influenciar els seus respectius àmbits de treball: Maurice Ravel (Ravel, 2006), Nikola Tesla (Llampecs, 2010) i Emil Zátopek, el protagonista de la nostra recomanació.

    Guanyador de nombrosos premis literaris, Echenoz destaca per atorgar unes perspectives originals a les seves històries i construir-les amb poques paraules amanides sovint amb humor i ironia. 

    En Córrer, Echenoz explica en poc més de cent pàgines la vida esportiva del corredor txec Emil Zátopek i el rerefons històric i polític de la seva Txecoslovàquia natal, a més de l’ús propagandístic que el govern fa de les proeses de l’Emil.

    Zátopek, considerat un esportista excepcional per la seva força i resistència, es va guanyar el sobrenom de “La Locomotora” i amb raó! De les més de 300 curses en les que va participar, va guanyar-ne més de 200, va batre 18 rècords mundials i va ser el primer atleta en córrer 20 km en menys d’una hora. Tot i que la proesa més gran sigui probablement haver estat l’únic atleta de la història en guanyar 3 medalles d’or (5000 m; 10000 m i la marató) en el transcurs d’una setmana i en uns mateixos Jocs Olímpics, els de 1952 a la ciutat d’Hèlsinki. 

    Militar de professió, es va especialitzar en curses de fons. Tenia un estil molt peculiar que alguns han batejat d’agònic per la imatge de patiment extrem que transmetia. Disciplinat i exigent amb si mateix, es sotmetia a uns entrenaments duríssims i curiosos, com córrer amb botes militars, fer cent carreres de 400 m al dia o córrer sense respirar per adquirir més capacitat pulmonar; deia que era “millor entrenar en males condicions, perquè la diferència és un tremend alleujament en una carrera”.

    Aclamat com un heroi al seu país, l’exèrcit el premiarà ascendint-lo progressivament fins a arribar a coronel. Convertit en un atleta d’estat, l’exhibiran i l’utilitzaran com a eina propagandística per enaltir els valors del partit. La seva vida donarà un gir en 1968. Emil donarà suport a les reformes polítiques de Dubček i serà expulsat de l’exèrcit i obligat a fer treballs pesats. 

    Més informació:

    D'altres novel·les i pel·lícules sobre córrer: 

    + Llibres sobre:

    Recomanat per Bib. Miquel Llongueras. Barcelona

    03/07/2023
  • Us

    Soler, Sara

    Bilbao : Astiberri, mayo 2021

    "Us" ens explica la història de la Sara i la Diana i de com van canviar les seves vides quan la Diana es va adonar que era una dona trans. 

    No pretén ser cap manual sobre com afrontar el procés de transició, sinó que amb una gran dosi d’humor i de tendresa, ens relata la seva història i com aconsegueixen vèncer tots els obstacles, inseguretats, dubtes i pors que van trobant les protagonistes en aquest camí.
    L’autora ens mostra una història d’amor real que fuig del típic romanticisme i reivindica el respecte cap als altres i el fet d’estimar algú pel que és i no pel seu aspecte extern. 

    Es tracta d’una obra més que necessària avui dia en una societat encara amb massa prejudicis imposats des de fa segles pel sistema cisheteropatriarcal, tal i com corroboren les 237 incidències registrades per l’OCH durant el 2022.

     

    Més informació:

    Recomanat per Gemma Planas. Bib. Jaume Perich i Escala. Premià de Dalt

    30/06/2023
  • El Llibre de l'estiu

    Jansson, Tove,

    Barcelona : Angle Editorial, maig de 2021

    Publicat al 1972, «El llibre de l’estiu» és un clàssic escandinau de l’escriptora finlandesa Tove Jansson (1914-2001) coneguda per ser la creadora dels Mumins. El llibre, fragmentat en 22 episodis, ens mostra les instantànies de l’estiu que la Sophia passa al costat de la seva àvia octogenària en una remota illa del golf de Finlandia. Sophia, una nena de 6 anys, molt espavilada per la seva edat, enfronta la mort recent de la seva mare amb tota la intensitat de la infantesa, mentre que l’àvia, pacient i comprensiva, acompanya la neta en aquest procés tant dur. 
    A través de la quotidianitat de la vida a l’illa, els diàlegs i la curiositat que les uneix, l’autora ens mostra la relació entre aquests dos personatges, tendra, divertida i de vegades també conflictiva. El ritme tranquil i pausat de la narració, la presència de la natura salvatge que les envolta, les petites anècdotes que van definint el caràcter dels personatges, les emocions i temors que es desenvolupen en segon pla, enriqueixen aquesta lectura perfecta per a les vacances d’estiu.

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Tirant lo Blanc. Montgat.

    07/07/2023
  • El Coche fúnebre a rayas

    Macdonald, Ross,

    Barcelona : Navona, 2016

    A "El cotxe fúnebre a ratlles", el detectiu Lew Archer rep del coronel Mark Blackwell l’encàrrec trivial d’investigar els antecedents i la personalitat de Burke Damis, un pintor pobre, rebel i desconegut que amenaça convertir-se en marit de la seva filla única, pròxima a rebre un substanciós llegat. Tot i això, la investigació rutinària aviat es veu complicada per una desaparició i per un assassinat, relacionats amb Damis, i es desencadena una trepidant successió d'esdeveniments que descobreix progressivament el particular entramat de dolor, passió i frustració que articula les accions i omissions dels personatges. Macdonald va ser el primer hereu del llegat literari de Dashiell Hammett i Raymond Chandler com a escriptors de novel·la negra. A l'estil dels seus predecessors afegeix una mica de densitat psicològica i més disseny dels caràcters. A més, les trames de Macdonald són més complexes i ronden sempre sobre lamentables secrets de família; els fills pròdigs són tema recurrent. Com a dada curiosa, l'escriptor Jaume Fuster traduí al català el nom de Lew Archer i va crear Lluís Arquer, detectiu protagonista del recull "Les claus de vidre", que vol ser un homenatge a la novel·la 'La clau de vidre', de Dashiell Hammett.

     

    Més informació:

    Recomanat per Joan R. Herredor. Bib. Pública de Cabrils.

    15/12/2023
  • El Món de Sofia

    Zabus, Vincent

    Barcelona : Empúries, novembre del 2022-

    El món de Sofia és un autèntic clàssic contemporani escrit l’any 1991. De seguida va ser un èxit mundial i va ser traduïda a 63 idiomes. El seu autor, Jostein Gaarder, ens hi explica la història de la Sofia Amundsen, una nena de 14 anys que viu a Noruega i que comença a rebre unes cartes ben estranyes d’un professor de filosofia anònim.
    Ara, aquella obra de culte ha estat reconvertida en novel·la gràfica de la mà de Nicoby, que n’ha fet les imatges, i Vincent Zabus, que n’ha adaptat el guió. La història de base és la mateixa, però el llenguatge i la forma són una mica diferents: en el món de Sofia actual s’hi parla del Coronavirus, de la igualtat entre homes i dones i la protagonista té telèfon mòbil, com qualsevol adolescent del segle XXI. El seu format, novel·la gràfica, li aporta frescor i rapidesa la qual cosa  la fa més accessible vers l’original. Aquesta nova visió de la història, és adequada per a joves a partir dels 12 anys.
     A partir de les preguntes “Qui ets?” i “D’on ve el món?”, la Sofia comença el seu original i vívid viatge per la història de la filosofia, que continuarà  en un segon volum que encara no s’ha publicat. Si voleu fer un tomb ràpid per la història de la filosofia de Sòcrates a Galileu, aquest és el vostre llibre.

    Més informació:

    Recomanat per Bib. La Cooperativa. Malgrat de Mar

    08/09/2023
  • Tienes que mirar

    Starobinets, Anna

    Madrid : Impedimenta, marzo de 2021

    L’autora, protagonista en primera persona, descobreix en una visita mèdica rutinària, que la criatura que duu al ventre no té possibilitats de sobreviure. A partir d’aquí començarà un pelegrinatge de malson per les diferents institucions mèdiques del seu país, Rússia, a la cerca de la resolució més humana possible, objectiu que, mentre avança la lectura, veiem que cada cop és menys probable. Narra el viatge fins a Alemanya, on finalment es duu a terme l’avortament, i el posterior període de dol pel fill perdut. Tienes que mirar és la terrible història íntima d’un trauma monumental silenciat, però a la vegada, una proclama en favor de la vida, la vida de les dones que han de passar per aquest trànsit en silenci a causa de la seva naturalesa tabú. La necessitat de retornar el poder de les dones sobre el seu propi cos i les seqüeles personals i familiars de la pèrdua d’un fill son els temes centrals d’aquest text que no deixa indiferent.

    Més informació:

    Recomanat per Gemma Medina. Bib. Joan Coromines. El Masnou

    30/06/2023
  • Escalades al Ripollès

    Alfonso, Luis

    [Lleida] : La Noche del Loro, [2022]

    Llibre imprescindible per a escaladors d'escalada esportiva i vies llargues del Pirineu i Prepirineu català més oriental, ja que inclou gairebé totes les zones (Coll de merola, Agulles del Pla de la Pera, Montgrony, Vall de Ribes). També inclou parets més llargues com ara Coll Roig, Coma de Vaca... . Incorpora fotografies de gran qualitat i una descripció detallada de tots els passos i l'equipament necessari per a afrontar-los.

    L'autor Luis Alfonso, més conegut per Luichy, és un experimentat escalador amb més de mil vies obertes. Ha fet del món vertical el fil conductor de la seva vida laboral amb l’edició d'aquesta i altres conegudes guies d’escalada d’arreu de Catalunya.

    Aneu traient la pols als peus de gat!

    Recomanat per Marc Vilallonga. Bib. Districte 5. Terrassa.

    13/09/2023
  • Camperízate :

    Madrid : Anaya Touring, abril 2022

    Viatjar amb una camper està de moda. Pels profans en la matèria, una càmper és una furgoneta condicionada com a habitatge, generalment utilitzada per sortir de vacances o fer escapades. 

    Viatjar en camper és una molt bona opció per conèixer món, dormir i llevar-se a llocs espectaculars  i dóna una gran sensació de llibertat. Per això cada vegada atrau a perfils més diferents de gent i té més adeptes.  Viatjar en camper vol dir que vas amb la casa a sobre, tens una mini-vivenda amb rodes amb el teu estil personalitzat ( hi ha campers realment molt instagrameables…) i amb totes les comoditats. Malgrat la primera inversió, a la llarga s’estalvien molts diners, i et permet viatjar en família i amb les mascotes.

    Aquesta guia arriba de la mà dels autors del blog: viajandonuestravida, que a través de la seva experiència, des de 2015 viatjant amb camper, expliquen com passar de la idea a la realitat de manera pràctica. Ells volen transmetre la idea que auto-camperitzar-se una furgoneta és possible, i que no cal ser un expert en bricolatge. Només cal fer un procés d'autoaprenentatge que demana cert temps i esforç, però que pot ser molt gratificant.

    La guia dona informació detallada de tot el procés, des de la cerca d’una furgoneta passant pel pas a pas de la camperització: la posada a punt, el tractament de l’estructura interior, les instal·lacions elèctriques, de gas i d’aigua, els punts de ventilació, etc. També explica com dissenyar l’interior, la distribució dels espais, els aïllaments i, finalment, el mobiliari. Es pot ampliar la informació de tot el procés amb vídeos que es poden descarregar per internet. 

    A més a més, cada apartat especifica el temps invertit, la dificultat, els materials necessaris, els costos… I, finalment, tracta amb detall el tema importantíssim de l'homologació.

    Si t’agrada aquest estil de viatjar i tens al cap la idea de camperitzar una furgoneta, aquesta guia t’acostarà a fer realitat el teu somni.

     

    Recomanat per Marta Mans. Bib. Can Pedrals. Granollers.

    25/10/2023
  • El Libro de las fobias y las manías

    Summerscale, Kate

    Barcelona : Blackie Books, febrero de 2023

    Kate Summerscale fa un repas als origens de les nostres obsessions des de l’Edat Mitja a l’actualitat. Tots tenim por i aversió per alguna cosa  i socialment s’enten com una debilitat. Aquest llibre proposa entendre aquestes pors personals per ser més comprensius amb els altres i amb nosaltres mateixos.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    28/06/2023
S'estan mostrant 661-680 de 8600 resultats
Pàgina de 430