Expositor de novetats

 • Nick Drake

  Nick Drake :

  Barcelona : Malpaso, 2017

  Gabrielle Drake, germana de l'artista, i Cally Callomon publiquen una biografia sui generis,  un viatge a l'interior de la cançons de Nick Drake i  molt més. Emprant per primera vegada els testimonis dels que el van conèixer, combinant records, diaris, articles, assajos, fotos i retalls de premsa. Aquesta commovedora recapitulació aconsegueix aportar llum sobre un personatge reclòs en si mateix que sempre va esquivar la mirada pública, un enigma que semblava desafiar qualsevol anàlisi. Aquí trobarem per fi al poeta, al cantant, a l'amic, al fill i al germà. Nick Drake en tota la seva extraordinària complexitat.

  * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  22/03/2018
 • Els 14 vuitmils d'Òscar Cadiach i Puig

  Els 14 vuitmils d'Òscar Cadiach i Puig :

  Joan i Matas, Francesc

  Valls : Cossetània, 2017

  Òscar Cadiach i Puig s’ha convertit en el primer alpinista català a assolir els 14 cims de més de 8.000 metres de la Terra, sense l’ajut d’oxigen addicional, després de l’ascensió del Broad Peak principal el 27 de juliol de 2017. Aquest llibre, acompanyat de magnífiques fotografies, és testimoni de les grans aventures del muntanyenc tarragoní (1952) als gegants de l’Himàlaia. Des de la seva primera gran conquesta, el Nanga Parbat (1984), on va fer una variant en la travessa del Rupal cap al Diamir, Cadiach ha protagonitzat destacades gestes: fou el primer occidental a escalar la cara NNW de l’Everest i el segon esgraó en lliure (1985); i obrí noves rutes al Broad Peak Central, la Fem Tarragona per la vessant del Xinjiang xinès (1992), i al Cho Oyu, la Free Tibet, per l’aresta NNW (1996). El 2012 inicià la cursa per culminar els sis darrers vuitmils que li faltaven: l’Annapurna, el Dhaulagiri, el K2 —els tres aconseguits aquell mateix any—, el G-I, el Kangchenjunga (tots dos el 2013) i el Broad Peak (2017), que coronà després de quatre expedicions consecutives. 

  * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  22/03/2018
 • 1001 consejos de escalada

  1001 consejos de escalada

  Kirkpatrick, Andy

  Madrid : Desnivel, 2017

  Recopilació de tots aquests trucs que marquen la diferència entre anar tot bé o anar tot regular (o malament) quan estem en una paret, en una muntanya, o senzillament quan planegem el nostre pròxim gran viatge. És un llibre per a tots, sigui un excursionista, un escalador o alpinista. Són consells que es basen en tres dècades de l'obsessió del seu autor per l'escalada, dinou ascensions a El Capità, nombroses cares nords als Alps, viatges als Pols, i moltes més expedicions i escalades, algunes esgarrifoses.

  * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  22/03/2018
 • La Danza

  La Danza :

  Badalona : Paidotribo, cop. 2018

  Guia pràctica sobre els conceptes més importants de l'entrenament i el benestar del ballarí. Cobreix les tres àrees més destacades de la salut i el benestar del ballarí. Abasta l'entrenament, la tècnica de ball i el condicionament físic; l'entrenament mental i el benestar psicològic, i la nutrició, la salut òssia i la prevenció de lesions. En una quarta part es concreten diferents formes d'avaluar l'estat de benestar del ballarí i s'estableixen objectius amb vista a millorar el rendiment i la satisfacció mitjançant un pla personal d'entrenament ple i satisfactori.
  A més d'aportar una sòlida base teòrica, aquesta obra també ofereix exercicis i activitats per a mantenir-se actiu durant tot el procés d'aprenentatge. Així mateix cada capítol aporta unes notes adjuntes que incideixen en quatre idees: autoconsciència, empoderament, establiment d'objectius i diversitat. Així es cobreixen tots els aspectes de l'entrenament i el benestar del ballarí, tant ambientals com físics i psicològics.

  * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  22/03/2018
 • Caravanas

  Caravanas

  Buarque, Chico

  [Barcelona] : Discmedi, DL 2017

  En el seu primer àlbum de nous temes en sis anys, el cantautor carioca ratifica les seves virtuts de cronista i poeta.

  * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  22/03/2018
 • Dunkirk

  Dunkirk

  Zimmer, Hans

  Gütersloh : Sony Classical, p. 2017

  El compositor Hans Zimmer no està en el film per explicar-lo ni per a posar-se en la pell dels personatges, sinó per oferir a l'espectador una experiència única: que mentre és testimoni visual d'una fugida massiva pateixi un atac directe i sense misericòrdia des de l'espai sonor. No hi ha estructura ni lògica -ni es preten- en l'aplicació dels diferents blocs musicals, no hi ha temes reconeixibles o que puguin aportar algun significat que l'espectador racionalitzi o assumeixi com a part de la narració. No hi ha res d'això, només l'expressa voluntat de fer que la immersió en la pel·lícula resulti incòmoda, malson, un infern.

  * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  22/03/2018
 • L'Octau clima

  L'Octau clima

  Serra, Miquel

  [Barcelona] : Fohen, DL 2017

  Quart llarg d'estudi del manacorí. Repeteix la fórmula de l'anterior, La felicitat dels animals (Foehn Records 2015), gravat als Estudis Favela de Palma, juntament amb els seus companys de banda Pep Toni Ferrer i Michael Mesquida a la producció. Ha elaborat el seu disc més concís fins al moment, amb només nou talls. Les melodies i estructures hi creixen i s'expandeixen amb les reverberacions i les percussions que les acompanyen. Les influències d'Animal Collective i Panda Bear es deixen sentir. Les capes se superposen per deixar-nos entrar a L'octau clima.

  * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  22/03/2018
 • IV

  IV

  Psychic Temple

  [S.l.] : Joyful Noise, p. 2017

  Pop de cambra contemporània. Ambient & Psicodèlia. Pop experimental. 

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  20/03/2018
 • Approximately infinite universe

  Approximately infinite universe

  Ono, Yoko

  [S.l.] : Chimera, p. 2017

  Àlbum doble que es va publicar a principis de 1973. Representà un canvi del rock experimental dels seus dos primers àlbums cap a un rock pop més convencional que es va enfocar cap al rock feminista.

  * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  20/03/2018
 • I thank God

  I thank God

  Cooke, Sam,

  [S.l.] : Soul Jam , p. 2017

  Molts dels seus admiradors creuen que el millor de Sam Cooke és quan canta gospel. Aquests enregistraments en són una prova. 

  * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  20/03/2018
S'estan mostrant 1-10 de 100 resultats
Pàgina de 10