Esports

Sabies que ... Sobre rodes

Sabies...

Que els avantpassats de la bicicleta es remunten als egipcis?

Que Leonardo da Vinci en va dibuixar una de molt semblant a les actuals en la seva obra Codex Atlanticus?

Que cap al 1790 a París l’anomenaven “cavall de rodes” i no tenia pedals?

Que la primera bicicleta amb pedals s’atribueix a Macmillan Kirkpatrick, l’any 1839, tot i que no va patentar l’invent i li va ser copiat l’any 1846 per Gavin Dalzell de Lesmahagow?

Que va ser l’anglès Dunlop qui, l’any 1890, va inventar una cambra de tela i cautxú que s’inflava amb aire?

Amb aquestes curioses pinzellades podràs imaginar que la forma de la bicicleta ha anat canviant molt amb el pas del temps

Avui dia la bicicleta és un mitjà de transport més i que està totalment integrat a les grans ciutats a través dels carrils bici. Però n’hi ha de molts tipus i per a tots els gustos:

Bicicletes per a tots els gustos!

Hi ha qui la vol per fer un passeig, qui necessita una bicicleta plegable i petita per desplaçar-se per la ciutat, qui la vol per fer esport ja sigui a la muntanya o a la carretera, qui la vol per compartir amb tàndem, etc.

On podem anar?

Hi ha moltes opcions. Les vies verdes són antics trajectes de ferrocarril en desús habilitades per persones i bicicletes que es poden transitar lliurement. Hi ha tot un seguit de rutes mítiques a Catalunya, per exemple, dos proves molt dures i importants a les que et pots apuntar són La Portals i Pedals de Foc proves per BTT a paratges naturals molt bonics. De fons en carretera per a esportistes professionals existeix La Volta a Catalunya.

Sigui quina sigui la opció que escollis, recorda portar sempre un bon casc homologat i material reflectant.

 

  Search the catalog:

  Selection of websites:

  You may also like:

  Go to the shelf:

Creation date 28-06-2017 Last updated 02-03-2021