L'esport a la biblioteca

Et presentem aquest recull d'imatges:

pv esports biblioteques Natacio Terrassa

Esports

Presentació a Terrassa

Entre els dies 7 i 15 de novembre de 2016 es fa l'exposició "Cristina Rey : Nedadora olímpica de Terrassa". Es tracta d'una nedadora de distàncies cortes en l'estil d'esquena que va assolir el seu màxim rendiment esportiu la primera meitat dels anys 90 i per tant va ser una esportista de Terrassa que va participar als Jocs Olímpics de 1992. Destaca l'uniforme que va portar a la cerimonia inaugural de l'esdeveniment esportiu i el material fotogràfic personal seu.

Altres activitats que s'han fet aquests dies a les biblioteques

Algunes biblioteques han realitzat activitats destacades recentment.

  • Tres jornades d'esport al carrer. Els dies 20, 21 i 22 de juny es van celebrar unes jornades a la Biblioteca Municipal L'Ateneu d'Esparreguera on es jugava a bàsquet, tennis taula i escacs.
  • Tauler gegant d'escacs a la part exterior de la Biblioteca. Partides a l'aire lliure. A la Biblioteca Santa Oliva de'Olesa de Montserrat.  
  • Xerrada amb Miquel Pucurull corredor popular de maratons i autor del llibre "Mai no és tard". I exposició prestada pel Museu de Terrassa. "La maleta d'en Parra" Se segueix la trajectòria d'aquest futbolista local. A la Biblioteca Districte 5 de Terrassa.
  • Exposició dedicada al món de l'esport (a partir de maig, a l'interior de la biblioteca Municipal L'Ateneu d'Esparreguera)
  • Presentació del llibre Quadern de viatge : de Catalunya al Japó en bicicleta amb el seu autor Francesc Xavier Corominas Mainegre durant el mes de setembre a la Biblioteca Districte 5 de Terrassa.
  • Exposició prèvia als Jocs Olímpics a Esparreguera.
  • Exposició posterior als Jocs Olímpics a Terrassa.

 

La força de l'esport

Ja has vist com l'espai de la biblioteca pot transformar-se en un lloc on l'esport està molt present. Esquís, cistelles, submarinistes... molts elements diferents recreen un ambient esportiu a diverses exposicions fetes a la Biblioteca Municipal L'Ateneu d'Esparreguera.

Algunes biblioteques han fet diverses exposicions, xerrades i col·loquis amb l'esport com a rerafons. Els Jocs Olímpics van inspirar diverses exposicions que podien ser generals o també específiques sobre figures concretes relacionades.

La Biblioteca de L'Ateneu les Bases de Manresa s'ubica al Centre municipal del mateix nom al igual que ho fa un club d'escacs. Precisament a aquest centre s'ha fet durant el mes de juliol de 2017 un taller per iniciar-se en la pràctica dels escacs. Per altra banda aquest reposat esport és protagonista a la Biblioteca Santa Oliva d'Olesa de Montserrat (on surt al carrer amb l'arribada del bon temps) a la Biblioteca Districte 5 de Terrassa i a la Biblioteca Ponent de Sabadell en forma de partides simultànies.

Per primer cop a la Xarxa de Biblioteques Municipals dues biblioteques van ser seu del BCN Sports Film Festival i recollim l’estada de Barçakids a la Biblioteca Ponent de Sabadell.

Una de les exposicions itinerants per les biblioteques és la de Merletti i l'esport al primer terç del segle XX.  Amb motiu de l’Exposició Internacional (1929) , Montjuïc es convertia, en un indret de referència esportiva del qual fotògrafs com Alessandro Merletti (1860-1943) van deixar testimoni gràfic.

Les imatges de l’exposició, procedents de l’Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC, mostren,  l’interès de la gent en el fet esportiu i en els protagonistes (ciclistes, boxejadors, aviadors, futbolistes...) del que va ser una època daurada de l’esport a Catalunya. 

Mira els següents recursos que pots trobar a les biblioteques on l'esport s'expressa amb força a través de les imatges.

  Go to the shelf:

Creation date: 15/11/2016 Last updated: 09/07/2018