Services

Local information

Local information

You can find information about the history of your city, town or neighborhood at the library. There are also local newspapers and magazines so that you can keep up-to-date with what's happening around you. 

Part of the collection of magazines and local newspapers you will find in the libraries is also digitalized. The publications span various subjects and cover a historical period up to the end of the 19th century. 

Remarks:

Biblioteques de Badalona

Les biblioteques de Badalona disposen d'un destacat fons de Col·lecció Local format pel conjunt de documents que fan referència a Badalona així com les obres dels escriptors, músics, etc. de la ciutat.

Les biblioteques de Badalona també us ofereixen divereses GUIES DE RECURSOS sobre la ciutat:

Guia “Badalona és cultura”

Aproximació del ric teixit cultural de la ciutat. Disposeu d’una llista dels diferents equipaments culturals badalonins: biblioteques públiques, centres cívics, casals cívics, teatres, museus, sales d’exposicions, entitats musicals, etc.

També podeu consultar una relació dels festivals i esdeveniments culturals del calendari festiu local, a més dels concursos i de les convocatòries de premis més rellevants.

 

Guia sobre informàtica

Conté la bibliografia disponible a les biblioteques per a aprenentatge d’informàtica per a debutants i webs recomanades. També inclou una llista d'entitats locals que ofereixen cursos d'informàtica però podeu fer cursos més professionals als centres de formació d’adults (CFA) o als centres de formació ocupacional a partir de l’oferta formativa del SOC, tots subvencionats per la Generalitat i, per tant, gratuïts o molt econòmics.
A Badalona també hi ha entitats que ofereixen petits tallers d'ofimàtica des d'una vessant més lúdica: centres cívics, Punts Òmnia, Fundació Ateneu Sant Roc o Telecentre Comunitari de Llefià.

 

Guia sobre recerca de feina

Hi trobareu consells, bibliografia i recursos d’aquest àmbit. També podreu consultar els organismes oficials per a la cerca de feina amb les seus que hi ha a Badalona i els serveis que ofereixen, entitats locals on ampliar la vostra formació ocupacional, formació reglada per a adults a Badalona i recursos locals per a l'emprenedoria.

 

Guia de serveis d’orientació laboral

En aquests serveis tindreu una atenció personalitzada i us derivaran a tallers d’orientació laboral.
Us ajudaran a l’hora de redactar el vostre currículum, com també en la cerca de feina a través d’internet o per preparar-vos una entrevista de feina.

 

 

Guia d'aprenentatge de la llengua catalana

Hi podreu consultar els centres on poder fer cursos de català i també les activitats en què podeu participar per practicar-lo.

 

 

Guia de recursos per a joves

Hi podreu consultar els centres on poder fer cursos de català i també les activitats en què podeu participar per practicar-lo Recursos adreçats a la cerca de feina, estudis, beques, sales d'estudi, lloguer habitatges, etc.

 

Libraries offering this service :

Every library and bookmobile in the Network offers this service