Recommendation

Dones sàvies :

Albertí, Elisenda

Barcelona : Albertí Editor SL, 2022

L’autora, l’Elisenda Albertí Casas, és editora i escriptora. Ja fa anys que es dedica a investigar històries de dones que han quedat oblidades. És autora de “Dames, reines, abadesses”, “Dones de Barcelona”, del qual hi ha una nova edició ampliada publicada el 2023, “Catalanes medievals”, “Un Passeig per la moda de Barcelona”, “Compromeses”, “Decidides”, “Dones viatgeres”,  i recentment ha publicat “El paper imprescindible de les dones de l’Empordà”.

Des de temps immemorials moltes dones han exercit una mena de medicina  popular, transmesa de generació en generació per tenir cura dels fills, pares, marits, veïns... i sense distinció de cap tipus. En el llibre, l’autora, presenta una breu biografia de dones herbolàries, infermeres, llevadores, metgesses, trementinaires... També hi apareixen tres pioneres: la primera metgessa titulada de Catalunya, la primera doctora en Medicina empordanesa i la primera a incorporar-se al Col·legi de Metges de Girona.

Recomanaríem aquest llibre a tothom que estigui interessat a conèixer la vida d’algunes d’aquestes dones sàvies, la gran majoria poc reconegudes i algunes fins i tot perseguides pels coneixements que tenien tot i haver ajudat a molta gent.

Més informació:

Recomanat per Bib. Bac de Roda. Roda de Ter.

09/05/2024